איך זה הולך?

coolel

New member
איך זה הולך?

איך בעצם כל הקטע ם העתודה הולך? מתי אתה צריך להגיד שאתה רוצה לעשות עתודה? מתי צריך לפנות לאוניברסיטה? איך כל התהליך הולך?

coolel

New member
מישהו?

????

Boxy

New member
תתקשר ללשכת גיוס...

ותבקש שישלחו לך את הטפסים לעתודה... THE REST WILL FOLLOW

coolel

New member
מתי להתקשר?

מתי להתקשר? צריך קודם לדבר עם האוניברסיטה? באיזה התראה? איך יודעים מה לעשות?

bodas18

New member
תשובה ל- coolel

קודם כל אתה חייב לסלוח לכולם פה על תשובות קצרות ועל היעדר תשובות מראש. זוהי תולדה של התחלת שנת הלימודים האקדמאיים... כולם מאוד לחוצים. אני מניח שצו ראשון כבר היה לך. אם כתוצאה מהצו הראשון גובשה לגבייך החלטת קב"א קצונה (משמע קבוצת האיכות שבה דורגת היא מעל 52) תוזמן באופן אוטומטי (או שזה תלוי בהמלצות ביה"ס,אני לא יודע..) לכנס עתודה. אם הוא כבר היה ולא הוזמנת או עוד לא היה ועוד לא קבילת זימון תוכל לפנות ללשכת הגיוס האזורית ולבקש להירשם לעתודה. בשלב הראשון תתבקש לבחור מקצועות לימוד ומוסדות לימוד ואת הפרטים הללו תשלח לעתודה והיא זו שתגיד לך לאילו מבין המקצועות שביקשת תוכל להירשם ולאן. רק בשלב הזה תיצור קשר עם האוניברסיטה דרך טפסי הרישום (וגם זה דרך מדור עתודה והצבא). לאחר ההרשמה ובמהלך הקיץ תעבור מבחנים פסיכולוגיים-אישיותיים במכון אזרחי. לקראת ספטמבר לכשיתקבלו תוצאות הבגרויות, תוצאות המבחנים הפסיכולוגיים והאישור של האוניברסיטה שהתקבלת למקצועות/למקצוע שנרשמת אליו יחל דיון לגבייך בעתודה ותקבל תשובת קבלה או דחייה. בהצלחה!

coolel

New member
אוקיי

קודם כל, תודה על התשובה אין לי עוד צו ויש עוד זמן אליו(
) אני סתם עושה בירורים... מתי בערך מקבלים צו? כולם מקבלים הזמנה לכנס עתודה? אם לא מקבלים הזמנה מתי צריך להרשם לעתודה? יש אחרי קבלת הצו? אחרי שכותבים איזה מקצועות ומוסדות(דרך אגב, זה חייב להיות מוסד אחד או מקצוע אחד או שאפשר לכתוב נגיד מקצוע X באוניברסיטה אחת, מקצוע Y באוניברסיטה אחרת, ושוב את מקצוע X באוניברסיטה אחרת?) תוך כמה זמן מקבלים תשובה? יש מספיק זמן כדי להודיע לאוניברסיטה? יכול להיות שיגידו לי שאני יכול ללכת לכמה מהאפשרויות שרשמתי? ואז צריך ללכת להרשם רק לאחד מהם או שאפשר להרשם נגיד לשלושתם ואח"כ לבחור לאיזה ללכת? אחרי שמקבלים את התעודות בגרות והציונים ומקבלים תשובה מהאוניברסיטה ונגיד והתשובה היא שלילית אפשר לנסות אוניברסיטה אחרת? יש מספיק זמן? או שכדאי מראש כמו ששאלתי מקודם להרשם לכמה וללכת לאיזה שתתקבל אליה אם זה אפשרי בכלל? תודה (וסליחה על השאלה הענקית
)

natalyp

New member
אז ככה...

וואוו....הרבה שאלות.... אני אענה קצת - את טפסי הרישום לעתודה מקבלים בסביבות אוקטובר-נובמבר, זה המה שאמרו לי בלשכת הגיוס. אם לא קיבלת או משהו אז אתה יכול להתקשר ולנדנד להם - הם גם יאמרו לך בטלפון אם אתה מתאים לעתודה או לא (קב"א 52 לפחות). לדעתי ממש כדאי לך להכנס לאתר של צה"ל - "עולים על מדים", תוכל לקבל שם הרבה אינפורמציה לגבי צו ראשון, עתודה ועוד: www.aka.idf.il/giyus מקווה שעזרתי מעט!

coolel

New member
שאלות

קודם כל, מתי בכלל מקבלים את הצו? הטפסי רישום לעתודה באים עם הצו? לפניו? אחרי? כולם מקבלים טופסי רישום לעתודה? אם לא קיבלתי זה אומר שאני לא מתאים? או שיכול להיות שסתם לא קיבלתי וצריך להתקשר ולבקש? קב"א 52 - מה הכוונה? זה נפוץ וקורה הרבה שאנשים מקבלים קב"א 52 או פחות?

coolel

New member
ועוד שאלה

אם לא מקבלים טפסים אז כדאי בכלל לבקש או שזה אומר שאתה פשוט לא מתאים וכדאי לעזוב את זה?

natalyp

New member
לא כזה big deal

מה יש לך להפסיד אם תנסה????? זה לא כזה סיפור להתקשר ולבקש! אם אתה לא מתאים, יאמרו לך...

coolel

New member
זה בכוונה לא מקפיץ לי!!!!../images/Emo13.gif

תפוז שונאים אותי... לא מספיק שהם מעלימים לי הודעות, לא נותנים לי לפעמים לשלוח הודעות הם גם לא מקפיצים הודעות שלי!!! חוצפה....
אולי זה ייקפוץ...

למעלה