איך המחירים בארץ מופקעים! פשוט מבאס...

נושי 14

New member
כן ולא

אם תחשבי את כמות המיסים תראי שהיא מטורפת ולפעמים עלותה יותר גבוהה מכמה שקנית את המוצר ממי שייצר אותו. אני אישית יודעת מה נהוג (מבחינת רווח) בתחום הצעצועים והבגדים (לתינוקות) ויכולה להגיד שזה לא שמישהו עושה רווח מטורף.

נושי 14

New member
כי כי כי

אני לא מאמינה שאני מגינה על המחירים בארץ אבל. יש את מחיר המוצר (כמה שעולה יחידה ליבואן ) + מחיר ההובלה לארץ. עכשיו חברי את שניהם ותכפילי ב12% מכס (זה המכס על צעצועים) כן כן. אני מדברת על עלות היחידה + ההובלה שלה. אחר כך יש את מכון התקנים שגובה גם סכום לא קטן (אצלי זה יצא חמישית מעלות המוצר ללא הובלה) והוא גובה סכום מלא פעם בשנה. לא משנה אם זה מוצר שאתה מביא לארץ כבר 15 שנה והוא בדק כבר טריליון פעם. בלי קשר כל סחורה שנכנסת לארץ נבדקת על ידים ויש עלות של האיש שבה לקחת את המוצר לבדיקה (עלה לי בערך כמו ההובלה של המכולה מהנמל להוד השרון) + בדיקה חלקית. עכשיו אחרי כל זה גם היבואן רוצה להרוויח משהו וגם החנות ועל זה עוד 16% מע"מ לקינוח. בקיצור, קשה.

ExNewYorker

New member
ואת חושבת שבארה"ב זה לא מיובא?!?!! ועוד איך!!

המשכורות בארה"ב הרבה יותר גבוהות, המיסים על אותן משכורות יותר נמוכים והמחירים יותר נמוכים פשוט מחרפן אותי כל פעם מחדש....

נושי 14

New member
ברור שגם שם זה מיובא

אני דיברתי על כמות המיסים שהמדינה לוקחת בנוסף למס על השכר וזו אחת הסיבות שיקר פה כל כך. גם העדר תחרות.

ExNewYorker

New member
את הסיבות כולם יודעים היטב לצערי

AOio

New member
אני מבינה שגם את בתחום......

גם אני מכון תקנים זה סיוט.... אבל משרד הבריאות זה סיוט גדול הרבה יותר אבל ביננו..... היבואן מרוויח יופי

נושי 14

New member
מכון התקנים זה זוועה

עם משרד הבריאות אין לי שום דבר וזה מזל. יבואנים מרווחים יופי לדעתי רק במקומות שאין בהן תחרות. אני רואה בכמה מוכרים לי ואני לא רשת גדולה שבטוח מקבלת יותר הנחות ואני מבינה שהמרווח שלהם כל כך קטן. מה שכן הם מוכרים בכמויות וזה כנרה מפצה על המחיר.

JJ2004

New member
סליחה, אבל זה ממש לא דוגמא

ברור שמוצרים אמריקאיים עולים יותר בישראל. (בכל זאת עלות הובלה, מכס וכו'). גם מילקי עולה יותר בניו יורק. לא אומרת שמוצרים בארץ זולים, כמובן שיוקר המחיה כאן גבוה יותר, אבל אם קונים בארץ בסוף עונה או בחנויות מקבילות ההבדל לא כזה משמעותי.

ExNewYorker

New member
ממש לא מסכימה. 100% פער?! לא מוצדק.

עד 20-25% עוד אני יכולה להסכים ודברים שאינם מיובאים לא עולים באותו סדר גודל?!

המחיר היקר היה בחנות המפונפנת?

תבדקי כמה זה עולה בחנות רגילה, אולי הפער יהיה קטן יותר.

adif11

New member
שילוב של הוצאות מכס ויבוא גבוהות עם שכ"ד

חולני בת"א . יש מוכרים שהם סתם גנבים ושודדים אבל חלק מהמם פשוט נושאים בהוצאות נוספות שהקונה לא תמיד מודע להן.

גם בתחום הרהיטים המחירים כפולים

יבוא אישי מאיטליה משתלם מאד. העצוב הוא שאנשי האלפיון העליון לא חושבים בכלל להכנס לחנויות כמו הביטאט וטולמנס אלא נוסעים למילאנו וממלאים מכולות.

מבאס נורא

כבר לא נעים לי כל פעם לבקש מקרובים להביא דברים מארהב כשהם מגיעים אבל זה עולה פחות מחצי... העגלה שלנו משם, הלול, הרבה מהמשחקים ובגדים.... ושאף אחד לא יעבוד עלייך עם מחירי מכס ומיסוי גם מוצרים של שילב נמכרים שם בפחות יקר מבארץ ואחותי (האמריקאית) סיכמה זאת כך: "אם הם לא יתנו מחיר כמו האחרים אז פשוט לא יקנו" שם יש תחרות פה אין בזה זה מסתכם ושימי לב שכמעט כל יבואן לארץ משיג בלעדיות (ואז אין תחרות...)

נושי 14

New member
את יודעת כל המיסים שדיברנו עליהם זה מיסים

על סחורה שנכנסת לארץ לא כזאת שיוצאת ממנה. נכון שהתחרות שם יותר גבוהה אבל המיסוי זהה על כולם זאת אומרת שאם מדיניות המיסוי בארהב היא נמוכה מבארץ אז כל החברות משלמות פחות כולל שילב

למעלה