איך הם עושים את זה?

איך הם עושים את זה?

אני מחפש פרנסה! בעצם כל אחד מחפש אבל כחרדי אני מוגבל מאד מעט למדתי ובמעט מקצועות מותר לי לעסוק וכמעט תמיד לא יספיק לי הכסף לפרנסת משפחתי הברוכה תחום אחד קורץ לי מאד השרלטנות עעיני רואות וכלות מקנאה איך הם עושים את זה פעם אחר פעם? הבאבות, האדמורים, קופות הצדקה. איך הם משיגים מיליוני שקלים בלי לספק כל תמורה אמיתית? איך מצליחים לגרום לעשרות אלפים לנהור לאוקראינה כל שנה ולבזבז מיליוני דולרים מכיסם המצומק? איך הנ נח והמלך המשיח לעולם ועד סוחפים אלפי מאמינים בלי שום רקע עובדתי אמיתי? איך? איך? איך?

נרניה4

New member
אתה לא באמת רוצה להיות שרלטן...

צריך לב של אבן בכדי להוליך שולל אנשים, שלרוב הם אנשים קשיי יום שפרנסתם מצוייה בדוחק בעלי בעיות בריאות או כל צרה אחרת , צריך לב של אבן בכדי ליצור "באבא" מלאכותית ולראות את המון העם בפולחן מגוחך סביבו בדומה לעגל הזהב וכמו כן לקחת מעות שאמורים לקנות אוכל לילדים ולקיום יומיומי למען ישועה וירטואלית. האם יש לך לב כזה?

יואל ב1

New member
איך? ענית על השאלה בעצמך!!! ברישא...

אותו החינוך החרדי שלנו שלימד אותנו לא לעבוד להמעיט בעשייה ולא להחשיב את התמורה, הוא הוא הכשיר את הקרקע לחמוס ממך את השקל האחרון (שממילא אין לו ערך) לכיסו העמוק של הרב שליח האלוהים. כמה קל... אותה פנאטיות שמלמדת אותך לבטוח ב-0 ולא לדאוג למחר כי ה' אינו זונח אף אחד (רק 6 מליון...) תפרה את כיסיהם של הרבנים לדורותיהם! כמה פשוט...

יואל ב1

New member
- המשך לקודם...

אולי הגיע הזמן לשנות את השיטה שמשפילה אותנו? אולי כנפגעי השיטה אנחנו נדרוש מהמדינה להפסיק לפגוע יום יום בילדים חפים? בואו לעזור לנו לקדם את הליבה במוסדות החרדיים - [email protected]

צא ועבוד עבודה זרה !

לכשתמצי לומר "…כך מקובלני מבית אבי אבא לעולם ישכיר אדם עצמו לע"ז ואל יצטרך לבריות והוא סבר לע"ז ממש ולא היא אלא ע"ז - עבודה שזרה לו כדאמר ליה רב לרב כהנא נטוש נבילתא בשוקא ושקול אגרא ולא תימא גברא רבא אנא וזילא בי מילתא" "עבודה שהיא זרה לו - הוא חשוב והמלאכה נמבזה ומכוערה אלא שאין בה איסור:" (רשב"ם) אף כי סביר להניח לומר עבודה זרה ממש. בהיות ושכח בעל המימרא "שבשעה שאמר משה ליתרו תן לי צפורה בתך לאשה אמר לו יתרו קבל עליך דבר זה שאומר לך ואני נותנה לך לאשה אמר לו מהו אמר לו בן שיהיה תחלה יהיה לעבודה זרה מכאן ואילך לשם שמים וקבל עליו אמר לו השבע וישבע לו " אף שלא ברור מה נעשה עם בנו בכורו של משה, עכ"פ לדעת חז"ל נכדו הבכור קיים את שבועת משה. אם כבר מתלונן אלהים חָזְקוּ עָלַי דִּבְרֵיכֶם אָמַר יְהֹוָה וַאֲמַרְתֶּם מַה נִּדְבַּרְנוּ עָלֶיךָ: אֲמַרְתֶּם שָׁוְא עֲבֹד אֱלֹהִים וּמַה בֶּצַע כִּי שָׁמַרְנוּ מִשְׁמַרְתּוֹ וְכִי הָלַכְנוּ קְדֹרַנִּית מִפְּנֵי יְהֹוָה צְבָאוֹת: וְעַתָּה אֲנַחְנוּ מְאַשְּׁרִים זֵדִים גַּם נִבְנוּ עֹשֵׂי רִשְׁעָה" שאם כבר אותם זדים "גַּם בָּחֲנוּ אֱלֹהִים וַיִּמָּלֵטוּ:" אין זה מענייני אם "אָז נִדְבְּרוּ יִרְאֵי יְהֹוָה אִישׁ אֶל רֵעֵהוּ וַיַּקְשֵׁב יְהֹוָה וַיִּשְׁמָע וַיִּכָּתֵב סֵפֶר זִכָּרוֹן לְפָנָיו לְיִרְאֵי יְהֹוָה וּלְחֹשְׁבֵי שְׁמוֹ:" כשם שאין זה מענייני אומרו "וְהָיוּ לִי אָמַר יְהֹוָה צְבָאוֹת לַיּוֹם אֲשֶׁר אֲנִי עֹשֶׂה סְגֻלָּה וְחָמַלְתִּי עֲלֵיהֶם כַּאֲשֶׁר יַחְמֹל אִישׁ עַל בְּנוֹ הָעֹבֵד אֹתוֹ:" שאם כבר "וְשַׁבְתֶּם וּרְאִיתֶם בֵּין צַדִּיק לְרָשָׁע בֵּין עֹבֵד אֱלֹהִים לַאֲשֶׁר לֹא עֲבָדוֹ:" מה מאוד מעניין חמלת האלהים כלפי עובדיו, לחמלתו על עובדי גילולים. "וַיַּעֲנוּ אֶת יִרְמְיָהוּ כָּל הָאֲנָשִׁים הַיֹּדְעִים כִּי מְקַטְּרוֹת נְשֵׁיהֶם לֵאלֹהִים אֲחֵרִים וְכָל הַנָּשִׁים הָעֹמְדוֹת קָהָל גָּדוֹל וְכָל הָעָם הַיּשְׁבִים בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם בְּפַתְרוֹס לֵאמֹר: הַדָּבָר אֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ אֵלֵינוּ בְּשֵׁם יְהֹוָה אֵינֶנּוּ שֹׁמְעִים אֵלֶיךָ: כִּי עָשׂה נַעֲשֶׂה אֶת כָּל הַדָּבָר אֲשֶׁר יָצָא מִפִּינוּ לְקַטֵּר לִמְלֶכֶת הַשָּׁמַיִם וְהַסֵּיךְ לָהּ נְסָכִים כַּאֲשֶׁר עָשִׂינוּ אֲנַחְנוּ וַאֲבֹתֵינוּ מְלָכֵינוּ וְשָׂרֵינוּ בְּעָרֵי יְהוּדָה וּבְחֻצוֹת יְרוּשָׁלָם וַנִּשְׂבַּע לֶחֶם וַנִּהְיֶה טוֹבִים וְרָעָה לֹא רָאִינוּ: וּמִן אָז חָדַלְנוּ לְקַטֵּר לִמְלֶכֶת הַשָּׁמַיִם וְהַסֵּךְ לָהּ נְסָכִים חָסַרְנוּ כֹל וּבַחֶרֶב וּבָרָעָב תָּמְנוּ:" מסקנה: אם הנך מחפש הכנסה קלה, צא ועבוד עבודה זרה!

pizi33

New member
לו היינו בקיבוץ

ואני הייתי סדרנית העבודה. ואתה רב ח' בחור צעיר ומבולבל אביך רפתן, סבכך לולן ואבי סבתך ממקימי הקיבוץ היית ניגש אליי ואומר אני לא יכול לעבוד עם בעלי חיים, אני מפחד מהם. הייתי שולחת אותך או לבית הילדים או למעבדת המחשבים. ודי לחכימה ברמיזה.

קתרזיס

New member
יחסי ציבור

כמו כל דבר - אם אתה רוצה שיבואו אלפי אנשים שלא מבינים בדיוק מה הסחורה אבל מוכנים לשלם עבור הסיכוי לקבל משהו בתמורה - אתה צריך יחסי ציבור, פרסומות בעל פה, בכתב, ואם אפשר גם לשלוח כמה מחב"תים עם סיפורי מעשיות על הניסים והנפלאות שאתה עושה - שיתערו בחברה החילונית ויבואו לקרב אותם אל עצמם ואל השורשים. ברגע שיש אנשים שמסורים לעניין, ויש תוצאות (זה קל, כי אם תקבל נניח מאה "עקרות" מתישהו מישהי מהן תכנס להריון ותוכל לומר שזה נס - כמו שקרה להרבה חברות שלי שניסו המון זמן ובדיוק כשחשבו שזהו - זה לא יקרה - נכנסו להריון), ויש תקווה לנדכאים, לאומללים, למסכנים, אתה תראה כמה צובאים על פתחך.

למעלה