איך התחלתם לאסוף?

איך התחלתם לאסוף?

בתור מי שמתענינת יותר בתופעת האספנות מאשר באוספים עצמם מעניין אותי איך אנשים התחילו את האוסף וזו שאלה שאני שואלת כל אספן שאני מכירה
סיפור שסיפרה לי אספנית ירושלמית בשם תמימה הכנסתי לספר "מועדון האספנים בן יהודה 34 ירושלים" אני מצרפת את הקטע ואשמח מאוד לשמוע איך אתם התחלתם את האוסף

: "התחלתי לעבוד בגיל צעיר מאוד. אחרי בית-הספר הייתי מנקה חדרי מדרגות. פעמיים ביום הייתי עוברת ליד חנות העתיקות ברחוב שלומציון. הייתי עוצרת מול חלון הראווה, נדבקת לשמשה ומקווה שפעם יהיה לי מספיק כסף לקנות כל מה שאני רוצה.
יום אחד יצא בעל הבית ושאל למה אני מלכלכת לו את הזכוכית. הצבעתי על השרשרת הזאת ואמרתי שאני אוהבת אותה. הבעת הכעס שלו התחלפה בחיוך רך ומשועשע. הוא החמיא לי על הטעם היקר, והציע שאלך הביתה.
מאז בכל יום שהבחין בי היה יוצא אלי. בבית היינו שמונה ילדים, וכאן הייתי פתאום בת יחידה. יום אחד הצעתי לו עסקה: הוא ישמור בשבילי את השרשרת, ואני אשלם תמורתה בתשלומים. התביישתי להגיד שאני מנקה. אמרתי שזה מדמי הכיס שלי. הוא צחק, לא האמין שאני רצינית, אבל הסכים. מאז בכל יום חמישי הייתי נכנסת בגאווה לחנות ונותנת לו את הכסף שהצלחתי לחסוך. הוא היה מוציא מחברת ורושם. הרגשתי חשובה.
כשהיו בחנות לקוחות הוא היה צובט את לחיי ומתפאר בי כאילו הייתי בתו המוכשרת: "ראיתם את המיידלע הזאת, במקום לקנות ממתקים ושטויות היא חוסכת כדי לרכוש שרשרת עתיקה".
אחרי שנה וחצי מסרתי את התשלום האחרון. אני מניחה שהוא עשה לי הנחה גדולה. הוא היה המום מהנחישות שלי. היום שבו קיבלתי אותה היה אחד הימים השמחים בחיי. הוא ארז אותה יפה ושם בפנים פתק: "למיידלע שלי". כבר אז הייתי נגועה באספנות, למרות שלא הכרתי את המילה. שבוע לאחר מכן בחרתי צמיד מיוחד, והתחלתי לשלם עליו באותה שיטה".

eli9344

New member
הסיפור מרגש!!!

מזדהה עם ההתרגשות לגבי פריט שחולמים עליו ומתרגש עם ההסכמים של פעם,שנחתמו ב"מילה" או בלחיצת יד.

sarilie

New member
הסיפור כל כך מרגש

כמובן מנקודת מבט של איך היא התחילה לאסוף והנחישות אבל יש פה עוד נקודת נקודות מבט או שתיים מאוד מרגשות.כנראה שגם בעל החנות היה אדם מיוחד אם הסכים שרשרת יקרה להניח שנה וחצי בצד ולא מייד למכור ולממש את ההשקעה שלו והרווח. שלא לדבר על כך שמילה היתה מילה.
נהדר

ארנון65

New member
סיפור מאוד יפה, אהבתי. אני התחלתי לאסוף קופסאות גפרורים למשל

כשהייתי ילד והיתה לנו דודה עשירה ואהובה שהיתה באה כמעט כל שנה מאיטליה לבקר אותנו והיא היתה נוהגת לעשן.
כל פעם הייתי מתלהב מקופסאות הגפרורים שלה שהיו בדר"כ מכל מיני בתי מלון מרחבי העולם (כמו לאס וגאס למשל שהיה בכלל בגדר חלום שלא יתגשם..)
הקופסא היתה נשארת אצלי כמובן בסוף הביקור, וכל פעם כשהיא ביקרה אותנו היא היתה מביאה לי קופסאות מכל מיני בתי מלון בעולם.
וככה התחיל האוסף ותפח לו ומילא קופסאות נעליים בערמות...עד שיום אחד גיליתי את איביי ואת התוויות של קופסאות הגפרורים שאפשר לשים באלבומי בולים שלא תופסים כמעט מקום....

מה היה קורה אם הדודה לא הייתה מעשנת?

מעניין אם הדודה הייתה נגמלת מעישון ,האם היית אוסף משהו אחר או בכלל לא

powo

New member
ואני אספן מפני שבאתי ממשפחה פולנית.שהם לא זורקים כלום

ארנון65

New member
לפעמים אני מצטער קצת שלא נולדתי למשפחה פולנית כי ההורים שלי

לא שמרו הרבה וכל פעם כשהם עברו דירה (והם עשו את זה בערך 7 פעמים עד שיצאתי מהבית) הם זרקו את כל הג'אנק.

ארנון65

New member
אני אוסף עוד דברים כמו עטיפות מסטיקים למשל שריעננתי לאחרונה

ובעבר אספתי כל מיני דברים אחרים כמו מדבקות, העולם המופלא, מפיות, גולות, שטרות ומטבעות, בולים וכו'.
אני לא יודע אם אספנות זה משהו מולד או נרכש. זה דיון מעניין בכלל.
אני ספגתי את זה כשהייתי ילד מסבא שלי שהיה אספן בולים מושבע, ונתן לי בולים, עשה לי מנוי לשירות הבולאי, לקח אותי לתערוכות וכו'.

למעלה