איך המפרט הבא...

איך המפרט הבא...

מתלבט ברכישת מחשב נייד או נייח.... עיינתי קצת בניידים וראיתי אחד שעושה רושם טוב....להלן המפרט HP DV6660 מעבד ליבה כפולה Intel Core 2 Duo T7250 2MB Cache 2GHz 800MHz FSB‎ מסך וכרטיס מסך "15.4 רחב 1280X800 מאיץ גרפי INTEL GMAX3100 זיכרון פנימי 1024MB DDRII זכרון ניתן להרחבה עד 2GB כונן אופטי צורב ‎Lightscribe Super Multi DVD Writer רמקולים של חברת Altec Lansing דיסק קשיח 120GB 5400 RPM תוספות כרטיסרשת אלחוטי WIFI קורא כרטיסים מובנה עכבר Touch ,קורא טביעת אצבע TVOUT , BLUETOOTH מצלמה מובנת יציאת USB X 3 מערכת הפעלה ‎Genuine Windows Vista™ Home Premium‎ ניתן לשדרג את אחד הרכיבים ב כ 500 שח.... לשימוש ביתי עם משחקי מחשב לא ברמה של גיימר מושבע וכמה בערך יעלו יתר הרכיבים כגון ראוטר ושאר ירקות כדי שהמחשב יוכל לעבוד בבית ומחוצה לו...וכמובן סוללות וכל מה שקשור בזה כדי לא להיות תלוי בזמן..... תודה רבה שבת שלום

RoyBO

New member
לא מתאים למשחקי מחשב

צריך כרטיס מסך גרפי עם זיכרון ייעודי כאשר הדגם הכי מינימלי NVIDIA 8400GS או עדיף 8600GT שהוא כבר יותר רציני. אפשרי גם ATI HD2600.

נניח ש.....

אני מחליף ל ATI HD2600. או אחד מהאחרים אז המחשב פגז? או שצריך לשדרג שם עוד משהו? תודה רבה

RoyBO

New member
לא ניתן להחליף חלקים במחשב נייד

מלבד דיסק קשיח וזיכרון.

RoyBO

New member
תוספת

לעבודה נורמלית עם ויסטה צריך זיכרון 2GB מינימום.

מה זה כרטיס מסך חיצוני כמו שרשום בדגם שאמרת..

והאם ניתן לשדרג תזכרון שם ודיסק קשיח?ומעבר לזה זהו

יאיר B

New member
לגבי השאלה של החומרה הנלוות:

ראוטר יעלה בין 300-900 ש"ח - תלוי מה תקנה (לשימוש בבית סטנדרטי אני לא חושב שצריך להתפרע, אם המחשב בתוך ממ"ד למשל זה עלול להוות בעיה). מה זה שאר ירקות? תיק? בין 100-650 ש"ח - תלוי בחברה ובסוג. עכבר? אלחוטי אפשר למצוא ב-200 ש"ח, חוטי ב-50 (מאיכות טובה מאוד). מה עוד צריך? לגבי סוללות: סוללה למחשב נייד של HP עולה בערך 700 ש"ח (ל-6 תאים). סוללה גדולה יותר תעלה יותר - אתה יכול לשאול ב-HP ישראל או בבאג שמוכרים ציוד נלווה ל-HP (ואפשר לקנות בחו"ל שמן הסתם יעלה פחות). אתה הראשון ששואל על סוללות במעמד קניית מחשב. וכמו שרוי אמר לך - מחשב נייד זאת חבילה אחת. מה שיש - עם זה צריך להסתדר. לא ניתן לבנות אותו כמו במחשב שולחני. הוא מגיע כמו שהוא מהיצרן בחו"ל. מקסימום אתה יכול להוסיף זיכרון (RAM) ולהחליף דיסקשיח (צריך לבדוק במקרה של HD את נושא האחריות אם אתה מחליף לבד). כרטיסים בתוך המחשב לא ניתן להחליף לבד - הם חלק מלוח האם.

מה דעתכם על מפרט הנייח הזה...

ברצוני לרכוש מחשב לצרכיים ביתיים +משחקים ברמה בסיסית אולי טיפה יותר...לא גיימר מושבע... בכל אופן ראיתי מפרט יחסית זול ומכייון שלא מבין כל כך במחשבים מבקש את עזרתכם.... להלן המפרט: מעבד INTEL CORE 2 DUO E4500 אם אפוציה לשדרוג לוח אם GIGABYTE צ'יפסט 945GCMX-S2 REV6.6 אם אופציה לשדרוג דיסק קשיח250GB SATA II 7200 RPM 16MB אם אופציה לשדרוג זיכרון פנימי - 1024MB DDR II 667 אם אופציה לשדרוג כונן אופטי צורב LG\SAMSUNG X20 SATA DVD אם אופציה לשדרוג כרטיס מסך INTEL GMA950 UPTO 224MB אם אופציה לשדרוג במחיר של 1370 בלי תוכנת הפעלה ויתר תוכנות אחרות ובלי מסך מה דעתכם.... במה מומלץ לשדרג?ולמה? תודה רבה ושבת שלום ניתן לשדרג עד 2500 שח למרות שזה לא הפורום המתאים אבל אולי חלקכם מבינים גם בזה....

יאיר B

New member
אני לא ממש מתמצא בחידושים שיש בשולחניים

(פעם אחרונה שבדקתי מפרטים הייתה לפני יותר מ-4 שנים). אבל מה שאני יכול להגיד - כרטיס המסך זה ממש לא למשחקים (מלבד בסיסיים ביותר - סוליטייר וכאלה). בגלל שבשולחנים אין בעיה להחליף כל חלק שרוצים - אפשר למצוא כרטיס מסך טוב יותר במחירים זולים (איזה NVIDIA נגיד). גם זיכרון לשולחניים הוא די זול. מציע 2GB (אם יתחשק לך ויסטה מתישהו). אני אוהב בשולחניים שני כוננים אופטיים (נוח להעתיק דיסקים ככה
, אבל זה פינוק נטו ולא ממש צריך את זה).

bar666xp

New member
השאלה הראשונה שלא נישאלה משום מה....

למה נייד? יש צורך בניידות? אם התשובה היא אין צורך המחשב הנייד יעלה +- כפול 1.5 ויותר ממקבילו השולחני. אגב הצורך הוא לפעמים סתם רצון אבל אז זה כבר שיקול אישי שרק את יכולה לענות על זה. לאחר מכן שימושים... אמרת "משחקי מחשב" כאן ההבדלים הכי גדולים בין המחשבים בעיקר בכ.מסך אבל גם מעבד וזיכרון וכמובן לציפ-סט יש השפעות ענקיות על ביצועים ועל איך יראו דברים... לכן כדאי מעוד לציין אילו משחקים {כמה לדוגמה יהיה כדאי} כדי שיהיה את הרושם/כיוון אם יש הצדקה לכ.מסך חזק או שמדובר בסיגנון הסוליטר ושות.

לא סוליטר....

דברים יותר מתקדמים אבל לא בהיסטריה נגיד כרטיס מסך שיעלה עד כ 800 שח .... האם צריך להתאים לזה דברים אחרים או שזה יכול להיות מורכב בלי קשר ליתר החומרה... תודה רבה

bar666xp

New member
העיניין הוא שהכ.מסך הוא חלק מהלוח-אם המחשב...

הנייד! כלומר שלא כמו בשולחני בנייד מה שרכשת זה מה שיש בעיקרון. אם רכשת כ.מסך חלש מדי הוא לא יענה לדרישות ואם חזק מדי הרי זה עלה $$$ שלא לצורך... על אילו משחקים מדובר שנידע על איזה כיוון מדובר שיהיה עומדן של איזה כ.מסך יהיו כאילו שיענו על הדרישות.

התכוונתי לנייח.....

במודעה הקודמת שלי.... בכל אופן אשמח לשמוע דעותיכם... תודה רבה ושבוע טוב

למעלה