איך ולאן לצאת לטייל?

איך ולאן לצאת לטייל?

עכשיו כשיש חג ויש הזדמנות לצאת עם הילדים לטייל, אני ממש לא יודעת איך לצאת עם כולם. היות וכמעט שום דבר לא מענין את איתמר שלנו, לא טרמפולינות ולא בעלי חיים יותר מכמה דקות ובטח שלא קניונים או מקומות סגורים. מצד אחד חבל לי עלהילדים האחרים שלי שמשתעממים ומצד שני כואב לי להשאיר אותו על מישהו ולצאת בלעדיו, מה עושים??????????

mali s

New member
ליבי איתך- אכן החלטה לא קלה

אולי תוכלי לפצל את הטיולים. יום אחד שהוא ישאר עם אדם קרוב ותצאי עם השאר לטיוך וביום אחר תצאי רק איתו. לצאת ביחד זה כמובן חשוב ולכן אין ספק שלא יכולים רק לפצלם. אני מנסה לחשוב: אולי נסיעה ברכבת לבנימינה. טיול קטן וחזרה הביתה. בריכה. מאיפוא אתם בארץ אולי כך אנסה לכוון יותר.

vered73

New member
אנחנו לוקחים לאתרי טבע ולא מקומות

מוגדרים כמו קיפצובה ונחשונית. זה זול יותר וגם מהנה יותר. ככלל, אנחנו משתדלים להתחשב בילד האוטיסט, אבל אי אפשר לתכנן הכל סביבו כי אחרת את המחיר משלמים האחים הבריאים. אפשר גם ליצור בבית. לנו למשל אין אפשרות לסוכה אז כל שנה אנחנו מקשטים את המרפסת בשרשרראות ועוד קישוטים מעשה ידינו. אחלה ריפוי בעיסוק ושעה מהנה של יצירה יחד. היינו לפני שבועיים בנחל התנינים וכולם נהנו, גם הבן האוטיסט שצעד בתוך חפירות של נתיבי מים ישנים/ביזנטים או משהו כזה, כי זה היה בגובה שלו וברוחב 40 סמ ותחם אותו לגמרי. אסף אותו. היו גם מים, וגם הליכה, גם דגים וגם צמחיה, ושולחנות לאכול בסוף (ומדריכות נהדרות). עוד מקום זה מערת הנטיפים שהיינו שם, מוזיאון המדע בירושלים הספארי וגם זכרון יעקב. זה מה שאני זוכרת כרגע. מזכירה שגילאי הילדים שלי הם: 8 +4חד 6 3 + 5 חודשים = האוטיסט. טיול מהנה! נ.ב. ואם כל זה לא עוזר אז להכנס לאתר הבא ולחפש: http://www.kinderland.co.il/index.php?sid=142&lang=he&act=register%20able%20events&cat=1898&week=20060801&id=18848&date=1154383261

תודה על המידע

אולי באמת אתרי טבע הם הפתרון, כי היינו השבוע במקום שיש בו מגוון רחב של פעילויות רכיבה על סוסים חמורים,פינות ליטוף טרמפולינות ועוד וחשבנו שמתוך המגוון הוא בטוח ימצא משהו שיעסיק אותו ונתפצל, אבל הטיול היה מתיש הוא היה עצבני ובכה רוב הזמן (הוא בן 4 וחצי), הרכיבה על הסוס הרגיזה אותו כי היה מסלול בוע והוא רצה לרכב לכיוונים אחרים את ליטוף החיות הוא מיצה כעבור דקה ולטרמפולינה הוא סירב לעלות, הילדים האחרים יכלו להנות שם מאד אבל עזבנו די מהר כי הוא צרח "הביתה". אני חושבת שייקח לי עוד זמן לגבש איזו הבנה בענין של איך לעשות את החלוקה הזו בין מה שמתאים לילדים בלי להסתובב עם מחנק תמידי בגרון.

קרן ט

New member
מה שאנחנו עשינו...

גם לעידן הייתה תקופה כזו... היה פשוט נורא! ה"מזל" שלנו שבאותה תקופה הוא היה בן יחיד... מה שעשינו היה לחשוב 100 פעם לפני שהולכים למקום מסויים- האם יש שם מיים, האם יש שם מדרגות נעות (הוא לא היה מפסיק לעלות ולרדת ואי אפשר היה לנתק אותו מזה...) האם יהיו המון אנשים ויהיה צפוף.... יש לי חברות שמתפצלות- ואז יש יום כייף עם אמא או יום כייף עם אבא. כיום אני בבעיה לא בגלל עידן אלה בגלל שההפרש הגילאים (3,7) שלהם ותחומי העניין שונים, אז אנחנו שוב בבעיה... אז כמו שכתבו אנחנו הולכים על מקומות גדולים ששם יש מגוון פעילויות שיתאימו. טיולים קצרים (הילדים שלי לא אוהבים ללכת...כמו אמא שלהם) משחקיות גדולות, פארק רעננה...

ל י ל ך פ

New member
וואו, איך אני מזדהה!

היינו בקניון גבעתיים ולפחות חצי שעה במצטבר היינו על המדרגות, איזה סיוט!

למעלה