מקום זר... אדם זר... ../images/Emo11.gif
עזבתי את הבית אחרי שניסיתי ללא הצלחה לדבר על ליבה שתזנח את הרעיון, קוויתי שאחרי שהמאהב שלה חזר לביתו, והיא כבר אחרי הלידה, היא בכל זאת תנסה... לא הלך. הדבר הראשון, שהיה לי ברור לחלוטין הוא, שאני משאיר אותה ואת הילדים להמשיך לגור בבית ההוא. לא רציתי שהילדים (היה אז בן 6 ובן חודש וחצי
...) יצטרכו לשנות עוד משהו בחיים שלהם, בעיקר הבן הגדול - מספיק שאבא פתאום הולך... כשעזבתי את הבית ההוא בפעם האחרונה, הנחתי את כל הדברים שחשבתי שהם הכי הכרחיים לי לחיות במקום ששכרתי בתא המטען של המכונית, נכנסתי פנימה, התנעתי אותו. היה ערב, ערב קר של ראשית דצמבר, השמש כבר שקעה, והאפלה כמעט כיסתה הכל בצבעי כחול-סגול כהים. ישבתי שם במכונית עוד דקה, עד ששחררתי את בלם היד, הכנסתי להילוך ונתתי למכונית להתגלגל לאיטה החוצה מהחניה. שם עצרתי. פתחתי את החלון בצד הימני, והבטתי בעץ השסק בגינה - זה היה העץ הראשון שנטעתי אחרי שעברנו לגור שם. היא אוהבת מאד שסק, ורציתי שיהיה לה עץ שסק מול חלון חדר השינה... הבטתי בו וידעתי שהבית הזה הוא מעכשיו רק נכס - לא יותר. מאז, הבית ההוא הפך להיות זר לי לגמרי. אני נכנס אליו כמו אל תוך בית זר, משתדל לא ללכת לשירותים אפילו אם צריך (רק במקרי חירום) ואפילו כוס קפה - אני שותה רק אם מציעים לי. הבית קיבל פנים חדשות, צביעה חדשה, אהילים חדשים... דברים שהיו לטעמה ואפילו טעם טוב - מה שהגביר את הזרות של הבית הזה. אבל הוא בית של מישהו אחר, ואני מרגיש את זה בכל צעד שם. כשהגעתי לבית שאני גר בו כיום (כבר 5 שנים), הייתי מרוסק לחלוטין. לא רציתי לעשות איתו שום דבר מיוחד והוא "עוצב" (מילה גבוהה קצת ביחס לאיך שהוא נראה) בצורה הכי פונקציונלית שיכולה להיות, ובעצם היה סניף של המעבדה שלי בצפון. בתקופה ההיא וממש עד לאחרונה ממילא שקעתי רובי ככולי במחקר ובלימודי הדוקטורט וזה היה המקלט הבטוח והטוב ביותר מפני הכאבים שאיימו לקרוע את קרביי בכל פעם שהמוח התפנה ממשהו אחר, רק בתקופה האחרונה אני מוצא את עצמי מרשה לעצמי לצאת החוצה, לחפש שוב קרבת בני אדם ואולי, אולי גם לחלום שוב על זוגיות. זה לא ממש בית - אין בו כמעט שום סממן של בית... שולחן עבודה על המחקרים שלי בצד אחד של הסלון, שולחן עבודה של טיסני הרדיו שאני בונה ומטיס בצד השני של הסלון, ובין לבין, על כונניות נמצאים מאות הספרים שלי. חדר השינה שלי - בואו לא נדבר על זה... יש בו ארון בגדים, מכשיר כושר להרמת משקולות ו... מזוודות. אה, כן - יש שם גם מיטה בודדת... לא זוגית. חדר נוסף משמש בחדר אחסנת הטיסנים, מסודרים ומוגנים באריזות מוכנים להטסה
. במטבח מקרר קטן, מיקרו, ארונות מטבח ו... כלים . ורק חדר אחד בבית מסודר כמו "חדר אמיתי" - חדר הילדים: עם מיטת קומותיים מעץ פיני שבניתי בעצמי, מצעי מיטה צבעוניים שעוברים כביסה וכך החדר ריחני תמיד
, כונניות צעצועים צבעוניות, ארונות של מגירות... מפוצצים בצעצועים, משחקים וספרים. על הרצפה שטיח עבה ועליו לרוב נמצאים הצעצועים והמשחקים שהיו בשימוש לאחרונה... אני אוהב שהמשחקים שלהם מפוזרים על הרצפה, כאילו שהם "תיכף חוזרים". זהו... הבית הישן זר, והבית החדש... עדיין לא הוקם
.