איך התחלתם לתפור?

MichaLaB

New member
איך התחלתם לתפור?

בטח לכל אחד כאן יש את הסיפור שלו. מעניין אותי לדעת איך מגיעים לכיוון הזה בכלל. אני עוד לא יודעת לתפור אבל תמיד הסתקרנתי, ועכשיו אני מחפשת כיוון מסויים להתחיל בו. תוכלו לתת לי המלצות? איך כדאי להתחיל? קורס\למידה עצמית\שיעורים פרטיים. הודה לכם מאוד על תשובות יצירתיות ומעניינות מיכל. (חדשה כאן)

meitalg7

New member
היי מיכל

לשאלתך " איך התחלנתם לתפור"? אני בת 31 ואני זוכרת את עצמי תופרת מגיל מאוד צעיר, אני למדתי בב"ס ממלכתי דתי , ועוד בבי"ס היסודי, שלמדנו "שיעור מלאכה" זה היה שיעור תפירה בעיקר, הייתי אולי בת 9 . ונורא נהניתי בשיעור הזה. ותמיד חיכיתי לשיעור הבא. אז בעצם שדיי נקשרתי לתפירה עוד מהגיל הזה , ואני עוסקת בזה עוד מאז...עם השנים הייתי עושה תיקונים לבגדים שלי ושל אחותי עם חוט ומחט , עד לפני 10 שנים , שהחלטתי שאני מאוד רוצה גם לתפור עוד דברים וללמוד יותר על התחום הזה. אז בזמנו לקחתי קורס תפירה בסיסית , ומשם זה המשיך לקורס תדמיתנות, מאז עבור עוד כמה שנים ועד לא מזמן סיימתי עוד קורס תפירה שמלות כלה וערב . ככה שבואי נגיד שתפירה היא חלק מחיי, והיא פה להישאר . לגביי שאלתך על המלצות ללימודי תפירה , אני אומרת לכי על זה.... תתחילי עם קורס למתחילות , ומשם תראי אם את טובה בזה וזה מתאים לך . תתחילי להתאמם בבית על כל מיני דברים , מכפלות , הצרות בגדים , לאט לאט את תראי את רק תפרחי.... בהצלחה

AYELET1

New member
את הבסיס קיבלתי בביה"ס

כולל שעורים על מכונת תפירה. אחרי כן העניין מצא חן בעיני. תפרתי בעזרת בורדה ולבסוף הלכתי גם לקורס (לאחר כמה שנים) בו למדתי מעט יותר. הרוב זה משעורי המלאכה בביה"ס ולאחר מכן לימוד עצמי. (בינתיים זנחתי לחלוטין את העניין...) בהצלחה!

ו שתי

New member
בעלי הביא מכונת תפירה ישנה מהבית של הוריו

כדי לחבר משהו שעניני העבודה שלו (הוא מהנדס). תפרתי תיק ספר לבת שלי אח"כ נתקלתי בשמיכות פליס דו צדדיות, אז תפרתי כאלו, והוא לימד אותי איך לעבוד עם המכונה. יום אחד ראיתי בחנות בגדים חצאית נחמדה, מגזרה פשוטה בטירוף, והחלטתי שאני מנסה לעשות כזו כדי לחסוך 250 ש"ח שהיא עלתה. הצלחתי. אחרי שימוש אחד גם הפכתי אותה לחצאית מעטפת משוכללת. קיבלתי המון מחמאות. משם עברתי לגזרות מהרשת, ומחוברות, ולקחתי כמה שיעורים. היום הייתי עושה בדיוק ההפך- מתחילה בשיעורים ובגזרות קנויות. ים כסף הייתי חוסכת. שוין.

MichaLaB

New member
תודה על התגובות (:)

באמת עזרתם לי לחשוב שאולי זה לא כל כך קשה ושיש הרבה אופציות. ובעיקר שעדיף לקחת שיעורים מסודרים. והאמת, אני גם מאמינה שצריך ללמוד את היסוד לפני שמפתחים טכניקה עצמית, שאולי קצת מגבילה ברמות הגבוהות יותר... מכיוון שאני לחוצה כספית, בכל זאת סטודנטית, תגידו לי מה דעתכם לגבי הרעיון הזה?: יש תופרת שאני מכירה, שאולי אלך לדבר איתה דווקא היום. היא די מוצלחת ותפרה לי 2 שמלות שעיצבתי בעצמי :) חשבתי לבקש ממנה ללמד אותי, ואני אעזור לה בכל העבודה השחורה שלה. (היא עובדת מהבית) אני די מפחדת לשאול, כי זה נורא לא סטנדטי, אבל נראה שהיא תוכל ממש לעזור לי בעניין ה-התחלה... מה אתם חושבים בעניין? ושוב תודה על התגובות :)

ו שתי

New member
יכול לעבוד.

אני הלכתי למישהי שתופרת ומעצבת, ותמורת סכום מצחיק (220 ש"ח לארבעה מפגשים בני שעה! תודי שזה ממש מעט) הבאתי בד, הבאתי רעיונות ותפרתי איתה. זה שידרג אלפי מונים את העבודה שלי. עד אז ידעתי להעביר חוט במכונה, אבל זה לא אותו הדבר כמו לתפור עבודה.

MichaLaB

New member
זה באמת סכום מצחיק, יחסית לאיך שזה קידם אותך.

אני מדברת על משהו כזה... משהו שיתן לך את הדחיפה הקלה כדי להמשיך עם זה הלאה... :)

ו שתי

New member
לגמרי קידם. אין מה להשוות בין העבודות שלי

עכשיו לעבודות שעשיתי קודם. עכשיו אפשר ללבוש את זה (אפילו מחוץ לבית!!!) אני הגעתי אליה דרך חברה, אבל הדרך למצוא מורות כאלו היא בד"כ לשאול בחנויות בדים/ אצל תופרות שכונתיות וכאלו. אגב, כשהיא נקבה במחיר, הייתי בטוחה שזה 220 ש"ח לשעה אחת. וגם זה נראה לי סביר... לסבר את האוזן היא במקצועה מורה לתפירה ומעצבת אופנה, עם ותק מכובד ונכבד.

גם אני חדשה כאן.. :) לפני שבועיים קבלתי מבעלי

מתנה- מכונת תפירה! ממש חלום חיי שהתגשם... אז זהו, אין איך לממן כרגע לימודים רשמיים ואפילו קורס קטן, אז אני לומדת לבד, עכשיו אני בשלב ההכרות עם המכונה וכל מיני התחלות מהוססות, ומכיוון שכבר הרבה זמן רצינו לתפור סל כביסה, אתמול סוף סוף אזרנו אומץ והרי התוצאה- לא רע בשביל תוצר ראשון, נכון?!

למעלה