איך הייתם מתרגמים

האגס 1

New member
איך הייתם מתרגמים

את הכותרת Monja cantra su gusto? אני לא יודע באיזה דיאלקט זה, ואם מדובר בלאדינו או בספרדית לא יהודית. זוהי כותרת של שיר, אבל אין לי את מילותיו חוץ מהכותרת. זוהי תעלומה של שנים מבחינתי.
 

רותי ב.

New member
יש פה איזו מילה שלא בטוחה

לגביה - הכוונה שלי ל- cantra. הרבה - cantra - הטעם שלה - מה יכול להיות ה cantra הזה?? KANTAR זה לשיר, או לזמר - ובכל מקרה אני לא מהמומחים הנחשבים פה. מקווה שתהיה תשובה נכונה יותר.
 

האגס 1

New member
זה יותר מסובך ממה שחשבתי ../images/Emo4.gif

לשיר יש "תרגום" עברי - 'צעירה מאוד הייתי' - ולפי הכותרת ברור שהוא אינו משקף נאמנה את המקור. תרגמה אותו רחל שפירא, במסגרת מופע רדיו של 'קול ישראל' בשם 'ירח בשמי גרנדה' שהתקיים בשנת 1980. רוב התרגומים שלה מאוד לא אמינים, וברוב המקרים מזכירים מאוד במעורפל את כוונת השיר המקורי. לשם המחשה - השיר הנושא את שם המופע עצמו - 'ירח בשמי גרנדה' - אינו אלא שיר הערש `durme durme mi angelico`, המבטא געגועים לציון. כל זה לא נרמז בתרגום. לכן יש להתייחס בחשדנות ל'צעירה מאוד הייתי'. הבעיה היא שמעולם לא נתקלתי בכל ביצוע אחר לשיר הזה, לא בשפת הלאדינו. מעולם גם לא ראיתי טקסט כתוב של השיר עם הכותרת שלו בלאדינו, כפי שהיא כתובה על עטיפת התקליט 'ירח בשמי גרנדה' (אגב, משם העתקתי את הכותרת). גם אני חשדתי במילה "cantra" וייתכן שזו פשוט שגיאת דפוס. קיויתי שאולי בכל זאת זוהי צורה נכונה ונדירה, ושמישהו מכיר אותה, ושאולי מישהו מכיר את השיר - בינתיים, מתברר שלא.
 
לא לא זו כן צורה מוכרת...

בספרדית רגילה, יעני קסטיליאנו, יש בניין לפיו אומרים cantara במובן שרה.
 

האגס 1

New member
מאוד יכול להיות

משום שבעטיפות של תקליטים דומים נפלו כמה וכמה טעויות.
 
למעלה