איך המדע מסביר

yaakii

New member
אם ההסבר לכך שנשמע רעם

הוא: הנגשות עננים, זה לא סותר שההסבר יהיה גם זה שה' עשה שיהיה רעם!

Snir2121

New member
א. תוכיח את ההסבר הזה. זה שזה לא נסתר,

אע"פ שזה לא בדיוק אותה הנקודה, לא אומר שזה נכון. ב. איך הידיעה שמישהו גרם/לא גרם לרעם תשפיע על התיאוריה?

yaakii

New member
א. מה להכיח-לא הבנתי?

שזה שה' גרם לרעם וזה שזה נוצר מהתנגשות עננים אינן סותרות? ב. היא לא. ו..?

אני יכול להניח שה' גורם לכל הדברים

אבל אם יש הסברים טובין םאחרים ההנחה הזאת מיותרת...

moonwalker1

New member
מחזק את ידיך..אין ערעור על קיומו של אלוהים..

ככל השעולם יתקדם יותר לימות המשיח ולשלטון הקב"ה בעולם, כך הסתר הפנים יהיה גדול יותר.."ביום ההוא הסתר אסתיר פני מהם.." השאלות יגברו אך איתן גם ההוכחות החד משמעיות לקיומו של אלוהים ולשלטונו באיתני הטבע ..האדם ובעולם כולו. אמת. זאת היהדות.

מי אמר שלמדע אין הסבר ל-PI?

המספר PI מופיע בטבע לא באופן מקרי אלא בגלל שנתן לתאר את היקום בעזרת משואות שהפיתרונות שלהם יש את כוללים המספר PI. המדע לא מנסה להסביר למה אפשר לתאר את הטבע בעזרת משואות (זאת לא שאלה מדעית). אם בתו המספר PI יופיע מסר (שלא צפוי לפי חוקי ההסתברות), זאת תהיה הוכחה מרשימה למדי לקיומו של אלוהים (הסרט contact). לגבי גימטריה, אני קראתי הוכחה (מטמטית) שכל מסר של עד 15 אותיות תוכל למצוא בתנך בתנאי שתבחר קפיצות מתאימות....

aviel931

New member
אגב בתורה לא מוזכר בכלל גן עדן

ולפי הכוזרי במאמר ראשון גן עדן אינו מרכז היהדות-אלא שהעולם הבא יהיה פה בעולמנו שלנו כלומר עולם שבא. לא ככה בנצרות שם יש בבירור גן עדן שזה לפי דעתי דבר מוזר ביותר איך היום אפשר להגיד שקים גן עדן? אם אומרים שאין אלוקים אז איך העולם נוצר "סתם" ע"י חיבור מקרי של גזים? אני לא יודע מה איתכם לי זה נראה הזוי.. הרבה יותר קל להניח שיש אלוהים שברא הכל ופשוט לא נתן לנו מוח מספיק חזק כדי להבין איך הוא עשה זאת

yaakii

New member
אוף אני ארגיש כמו כופר..

על תאוריית המפץ הגדול, שמעת?

aviel931

New member
אפשר לאגיד שאלוהים עשה מפץ גדול

אם לא אז מי קבע איזו מהירות יתרחש המפץ ומתי?

yaakii

New member
זמן ואופן אינם שייכים

בהתחשב בכך שהמפץ הגדול התרחש לפני שהיה זמן. על-כן ייתכן והוא חזר על עצמו אין-ספור פעמים עד שהתקבל מה שהתקבל.. אני בכל אופן נגד כיוון שזה לא הגיוני להאמן בכל התהליך שנבע אחרי זה ואבולווציה ולהגיד שאין יד בורא בעניין. זה בעל סיכוי כה פעוט. ובגלל שאתה כל חיינו אנו חיים על-פי הסברות אין שום סיבה ללכת על הפחות סיכויים כשנוח לא להאמין בה'..

aviel931

New member
טוב. שיכנעת אותי

כנראה שאתה צודק ויש אלוהים... אבל יש לי עוד שאלה בקשר לדת... בהנחה שיש אלוהים או ישות עליונה אחרת... למה שהיא תצווה עלינו כ"כ הרבה מצוות.. הרי היא\הוא ענקית ועצומה למה שהוא ירצה מאיתנו משהוא? אולי הו יצר אותנו ואז פשוט "נמאס" לו מהמשחק הזה שנקרא העולם והיקום..ועבר ל"צעצוע" חדש? גם למה הוא רוצה שנתפלל אליו הרי אנחנו כלום לעומתו הוא בכלל יצר אותנו... מה הוא צריך אותנו כמעריצים? שנזכיר לו כמה הוא אדיר? אודה לך אם תענה לי

tweeg

New member
טוב זה היה תאוריה מטופשת

להגנתי המצאתי את שתי הרעיונות ב5 דקות אני מניח שאני לא ימצא תאוריה טובה,כי גדולים ממני כבר ניסו ומאיפה הגיע אלוהים לירח? אתה יכול להסביר את המילה קדמון?(לא את הפירוש אלא הקונוטציה) גם אם אלוהים היה שם קודם,מה היה לפני?מאיפה הוא בא? בכל שלב שהוא קיים צריך לחזור שלב אחורה,מתי שהוא הוא היה חייב להיווצר

yaakii

New member
אז זהו-שלא:

``שלב קודם`` שייך רק למשהו השייך למימד הזמן. עד שלא נוצר החומר לא היה זמן.

Snir2121

New member
בהנחה שהוא יצר את החומר -

אין על מה להתווכח ואי אפשר בכלל לשאול מה היה לפניו. צודק. אבל מנין לך שהוא יצר את החומר?

yaakii

New member
זה אכן עלול להשמע כתלות לוגית, אך

לא אם תשים לב כי: אני טענתי שה` יצר את החומר (-ברא העולם). טוויג ניסה להקשות עלי כך וכך, *בהנחה שמה שאמרתי נכון!* לכן התלות הלוגית שייכת דוקא בטענותיך..

tweeg

New member
אףפם לא הבנתי את הרעיון הזה

זה שאין חומר אז אין מסגרת התיחסות לזמן,אין שום דרך למדוד זמן אבל הזמן עדיין עובר עדיין לא הסברת איך אלוהים יצר את עצמו כל דבר חייב לבוא מאיפשהו מה היה ריק מוחלט ואז אלוהים קפץ ממנו ואז הוא החליט לבנות את היקום? זה באמת נשמע לך הגיוני?

yaakii

New member
גם אני לא. אבל אני יודע שהזמן תלוי בחומר.

אתה מוזמן לשאול את גדול המדענים הכופרניים ותשובותו תהיה זהה. לגבי : "מה היה ריק מוחלט ואז אלוהים קפץ ממנו ואז הוא החליט לבנות את היקום?" שים
שבשאלתך אתה משתמש במושגים שלא קיימים ביקום ללא זמן: "היה", "ואז". אלוקים קדמון. קדמון זה מעל לתפיסתנו כיוון שאנו שקועים ביקום התלוי בזמן. אנסה בכ"ז להמחיש את הדברים ע"י המשל הבא (בד"כ שמעתי שמביאים אותו כדי לנסות ליישב את חוסר ההבנה של אנשים לאפשרות של קיום "בחירה חופשית" ובאותו הזמן אמונה כי ה' יודע כל מה שיקרה..) נניח שמציגים בפניך סרטון של יגאל עמיר שולף אקדח ומכוון אותו אל רבין. האם יש ליגאל אפשרות בחירה האם לירות/לא? התשובה, כמובן: יש. ובכל-זאת אתה יודע מה יקרה. מטרת המשל לנסות להמחיש לנו את בורותנו ואת שקיעותנו במושגים בהם אנו חיים, מה שחוסם אותנו מלהבין דברים גדולים יותר..

Snir2121

New member
המשל שגוי, ולא מתאים למה שהוא מנסה ללמד

אני יודע מה יקרה רק כי זה כבר קרה בעבר. האירוע התרחש, או שראיתי את הסרט, זה לא חשוב - אני כבר חוויתי את האירוע. אני לא יודע מה יתרחש, אלא מה התרחש, וזה הבדל עצום. יש מושגים פיזיקליים, לדוגמא, שאכן אין לנו אפשרות להבין משום שלא נפגשנו איתם מעולם - לדוגמא מרחב עם n מימדים (נפוץ במתמטיקה גבוהה), מרחב עם חוקים פיזיקליים שונים, מרחב בין יקומי, יקומים מקבילים, וכדומה, אבל אין לזה דבר עם הוכחה/הפרכה של אותם המושגים.

למעלה