איך זה הגיוני

ronitcohen1

New member
איך זה הגיוני

אח שלי הקטן, בבית ספר לא הצליח ללמוד, קיבל ריטלין, הפסיק, לא נכנס לשיעורים לא הצליח לשבת 5 דקות על הכסא בכיתה.
הלך להמון טיפולים קיבל תרופה מכל סוג ועדיין תמיד אמרו לו שהוא היפרקטיבי, הפרעות קשב רציניות.
אני רואה אותו יושב על המחשב 6 שעות ביום ומשחק בלי לזוז סנטימטר מהכסא
איך זה הגיוני?!

הגיוני מאד

אנשים עם הפרעת קשב יכולים להתרכז במשהו שמעניין אותם ברמה גבוהה הרבה יותר מאנשים אחרים
בנוסף, המחשב עוזר להתמקד ובגלל שהוא מפעיל יותר מחוש אחד, והמשחק אינטראקטיבי מה שעוזר מאד. ויותר מכל - יש סיפוק מיידי מהתוצאה באופן מתמיד.
זה שונה לחלוטין מאשדר לשבת בכתה, לא הכל מעניין (בדרך כלל הרוב לא מעניין) , התלמידי לא מופעל כל הזמן, יש המון הסחות דעת וצריך לדחות סיפוקים.
הם יכולים גם לשבת מול הטלביזיה שעות מרובות, למרות שאינם פעילים, אולם כשיש ניתוקים בריכוז זה לא משנה לאף אחד. הצפייה בטלביזיה מאד מרגיעה וממקדת כך שקל להתמודד עם הסחות הדעת. לכן חשוב לשמור שהילדים לא יתמכרו, כלומר שהצפייה לא תמנע מהם לעשות גם דברים אחרים.
אני רואה במחשב יתרון על הטלביזיה בגלל האינטראקטיביות. יש במשחקים הרבה למידה והכנה לעתיד.

zivadina

New member
ובקשר לטיפול התרופתי...

אם אף תרופה לא עזרה לו להתרכז, יש מספר אפשרויות:
א. ייתכן שהוא מן ה-15% שריטלין לא משפיע עליהם, אבל יש תרופות מחומר אחר, כמו אטנט
ב. ייתכן שהוא קיבל מינון נמוך מדי ביחס למשקלו
ג. ייתכן שהתרופה כן השפיעה, אבל רק למספר שעות, וכולם ציפו שהיא תשפיע עליו לכל היום

מסקנה: צריך רופא מומחה להפרעת קשב, שיודע:
1. להתאים את סוג התרופה
2. להתאים את מנת התרופה
3. להדריך איך נראית התנהגות בהשפעה טובה של תרופה
4. להדריך איך לקיים מעקב כדי לוודא שהילד מרוכז בשעות הדרושות, אם בבית הספר ואם בבית.
5. להפנות להדרכת הורים כדי לקיים מסגרת ברורה לילד עם הפרעת קשב

למעלה