איך זה לגדול לבד?

• פותח הנושא luka
  • פורסם בתאריך

luka

New member
איך זה לגדול לבד?

איך זה לגדול לבד?

קודם, לפני שאני מתחילה היה לי יום חרא, פשוט ככה, עיצבנו אותי היום בטרוף, כאילו ממש, איזה אחת קרציה, שרית חדד בשבילכם, לא סתם, גם היא מעצבנת אבל יש לה כפילה והיא אחול(שרמוטה) קרצייה!, ואתם לא יודעים כמה קשה לעצבן אותי באמת, כאילו חוץ מגלעד והיא, אף אחד לא יכול עלי, ברצינות! וזו לא רק היא, לא רק היא הסיבה שהיה לי יום חרא, אתם מכירים את זה שכל מה שרציתם שיקרה לא קרה, ופשוט הכל, טוב זו ההרגשה, אבל בעיקרון לא רציתי ששום דבר יקרה היום, וגם לא יחלתי שמשהו יקרה היום, וזה פשוט לא קרה, ולא יודעת למה אני מבואסת, פשוט ככה, עיצבנו אותי! טוב זה היה החלק הראשון של ההודעה. חלק שני, זו המקסנה שהגעתי אליה, אז היום הייתי צריכה להשאר עם אחי הקטן, כמו בכל יום, ורק היום גיליתי כמה בודד הוא, כאילו הוא לא משחק עם אף אחד בבית, רק עם עצמו, כי אני ואחי גדולים ואין לנו עצבים לשחק איתו או משהו, והוא מדבר לעצמו, אני יודעת שזה רגיל שילד קטן מדבר לעצמו, אבל זה ממש גרם לי להרגיש שאני ברת-מזל, כי אני נולדתי עם אח תאום, ותמיד היה לי עם מי לשחק, עם מי לדבר, עם מי להשתולל, אף פעם לא הייתי לבד, גם בגן, תמיד נגיד ביום הראשון, לא הייתי לבד, ואני חושבת שזה דיי יתרון, ועכשיו אני מסתכלת על אחי הקטן, וראבק, איך הוא מסתדר?, ולא משעמם לו לרגע, הוא מעסיק את עצמו טוב מאוד, עכשיו הכנסתי אותו למקלחת והוא משחק עם הצעועים וזה בכלל לא נראה לא טיפשי, ולא יודעת, אבל באיזשהו מידה זה הקסים אותי, איך?, איך? הוא לא משתעמם, ועדיין הוא כל-כך לבד (טוב אני חושבת שקלטתם). אז רק רציתי לשאול, ואני בטוחה שלכולם לפחות לרובכם יש את התשובה, , אני... אני בחיים כבר לא אדע איך זה לגדול לבד, כי תמיד היה לי את עידו (אחי התאום), אז התועולו בטובכם לענות לי?, זה ממש מסקרן!, אני רוצה לדעת איך רועי (אחי הקטן מרגיש), כי אם אני אשאל אותו עכשיו הוא לא יבין מה אני רוצה וסביר להניח שיביא לי מכות (הוא לא מחונך!!) ואני אסיים במשפט:``בנים גידלתי ורממתי והם יצאו לי ערסים!!!`` שתבינו אני לא כל-כך שמחה שיש לי את עידו כי הוא ערס מן המניין, אבל פשוט בקטע הזה אני חושבת זה יתרון! מחכה לתשובה, יערה.

רק שתדעי

שבעתיד יהיה לו פיצול אישיות. ואז הוא יהיה כמוני ואני אהיה אבא מאוד גאה... בכל אופן... ילדים קטנים זה מגעיל!

Papi_n

New member
אין כמו אחים.

המממ..רציתי להודיע שאני בן אמצעי - אחות גדולה ואח קטן. ואני מקבל יחס הכי גרוע. זה לא יחס של בכור ולא יחס של בן קטן, ולמרות זאת, לא הייתי מתחלף עם אף אחד מאלה שאין להם אחים. לפעמים אין דבר שירגיע אותי כמו איזה מריבה טובה עם אחי, בכל אופן, יש לי חבר שהם שלושה בנים רק, וזה אחד הבתים הי מזוהמים שראיתי בחיים שלי, אתה יכולים לתאר לעצמכם איזה סבל לאמא שלהם?? לגדל שלושה בנים? האמת, האח הגדול, (שבמקרה בכיתה שלי..) אמר לי כבר עשרות פעמים כמה חסרה לו אחות קטנה.. ועוד הודעה קטנה. חלק גדול מהאישיות שלי נבנה בעזרת אחותי, היא די אחראית (באופן עקיף אמנם) לאיך שאני היום.. אז אני צריך להודות לה לה או לקלל אותה? אולי היה עדיף שאני אבנה את האישיות שלי בעצמי? כי יש לא מעט קוי דימיון ביני לבינה..היא אמנם בת 20 כבר, אבל אלו דברים שאני לא אשתחרר מהם לעולם! אז זה יתרון או חיסרון?

luka

New member
גם אני!, גם אני!, גם אני!

אני נבנתי גם על פי אחותי, היא בנתה אותי, ואני ממש ממש מודה לה על זה, באמת!, כי אם לא אחותי בטח הייתי יוצאת פרחה פרה או משהו בסיגנון, אז אני ממש ממש מודה לה. ואני גם אמצעית עם אחי התאום, ואנחנו מקבלים את היחס הכי גרוע שיש!, באמת!, באחותי הם ממש השקיעו, ואחי הקטן ממש מפונק, ואני ועידו (אחי התאום) בכלל לא מפונקים, וממש לא מושקעים, שנינו אבלים כאלה. וגם בגלל שאנחנו אמצעים ואחותי הגדולה כבר גדולה אז אנחנו שומרים על אחי הקטן, בקיצור נדפקנו ובגדול, ומה עוד?, אנחנו גם טורקיים, לא מספיק סנדוויצ`ים גם טורקיים, לא סתם, מה קשור?

JUVENTINI

New member
אני מעצבן הא ?

כנראה שבאמת יש לי כשרון .. :) מאז שראית אותי בהופעה ההיא את לא מפסיקה לחשוב כמה מניאק אני יכול להיות .. :) הגיע הזמן שזה יחלוף .. אני בן אדם נחמד מאוד !!! ובקשר לתשובה .. מממ .. לא זוכר כלום .. כנראה שגם רועי לא יזכור ..

luka

New member
הוא כן

יש לי זכרון טוב, ממש הוא זוכר דברים מלפני שלוש שנים שזה אומר שהוא היה בן שנתיים. אבל טוב, מה אכפת לי? ואני לא חושבת שאתה מניאק, רק רע...

poosi cat

New member
ומה תגידי על

העובדה שאני בת יחידה - אין לי אחים בכלל?! רוב האנשים תמיד אומרים לי ``איזה כיף לך...`` אבל הם פשוט לא מבינים את הזוועה. זה נורא מבחינתי לגדול לבד אין לי מושג אפילו מה זה אומר להיות אחות של מישהוא. אין לי עם מי לריב אין לי במי לקנאות (אתם יודעים איך זה שאחים קטנים תמיד מקנאים אחד בשני...) אין לי אח שיגיד לכל החברים שלו: ``חכו חכו שאחותי תבוא...`` וגם אני לא יכולתי להגיד את זה לאף אחד. בכלל כל הילדות שלי עשוקה מבחינה זו ועם מישהוא חושב שאני טועה אז הוא מוזמן להחליף אותי... אין לי גם אח או אחות גדולים שיריבו עם ההורים שלי על כל מיני דברים כדי שכשאני אגדל ההורים שלי כבר יסכימו לי לעשות את אותם דברים ולא יריבו איתי כי האחים (שאין לי) כבר ניהלו בשבילי את המלחמות שלי וכשאני רבה עם ההורים שלי חבל לי שרק אני מרוויחה מזה בסוף וחבל שאין לי אחים קטנים שמה שאני עושה יעזור להם. בקיצור אני מתחילה לפתח תסביך ילדות כאן אז אני יפסיק לכתוב לפני שאני אפתח ריגשי נחיתות. ולסיכום - תעריכו את האחים שלכם כמה שאתם יכולים כי אתה אף פעם לא מעריך משהוא באמת עד שאתה לא מאבד אותו.

luka

New member
אני מעריכה.

אבל כשהם הופכים לבלתי נסבלים בבבעעעע!! למישהו יש חבל?, סתם

Black Star

New member
בתור בת יחידה..

אני ממש לא מבינה מה הבעיה. אני לא מסכימה עם poosi cat, שאומרת שזה ממש גרוע לגדול בלי אחים. אמנם אמא שלי טוענת שזה לא בריא ויוצאים מפונקים, נו שוין- אז אני קצת מפונקת, אבל לא יותר מדי. אף פעם לא שיעמם לי (מעבר לרגיל, שמן הסתם קורה גם למי שיש לו אחים), ונורא כיף לי להיות הבת היחידה, ומעבר לזה, בגלל שאנחנו משפחה פיצית, אני גם האחיינית היחידה של דוד שלי והנכדה היחידה של סבתא שלי והילדה (כן כן, בת 17 ואני עדיין הילדה) של כל המשפוחה. אז נכון שעד גיל לא קטן בכלל אילצו אותי לשיר את הקושיות, אבל התמרדתי (וחוצמיזה, אף אחד לא רוצה שאני אשיר בציבור), אז גם זה ירד ממני, ולעומת זאת- האפיקומן תמיד שלי! ואגב, לא, אף פעם לא דיברתי לעצמי. לעומת זאת רוב הילדות שלי זכורה לי יחד עם חברה שלי מהבית ליד, או אצלי או אצלה או למטה בגינה. ואני מכירה כמה אחים שהיחסים ביניהם פשוט זוועה, והם מתעבים אחד את השני. זה נראה לי נורא, להגיע לשנאה כזו בין שני בני משפחה כל כך קרובים. זה לא שלא נראה לי שאני מפסידה משהו. ברור לי שכן.. ויש לי יחסית הרבה חברים עם יחסים נורא טובים עם האח/אחות קטן/גדול שלהם. מצד שני, אני הרווחתי ת`חוויה של להיות בת יחידה וזה לא מעט.

למעלה