איך הייתם מגיבים

איך הייתם מגיבים

אם הייתם מגלים אחרי שהסתיים קשר זוגי לא ארוך במיוחד (6 חודשים) אבל נורא עמוק ועם רגשות הדדיים שהבן זוג שלכם היה בעברו במוסד גמילה מסמים והוא הסתיר את העובדה הזו ממכם כל זמן החברות. מלבד זאת שלמרות הפרידה המשכנו להיות בקשר קבוע ורק עכשיו גיליתי את העובדה בעצמי.. הוא מעולם לא סיפר לי על זה. אני שוקלת כעת לנתק איתו כל מגע. אשמח לשמוע דעתכם ומה אתם הייתם עושים במקומי.

boon2

New member
תשובתי לך היא כן

אני כן הייתי עושה זאת במקומך,מיד, לא כל כך בגלל העבר, אלא בגלל חוסר הגילוי הנאות (לא חשוב מאיזה סיבות), אפילו חשש נטישה, חוסר ביטחון, פקפוק מהתגובה וכו, הוא היה צריך לשתף אותך!

מאי 39

New member
אני לא יודעת איזה קשר יש לכם

עכשיו שמחה בשבילך שהקשר הזוגי נגמר שנפרדתם אבל נשארתם ידידים ואת אתם מסוגלים לקשר כזה בלי מתח מיני הייתי מנסה לעזור לו ולא חשוב שהוא הסתיר את זה ממך עם הוא עדיין חשוב לך תעזרי לו אבל אם יש מתח שיכול לגרום לחדש את הזוגיות הייתי מתרחקת לא הייתי רוצה בן זוג כזה כי ההשלכות כבדות מדי ליכולות שלי ובזוגיות לא חסר בעיות גם מעבר לזה אבל כידיד הייתי מאוד רוצה לעזור לו

meshi4

New member
ברור למה הוא הסתיר.

הרי אם היה מספר בגילוי לב בפגישה הראשונה.לא בטוחה שהיית ממשיכה לצאת איתו. נוכחתי לדעת שיש גברים שמסתירים עובדות חשובות כמו מחלה כלשהי.נכות.לא כותבים את גילם האמיתי.וכל זאת מדוע?כדי לא להכשיל את הדייט.בלאו הכי העובדות האלה מתגלות מתישהו.לפעמים בפגישה ראשונה.התחושה בהחלט לא נעימה.

s h o o s h a

New member
איך היינו מגיבים

חושבת ששאלה זו היא אישית לכל אחד ואחד ואין עליה תשובה אחת וחד משמעית (ואת זה את יכולה לקרוא כאן, במגוון התשובות והדיעות שנכתבו אליך). דעתי- הבחור היה מכור ויכולה להבין מהכתוב שהיום הוא 'נקי'. כמה זמן עבר מאז? חושבת שהקלישאה שאומרת - 'פעם מכור תמיד מכור' אינה נכונה. אם יצא מזה והחליט לעשות שינוי יסודי בחייו ולא לכלול בתוכם סמים, הרי בהחלט יתכן ודרכו היום תהיה כדרך כל אדם 'רגיל' שאינו צורך סמים. מדוע לא סיפר לך? אולי כי הרגיש לא נוח עם ה'כתם' הזה בעברו. אולי כי הרגיש שהקשר ביניכם 'צעיר' מידי כדי לשתף אותך בסיפור כל כך גדול, כי הרי ברור שהסמים הם תוצאה של ... ולכן כדי להגיע לסיפור הגמילה היה עליו לעבור דרך כל השתלשלות חייו. יתכן ולא היו בו הכוחות, הרצון וכאמור - הזמן שלכם יחד. "...אני שוקלת כעת לנתק איתו כל מגע..." זו תגובתך מרגע שנודע לך. שאלה - ואם היה נודע לך בזמן שהייתם בקשר תגובתך לא היתה זהה? כי הרי על פניו, כעת, כשאתם עכשיו רק ידידים, זה לא אמור בכלל להשפיע על הקשר. הרי את עם חייך והוא עם חייו. חושבת שדי ממצה את הנושא. חושבת שהתשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה.

זה לא משהו לוגי

אם היית היום בקשר רציני איתו ושוקלת להקים משפחה איתו, החשש שמא אולי יתדרדר שוב היה יכול להיות מניע בעל משקל שלא להמשיך בקשר. היום אתם בקשר לא מחייב,אבל בעקבות הקשר ההדוק שהיה לכם את מכירה אותו מספיק טוב כדי לדעת איך הוא כאדם. הסתרת היותו בוגר מוסד גמילה יכולה להיות מובנת בנסיבות של רצון ליצור קשר מבלי לנפנף בשלט שירחיק מעליו אנשים "נורמליים". בכל מקרה - אני לא חושב שמעבר להארת הנושא בדעות נוספות, מישהו יוכל להציע לך עצה של ממש ורק את היא זו שיודעת בתוכך מה את מוכנה או לא מוכנה "לסכן" בשביל האדם הזה שהיה לך איתו קשר עם רגשות עמוקים. בהצלחה

כולם פה פסיכולוגים

לדעתי הבחור פעל נכון מאוד.מי קבע שהוא חיב לבוא ולמסור אינפורמציה כזו לכל אחת שיצא איתה תקופה דיי קצרה? ומי בכלל שם אותכם לשופטים?זה מה שנקרא לחברה יש חלק לא פחות חשוב בחזרתו של אדם כזה לחברה.גועל נפש התגובות שלכם אתם מקיאים אותו חזרה למקום ממנו בא במילים אחרות אתם אומרים לו תחזור לשם.מעניין אם ירצה להשתלב בתחום של עבודה ויאמר לבוס תשמע אני מכור לשעבר אם יקבלו אותו לעבודה אם בכלל יתנו לו צאנס . או קיי אני לא בעד שימוש בסמים אבל מישהו ממכם יודע מה הוא עבר או איך הגיע למצבים האלה אז הוא עשה טעות תנו לו צאנס לתקן.אבל לא מה פתאום לך אחורה בחור תחזור לסמים זה מה שאתם אומרים לו.מילה אחת יש לי להגיד לכל הפסיכולוגים האידיוטים למינהם תתביישו לכם גועל נפש.כל אחד שמתיימר או נכשל בבחינות לפסיכולוגיה מנסה את מזלו פה ואפילו אין לו שמץ של מושג בנושא .

רונייאן

New member
החברה שלנו שופטת בחומרה

אנשים שמעדו בחייהם. ציפורה ,עם כל הכבוד לקשר של 6 חודשים [ואין אני מזלזלת ]כנראה שהבחור הרגיש שאת עדיין לא מוכנה\בשלה נפשית להודעה:"אני מכור לשעבר"! או שהוא לא הרגיש מוכן להכריז על כך. אין לנו זכות-כחברה -לשפוט ויש בכמה מן התגובות כאן יומרנות צורמת, אני מקווה שאף אחד לא יחווה את מה שמכורים לשעבר חוו, הניסיון לחזור ולפעול באופן תקין בחברה מקשה עליהם ותמיד אבל תמיד משאיר לחשושים אחריהם. אני אומרת-הוא לא חייב לספר וטוב שהוא לא סיפר סביר להניח שנכווה מספר פעמים מהיקרים לו.

תותים2

New member
אל תשפטי אדם עד שלא עמדת במקומו..

(משהו כזה...) אני בטוחה שלא קל לו בעניין, גם אחרי שבעצם הוא נגמל פיזית. ביחסים בריאים, טובים ויפים, אני מעריכה שבילתי נמנע שהדבר יתגלה בשלב כלשהו. ככל הנראה השלב הזה לא הגיע ולכן הוא לא סיפר. לדעתי, זהו דבר שבשלב שמרגישים נוח ובטוח עם הקשר לא מסתירים, ייתכן שלא הגעתם לשלב הזה. יש מכורים מקסימים, נבונים חמודים ונהדרים(תתפלאי), אבל הם מכורים ומכורים זה לנצח (פחות או יותר)וכשהם לא בטוחים הם לא מספרים. אני לא קוראת לזה מעידה, כי מעידה זה חד פעמי ומי שצריך גמילה הוא מכור!ומכור זה לעד! אם את אוהבת אותו, אז תזרמי,תתמכי(כל עוד הוא לא משתמש בסמים)ואם את לא, אז תניחי לו ואני מקווה שהוא מספיק חזק להתגבר ולהמשיך הלאה בדרך הנכונה,הבריאה,התומכת והאוהבת.

היתנצלות?

את יוצאת מנקודת הנחה שאדם חייב לספר הכל אחרי 6 חדשי קשר. האומנם? משהו אף יעץ לך לעזור לו. מי קבע שהוא צריך עזרה? להיות נקי אחרי התמקרות קשה יותר מאשר להיות נקי מעולם. אולי לנו יש מה ללמוד ממנו? אני יכול לקבוע שיש רק כאן אחד שהוא לא כן: ציפורה. את גילית על חברך דבר שהוא חושב שאת לא יודעת. תהיה כנה - ספרי לו. גם את אופן התגלית ספרי לו. לו מותר היה להסתיר. לך לא.

למעלה