איך הפתגם הזה הולך?

PEACE FOR ALL

New member
איך הפתגם הזה הולך?

"סייג לחוכמה שתיקה"? משהו כזה? בכל אופן, רק רציתי לספר לכם משהו שממש הכעיס אותי היום. חזרתי עם שתי.. חברות (למרות שהן בכלל לא חברות שלי) מהפרוייקט חונכות, וכל הדרך הן רבו. זה היה מעצבן. ריבים כאלה שמעתי בפעם האחרונה בגן. הן צעקו וצרחו אחת על השנייה, משכו אחת לשנייה בשער, זרקו כל מני הערות מגעילות, אבל זה עוד היה בסדר. העניין הוא שאבא של אחת הילדות האלה נפטר לפני כמה שנים, והשיא הגיע כשהשנייה אמרה לה: "לפחות לי יש אבא". אוף! אני שונאת אנשים כאלה. העצבים שלי שוברים שיאים חדשים. היא נורא נפגעה. ראו את זה. היא אפילו לא ענתה לה. אני לא התערבתי. אחרי הכל, זה לא ענייני. אבל אחרי שהיא אמרה את זה הלכנו כל הדרך בשקט. אז יש לי שניי דברים להגיד. קודם כל, אני לא מבינה את הצורך הזה של אנשים להחזיר ולעקוץ בחזרה כשאומרים להם משהו. זה לא ברור לי. ייפול מהם חלק אם הם ייתשקו? זה יוריד מהערך שלהם? מהכבוד שלהם? שטויות. ודבר שני, הפתגם שכתבתי בהתחלה. ואפשר לנסח את זה גם בצורה פשוטה יותר: "אם אין לך משהו נחמד להגיד - אל תגיד כלום". זה הכל. זו הייתה הפעם הראשונה שהייתי עם הבנות האלה מחוץ לשעות הבצפר, וגם האחרונה. אני בזה לאנשים כמוהן. ופשוט רציתי להוציא את זה. עזר לי מאוד.

את צודקת מאוד!!!

אני מסכימה איתך ב200 % !! גם אצלי זה כול הזמן קורה...ואין לי פשוט תאומץ הזה להתערבה...כי אז יחשבו שאני לצד זאת ככה וככה... אבל לפעמים אני באמת מתערבת ומנסה ככול יכולתי להלבין את הדברים , ולהגיד לכול צד במה הוא טועה!... תנסי גם את.. אולי תדברי עם החברה הזאת שאמרה "לי לפחות יש אבא!".. תגידי ותסבירי לה שזאת לא אשמתה של השנייה בזה שהוא נפטר.. וזה יכול לקרות לכול אחד ואחד מאיתנו. ובכלל למה לערב תהורים בזה???

sh53

New member
כמה שאנשים מדברים שטויות לפעמים

הם לא יודעים להעריך אנשים, להעריך חברות, להעריך את "המשקל" של מילה - כמה שהיא יכולה לפגוע, העיקר לנצח, העיקר לומר את המילה האחרונה, העיקר שירגישו כמו מלך או מלכה. הם לא חושבים לרגע אחד על הרגשות של הצד השני ומה זה יעשה להם מבפנים, חבל

אוישש..... איזה באסה...

זה נקרא פליטת פה שלא במקום ...
גם אני בדרך כל לא מתערבת בריבים מטופשים וכשאני שומעת שאנשים עושים מעצמם צחוק אני מתביישת עבורם. אצלי בכיתה זה ממש גרוע, אצלי בכיתה יש 25 בנות ו -5 בנים , והשלוטות בכיתה שלי כמובן הבנות . אני מהבנות הניטרליות שברגע שנשמע הצילצול אני למטה עם החברות מהכיתות האחרות אבל לפעמים יוצא לי להשאר בכיתה להעתיק שיעורים או סתם כואב הראש... ואז אני שומעת את השטויות שלהן , הירידות שלהן אחת על השנייה, הירידות שלהן על העולם וכמובן הפאדיחות שהן עושות עוד בזמן שהמורים בכיתה . הן בחורות בכיתה י"ב , מדברות עם מורה רציני (פרופ' להיסטוריה) על הסידרה המורדים -כמובן מסדרים מיניים למורה לא חסרים, לא שאני מזלזלת בסידרה החביבה אבל , כמה נמוך אפשר לרדת ?! או שיש בחורה אחת שהיא דיי עשירה, אז הן פשוט יורדות עליה ועל ההורים שלה דברים ממש מפדחים..... ואני באה כמטע לבלוע את עצמי בגלל הבושה... אבל.... מזל שאני לא כזאת ..

למעלה