איך הם עוקפים ראוטרים?

joeher

New member
איך הם עוקפים ראוטרים?

יש להם שרות שעושה את זה (עבדתי עם התכנה הזו) יש למישהו רעיון איך עושים את זה דרך שרת?

DadleFish

New member
פשוט מאוד.

ברגע שמחשב X יוצא החוצה לאיזשהו שרת, השרת יכול לעשות איתו כל דבר שמתואם ביניהם. למשל, לבקש ממנו לפתוח קשר לאנשהו. עכשיו נגיד שאתה על מחשב A, וקינפגת בצורה מתאימה את מחשב B, שנמצא מאחורי ערימה של FW-ים ו-ROUTER-ים, לעבוד עם השרת המרכזי - מחשב C. אתה, ממחשב A, פונה למחשב C, ומבקש את מחשב B; בתגובה, מחשב B יקבל מ-C פקודה, ויפתח מולך (A) קשר. זה יעבור את הראוטרים. לגבי ה-FIREWALL-ים, זה תלוי; אם ה-FW לא חוסם יצירת קשר החוצה (ובד"כ הוא לא עושה את זה), אין שום בעיה.

joeher

New member
תודה, בגדול את זה אני יודע אפשר

דוגמא מיספרית? לצורך הדוגמא נניח שאני רוצה ליצור קשר באמצעות היפר טרמינל ב TCP בפורט 9999 למחשב אחר של משה (IP של הראוטר שלו ידוע לי) - ואני משוחח עם משה בטלפון ומבקש ממנו גם לפתוח היפר טרמינל לכתובת IP שלי (אני אומר לו אותה) בפורט 9999 האם יווצר קשר? (ניסיתי, התשובה שלילית, למה?)

DadleFish

New member
זה תלוי בתוכנה, מן הסתם.

אני לא יודע איך היפר טרמינל מתנהגת.

joeher

New member
צריך עוד הסבר: נניח שאני פותח סוקט

קליינט ממחשב A מול סוקט סרבר בשרת C שיודיע לשרת B (מאחורי הראוטר) ששם יושב סוקט (קליינט?) לפתוח קשר מול A שהסוקט שלו כרגע פתוח מול C והוא עוד קליינט בעצמו, אני לא מבין כאן משהו בסיסי. אז מה עושים?

galh

New member
משמאל, מאותתים ובודקים שהדרך פנויה.

יש כמה דרכים לעשות את זה. הפשוטה: השרת (יושב במחשב בבית) יוצר קשר עם שרת מרכזי. הלקוח (מחשב מרוחק) מתחבר לשרת המרכזי ומבקש להתחבר למחשב שלך, השרת המרכזי שולח הודעה למחשב שלך ואומר לך להתחבר ללקוח (בהנחה שהוא לא מאחורי ראוטר ושות').

למעלה