איך הייתם מגיבים לסיטואציה הבאה?

ראיון שקרה לי לפני כמה חודשים.

הייתי בתהליך מול חברה שעל פניו נראה היה שהיתה התאמה טכנית גבוהה שלי לתפקיד.

הראיון הראשון דרש להגיע למשרדים כדי לבצע תרגיל על מחשב שלהם. (אני מניחה כדי לעקוב איך פתרתי אותו). אחרי שסיימתי את התרגיל, הייתי צריכה לעבור על הפתרון עם שתי מראיינות כדי לבחון איך בחרתי לפתור בעיות שונות (כלומר נניח לבחור באלגוריתם שמייעל מהירות או מייעל שימוש בזכרון).

יצאתי בתחושה טובה מהראיון, ובאמת יומיים או שלושה אחר כך זימנו אותי לראיון המשך שהיה ראיון משולב עם מנהלת המחלקה והמגייסת ממחלקת משאבי אנוש.

והתחושה בשיחה מול המנהלת (אם אפשר היה לקרוא לזה שיחה) היתה שהיא באה בעיקר להקטין אותי. בדיעבד הבנתי שהיא החליטה אחרי רפרוף מהיר בקורות החיים שלי שהרקע והניסיון שלי שטחיים מידי, ולכן כנראה פסלה אותי עוד לפני שנכנסתי לראיון.

בראיון עצמו - במשך רובו היא פשוט ישבה בלי להסתכל עלי אלא פשוט ישבה וקישקשה עם עט על נייר שהיה לה ביד. בשלב מסוים קלטתי שמדובר היה על עותק מודפס של קורות החיים שלי, וגם אם היה מדובר על משהו שהיא עשתה באופן לא מודע - היה בזה משהו מאוד מזלזל בעיני.

מעבר לזה, כשהיא כן שאלה אותי שאלות - היא קטעה אותי אחרי משפט או שניים ולא נתנה לי בכלל לדבר. כשבשלב מסוים כשכן התעקשתי להמשיך ולענות לה, היא זרקה לעברי בזלזול ״כן, הבנתי שעבדת על פרוייקטים מורכבים״. בשלב מסוים כשאשת משאבי האנוש שאלה אותי מה עשיתי בתקופת החיפושים שלי, סיפרתי לה בין השאר על כך שהייתי כמה שבועות לפני כן בכנס מקצועי שקשור טכנולוגית לתפקיד - ואותה מנהלת מיד אמרה לה משהו שנשמע כמו הסבר על איך מועמדים גרועים כמוני מזייפים עומק מקצועי בכך שהם מספרים שהם הולכים לכנסים.

והיה את ״קריזת הדב אופס״ שלה. היא ממש עשתה צ׳רי פיקינג לכמה פרוייקטים מקורות החיים שלי שנשמעו לה מסיבה כזו או אחרת רלוונטיות לתיאוריה שלה, שאלה אותי עליהם, נתנה לי להוציא כמה מילים מהפה - ואז יצאה בהכרזה ש״זו נשמעת לי משימה שדב אופס עושים!!״. היא אפילו לקחה דקה או שתיים בסוף הראיון להמליץ לי ״להרחיב את החיפוש״ לתחומי הדב אופס כי לדעתה אני ממש מתאימה לתחום.

אני מניחה שמילים כמו ״תשתיות״ או ״התקנות״ שהופיעו בתיאור של התפקיד אולי עוררו בה אסוציאציות לתחום הדב אפוס, אבל אם היא היתה מאפשרת לי לדבר במהלך הראיון (או אפילו קוראת את קורות החיים שלי לעומק) היא היתה מבינה את ההקשר הרחב יותר של המשימות, ואז היא היתה מבינה שאין שום קשר ביני לבין דב אופס. למען האמת, הממשק בין דב אופס לבין התפקיד שלי כמתכנתת תמיד היה אחת הנקודות החלשות שלי שהיתי צריכה להשקיע בהן יותר למידה ומאמצים.

אם היא לא היתה מתמקדת בלנסות לדחוף אותי לתחום הדב אופס, הייתי אומרת שיש לי מזל שהצלחתי לגלות את האישיות הגרועה שלה כמנהלת בשלב הראיונות ולא אחרי שהתקבלתי לעבודה. אבל משהו בדחיפה הזו נשמע לי חריג, כי לצערי בערך חודשיים לפני כן נתקלתי במצב של מנהל אחר בחברה אחרת שלא התרשם מהניסיון שלי. אבל אותו מנהל לפחות פשוט קטע את הראיון מוקדם כשהוא הבין שהוא לא מתרשם ממני. משהו ברצון של אותה מנהלת להראות לי שלדעתה חסרות לי היכולות להיות מתכנתת הרגיש לי הרבה יותר מכוון לפגוע בי ובבטחון שלי.

ואני מודה שאין לי מושג למה.

נערך לאחרונה ב:

Nuke1985

Active member

נראה לי דיי סביר שהיא ניסתה לכוון אותך לדב אופס. לגרום לקריירה בתכנות להיתפס כפחות טובה לך. אבל אני חושב שאם נראה שהיא ממש לא בעניין זה לגיטימי להציע לסיים את הראיון מוקדם במקום לבזבז לשניכם את הזמן (ואולי להיתפס בתור מישהו שיש לו דברים יותר טובים לעשות במקום להיות השק חבטות של איזה תחמן או קריזיונר)

user214

New member

אנסה לנחש: זה שהיא קטעה אותך במשך השיחה מעיד או על כך, שהיא ניסתה להעביר אותך דרך ״ראיון לחץ״: לגרום לך בכוונה להרגיש לא נעים ע״מ לבדוק איך את מתנהלת עם קולגה או מנהל לא נעים, או על התרבות הארגונית של החברה שבה היא קודמה להיות מנהלת.

גם נראה לי שמתן עצה לא מבוקשת (unsolicited advice), זה ביטוי לתחושת נחיתות של מי שנותן את העצה, ללא שום קשר למידת הנכונות שלה. במעמדת מתן העצה, הנותן מציב את עצמו מעל המקבל ע״מ שתהיה לו את הסמכות לתת את העצה. בעצם נותן העצה משתמש במקבל (שלא מרצונו) ע״מ להרגיש מעט יותר טוב (או, קצת יותר מדוייק, פחות רע) עם עצמו לפחות בזמן מתן העצה.

התאור שלך של המראיינת מעריכה אוֿתך תוך רישום על דף נייר בעיניי מחזקים את ההשערה הזאת: במקם להתיחס אלייך כאדם שאיתו מנהלים שיחה, היא התייחסה אלייך כאל אובייקט, שאותו יש לחקור ע״מ לייצר דו״ח.

כשהייתי בסיטואציות דומות בעבר (באחת המראיין ניסה לשכנע אותי, שלא אוכל לכתוב קוד בשפת סי - רק כי לא השתמשתי בשפה הזאת בכמה שנים האחרונות ובשינה - מנהלת משאבי אנוש איחרה לראיון ב - 10 דקות, לא התנצלה והתחילה לתשאל אותי לגבי למה אני נראה רגוע ומה יכול להוציא אותי מאיזון נפשי ועוד כמה סיטואצית דומות) - שמתי לעצמי המטרה להתנהג בצורה מקצועית ללא קשר לצד השני: לא לתת לצד השני להוציא אותי מאיזון נפשי במהלך הראיון ולא לתרץ ולנסות להצדיק את ההחחלטות שקיבלתי בעבר.

השוק עכשיו הוא של מעסיקים וזאת הזדמנות מעולה עבור מנהלי דרג ביניים מסוימים להינות מ - ego trip על חשבון מועמדים.

לדעתי הערך העצמי המקצועי שלך כמתכנתת מתבסס על היכולת שלך לייצר ערך אמיתי מכלום: לכתוב או למחוק קוד מחשב, אשר מממש מוצר, לתפעל בעיות טכניות אמיתיות אשר תורמות להגדלת רווח (או הקטנת הפסד) עבור המעסיק. את לא מתחרה על ״משרה״ או ״תפקיד״ ״נחשק״ או ״יוקרתי״, אלא רק מבקשת הזדמנות לייצר ולתרום ערך אמיתי כתוכניתנית: פיצ׳רים שעובדים, באגים שמתוקנים. אם תיזכרי בערך שתרמת בפרויקטים המורכבים הקודמים שלך, דעתה של המראיינת תתפוגג כקליפת שום במשב רוח.

למעלה