איך המדע מסביר

yaakii

New member
איך המדע מסביר

את הופעת המספרים פאי, פי, מספר הזהב, e ועוד..- בטבע, במספר מקומות, אם לא כהתערבות אלוקית?

Snir2121

New member
לפני ההסבר, מאוד מפריעה לי ההנחה

שלפיה אם למשהו עדיין לא נמצא הסבר - הוא תוצאה של בריאה. זו לוגיקה לא בריאה בכלל, ולכן היא יוצרת דיון יבש שכל כולו התנצחות של שני הצדדים - רק בגלל טענת הבסיס השגויה. דבר שאין לו הסבר כרגע - לא משמעו בריאה. נקודה.

yaakii

New member
א. אינני נוטה להנחה זאת כלל

ב. שאלתי נבעה מרצון לדעת ותו לא. לא הייתה בכוונתי לנסות להוכיח את קיום ה' מאי-הסבר לתופעה. ג. אם כבר העלית את הנושא: נכון אין זה מהווה הוכחה מוחצת, אך זה בהחלט מספיק להתסברות כדאית. אפרש את דבריי: כל צעד מחייך בחיי ביו-יום אתה מתבסס על הסתברות- אם ההסתברות שגג ביתך יקרוס עליך בזמן שאתה נכנס לבית הייתה אחוז אחד(1%), כבר אז, לא היית נכנס לביתך. הסיבה שאתה בכ"ז נכנס היא בגלל שהאחוז הוא הרבה יותר קטן. כנ"ל לגבי תאונת דרכים במכונית (-ח"ו.) אנשים לא היו נוסעים במכונית אם הסיכוי שיעברו תאונה הייתה אחוז אחד ואף הרבה פחות. הם נוסעים בכל-זאת כיוון שמדובר באחוז הרבה יותר קטן. אקח את הדברים רחוק יותר: אנשים מוכנים לעבור ניתוח בריאותי כאשר: סיכויי ההצלחה של הניתוח הם של 80% , סיכויי המנותחים אשר הורע להם מהניתוח פחות מאחוז, ושאר האחוזים שמורים למנותחים שיצאו מהניתוח ללא תוצאה חיובית/שלילית. (המספרים מוקרצים אבל מבוססים על המציאות..) אם יעמידו אותך מול 2 דלתות ויגידו לך שחובה עליך לעבור באחת מן הדלתות, כאשר הסיכויים בדלת א: 49 למות ו51 לחיות ובדלת ב: 51 למות ו49 לחיות תבחר, כמובן, בדלת א הכל בחיים הסתברות. ראיות לאי-קיום אלוהים לא קיימות. ראיות לקיום אלוקים קיימות. מה שמביא אותך למצב של 50+% יש אלוקים ו- 50-% שאין. ההסתברות הכדאית תורה לך שעדיף לבחור בסיכוי הגדול יותר, אפילו אם הוא גדול בטיפה. "ראיות" כגון מספרים בטבע ועוד, מוסיפות-נכון, לא מוכיחות, אבל מוסיפות-לאימות קיום האלוקים.

tweeg

New member
אממ

*פי ומספר הזהב זה אותו דבר לא? לדעתי האישית(ואין לי שום סימוכין ואט סו אבר לזה) אם כל העולם הוא בעל פרופורציה אחת,האדמה היא בגודל אחד הסלעים הם בגודל אחד(פרופרוציות כמובן לא תקשורות) אז הגיוני שיצורים יתפתחו בהתאם לפרופורציה של העולם אם לעולם יש פרופורציה כלשהי אז הגיוני שגם ליצורים יהיו עוד אפשרות היא כוח הכבידה שמשפיע על מולקולות ולכן נוצר יחס כזה (שוב הסבר שכרגע המצאתי) אין דבר כזה סתם,יש לא גילו *לדעתי חוץ מהקיום/יקום כל שאר הדברים בעולם ניתנים להסבר אנחנו פשוט לא יודעים להסביר ובקשר ליקום אני פשוט לא חושב שזה אלוהים אלא פשוט ככה זה אלוהים לא הגיוני באותה מידה כי זה כמו: אין הסבר לבריאת היקום-אלוהים אין הסבר לבריאת אלוהים-אלוהים יש פה כשל לוגי גדול מאוד (היקום לא יכול לברוא את עצמו אבל אלוהים כן?)

yaakii

New member
פי ומספר הזהב אלו מספרים שונים

כל העולם בעל פרופורציה אחת?? היחס בין השכבות של קונכיית החילזון שווה ליחס בין המרחק של עלי הגבעול?-לא. העולם לא בעל פרופורציה אחת. אז למה היחס שונה אצל כל מיני יצורים? אם יימצא שעון על הירח תגיד שמישהו הגיע לשם ושם אותו שם/ שהוא נוצר שם במקרה? תמיד תוכל לטעון שהוא נוצר במקרה אבל נניח שהשאלה הזאת^ הייתה שאלת המיליון דולר שלך בתחרות ניחושים-היית בוחר באפשרות הראשונה. אבל כשנוח לאנשים הם יעדיפו להגיד שהכל הכל הכל מקרי העיקר שאין אלוקים..! אלוהים לא צריך לברוא את עצמו כיוון שהוא קדמון

the Sman

New member
לשעון יש תכלית, מטרה

לפאי, למספר הזהב, לבני אדם ולצמחים אין תכלית. זה ההבדל העקרוני לדעתי. אז מה הם בני אדם? צמחים? פאי? מספר הזהב? המספר הטיבעי? הם כולם עובדות, דברים קיימים שאנו מגלים תוך כדי שימוש בחושינו וחקירה של דברים שאנו קולטים ודברים אחרים מופשטים. המדע בסה"כ חוקר את מה שקיים ואת מה שמעניין. הוא לא מנסה אפילו לתת לדברים שהוא מגלה/מוצא משמעות או מטרה כלשהיא. הפילוסופיה עושה עבודה נפלאה בלהיכשל בלמצוא משמעות כבר אלפי שנים
ואני לא בכל מקרה לא רואה מה קיום אלוהים מוסיף... ההפך, אם אלוהים היה קיים הייתי מצפה לקבועים יותר נורמלים (פאי=2, המספר הטיבעי=1, זה כבר יותר מעניין :)

the Sman

New member
*ובל מקרה אני לא רואה...../images/Emo122.gif

בחיי שאני דיסלקט =/

yaakii

New member
בדיוק כך

הטבע כ``כ מדהים ומפותח אבל המדע לא יטען, ח``ו, שלכל בריאה יש *תפקיד*. זה פשוט תוצר תהליך אבולוציוני. העץ קולט פחמן דו-חמצני ופולט חמצן?-מקרי. זה לא *תפקידו*. הדג הזה והזה אוסף את הפסולת בים?-מקרי זה לא *תפקידו* וכו`.. למה המספרים הם לא 1 ו-2? איני יודע. אפשר גם לשאול למה ה` לא ברא את בני-האם מושלמים, ללא פגמים פיזיים? זה היה נהדר! אבל לא כל חשבונות ה` נדע.גם לא את רובם-בכל אופן לא תוכל להתעלם מפלאי המספרים המשחקים בטבע.

the Sman

New member
סירטון

של הכותב הגאוני של המדריך לטרמפיסט, שנראה לי שדי קשור לנושא: http://youtube.com/watch?v=XM88ERPfQFM (אולי הוא קצת סוטה ממנו קצת, לא נורא) בקשר לפלאי המספרים המשחקים בטבע... הכוונה שלך למספרים שחוזרים על עצמם ביצורים אורגנים? אני לא מכיר שום דוגמא חוץ ממספר הזהב, יש עוד? בכל מקרה, כנראה שהחזרות של מספר הזהב בטבע קשורות לטיבעו בצורה פיזיקלית או משהו דומה. למשל, זה הדרך הכי מהירה לבנות ספירלה, או משהו כזה. להתפעם מהחזרות של מספר הזהב אצל בעלי חיים זה נראה לי קצת כמו להתפעם מזה שרוב היונקים על בדיוק ארבע רגליים. אנחנו לא מתפעמיים מהעובדה הזאת כי ההסבר לה די ברור לנו, גם למספר הזהב יש הסבר, הוא פשוט לא טריוויאלי.

yaakii

New member
עריכה קלילה ומתבולת בהומור לא תחרוץ את האמת

הוא מתאר את חיי האדם הקדמון כגן-עדן פשוט. זה כל-כך לא. ה"רשעים" בכל הסיפור מוזכרים רק כשמדברים על "המערות הנפלאות" המאפשרות את הבריחה מהרשעים. אבל מה אם "רשע" רודף אחריך ואין מערה באיזור... או במילים אחרות, אשתמש במילות ה"מסילת ישרים": "כי מה הם חיי האדם בעולם הזה? או מי הוא ששמח ושלו ממש בעולם הזה? "ימי שנותינו בהם שבעים שנה ואם בגבורת שמונים שנה ורהבם עמל ואון" (תהלים צ, י)בכמה מיני צער וחולאים ומכאובים וטרדות, ואחר כל זאת - המוות. אחד מני אלף לא ימצא שירבה העולם לו הנאות ושלוה אמתית, וגם הוא אלו יגיע למאה שנה כבר עבר ובטל מן העולם. אני חושב שהאמונה בה' נובעת -אם כבר- מהחיים ה"לא-טובים" ולא מהגן-עדן, הכביכול קיים, אותו תיאר מה-שמו בסרטון. חוץ מזה-לא הבנתי מה הוא טוען? שכל האמונה נובעת "רק" בגלל ששואלים את עצמנו "מי הכין את כל זה"?-אז אענה לו:"נכון, בדיוק בגלל זה!" ...? יש עוד: פאי זה המרווח המעגל בין עלי גבול של פרחים מסויימים. e משחק בגידול אוכלוסיות בעלי-חיים ועוד.. אני לא חושב שלהתפעם מ-4 רגליים זה אותו הדבר כי 4 רגליים יש בגלל שזה הכי נוח לריצה וכו'. תוצר התהליך האבולוציוני. בניגוד, יחס של מספר הזהב בין כל שכבה חדשה בקונכיית החילזון העונה -אינו נראה לי כייתרון כלשהו

tweeg

New member
מה שמו?אתה רציני?

לא קראת את המדריך?אתה לא יודע מי זה? אני גם חושב ש"הו הנה עכקג מת הרגע" קצת יותר משמעותי מהי הנה פרי טעים אבל עדיין אותו בסיס של תירוץ משהו שלא ניתן להסביר ע"י ישות נעלה זהו שלכל המספרים האלה יש סיבה,פשוט לא מצאנו אותה עוד זה לא סיבה לשייך את זה לישות אלוהית פעם טענו את זה לגבי ברקים,היום אתה טוען לגבי משהו אחר מה תעשה מחר? יש לי עוד תאוריה: לאלקטרונים פרוטונים ונוטרונים יש מסה נכון? מסה משפיע על כוח המשיכה נכון? הגיוני שלמסה קבועה שמשפיע ביחס קבוע על כוחות משיכה שיוצרים מול' קבועות שיוצרים יצורים קובעים תהיה השפעה על יחס של הקשרים האלה? סה"כ אנחנו עדיין אוסף מול' הגיוני שהמספר הזה יותר את המצב הקטן יותר של ניצול אנרגיה?

yaakii

New member
זקוף לזכותי שראיתי את הסרט..

אז עד שימצאו תאמין באלוקים-בסדר?
באותה מידה-אם הייתי מביא הוכחה של 100% לקיום אלוקים היית אומר-פשוט לא מצאנו עדיין את הדרך לסתור את ההוכחה אבל יש אחת כאת.. קשה לי להאמין שימצאו סיבה כיוון שיחס מספר הזהב קיים גם בפתיתי השלג שלא עברו תהליך אבולוציוני...! לא הבנתי מה אתה טוען לגבי האלקטרונים-פרוטונים-ניוטרונים...? אתה מדבר על האיזון בין כוח המשיכה וכח המשיכה הגרעיני?-לא הבנתי מה לגבי זה..?

tweeg

New member
הסרט גרוע

אם היית מביא הוכחה לקיום אלוהים שהייתי מאמין בה הייתי מאמין בקיום אלוהים כל עוד אתה מביא תופעה לא מוסברת ומתרץ אותה בהסבר אלוהים..... אני חושב שיש סיבה,אין לי מושג מה היא אבל יש עזוב את התאוריות שלי,הם מפגרות במילא עם מדענים לא מצאו סיבה,אז אין לך מה לנסות לפענח תאוריות שאני ממציא כל חמש דקות במקרה הזה דיברתי על גורם קבוע(מסה של החלקיקים) שמשפיעה על הכוחות משיכה בינהם שמשפיעה על היווצרות מול' שמשפיעה על היווצרות חומרים

yaakii

New member
לא כך חשבו עשרות המעריצים שהגיעו עם מגבות..

לא תקבל הוכחה לשום דבר מהסיבה הפשוטה שכל ההוכחות מתבססות על אקסיומות שאינן ניתנות להוכחה. כמו כן, כפי שאמרתי לא תהיה הוכחה של 100% לקיום אלוקים כיוון שאז לא תהיה זו אמונה.. -מה שכן זה שיש מספר דברים שלמדע עדיין אין הסבר אליהם, ולי יש הסבר אליהם אבל הם לא מוכנים לקבלו. ההסבר שלי הוא: אלוקים. אם תמצא הסבר אחר-בשמחה. אחרת-ההסבר שלי בתוקף. כך הוא הנוהל באימות תאוריות. אז למד אין הסבר למפץ הגדול? למדע אין הסבר לפאי פי וכו'? -התשובה שלי:אלוקים. ובנוסף:חזור בראשך שוב על המשל עם השעון ומה היית בוחר. החיים בנויים על הסתברות. כל חייך אתה פועל על-פי הסתברות. אז תהיה הוגן לעצמך ותבחר גם הפעם בהסתברות הסבירה הרבה יותר-קיום אלוקים.

tweeg

New member
אולי בהקרנת בכורה,הסרט גרוע

כל עוד אין הוכחות אין לי שום סיבה להאמין ההסבר שלך הוא לא אלוהים,זה מקסימום התירוץ שלך כ"כ קל להסביר כל מה שלא מבינים בישות עליונה זאת לא ההסתברות הסבירה לדעתי,ושים לב להצטמצמות הסבירות הזאת במהלך השנים עם באלפיים האחרונות הסברנו 80% מהתופעות שיחסו לאלוהים,כמה לדעתך ישארו עוד עשר אלף שנים? הטענות לקיום אלוהים מצטמצמות מרגע לרגע

yaakii

New member
הסבר מדעי לתופעות לא פוסל את קיום אלוקים.

ורק שתדע-ככל שהמדע מתפתח ישנן יותר שאלות ויותר דברים לא ברורים ולא מוסברים.

Snir2121

New member
ואז עונים עליהן. ויענו גם על השאלות הבאות,

וכך הלאה. מה שזה מראה הוא שאין צורך לקפוץ למסקנות שגויות כאשר לא מוצאים הסבר לתופעה מסוימת.

yaakii

New member
"..שאין צורך לקפוץ למסקנות שגויות .."

אתה יוצא מנקודת הנחה שהסבר מדעי סותר הסבר אלוקי לתופעה כזאת או אחרת.

Snir2121

New member
בהחלט.

אם יש הסבר נכון ומוכח, ה"הסבר" האלילי לתופעה, לא רק שמיותר, שגוי. זאת משום שכבר קיים הסבר נכון אחר.

למעלה