איך היה?

פלגיה

New member
איך היה?

אני פותחת שרשור תמונות וחוויות מהיום הראשון בכיתה א'. כל המצטרף וכל המרבה בסיפורים ובתמונות - הרי זה משובח.

פלגיה

New member
והנה אנחנו

השלט בכניסה לבית הספר (לשון נקבה - כי בית הספר הוא של בנות בלבד) בשל סיפורי הגן שלנו, שלחתי היום להסעה ילדה לבדה, עם אחות בכיתה ה', וילקוט נ-ו-ר-א כבד ששתיהן סחבו יחד. באתי ב-9 וחצי לטקס.

פלגיה

New member
הטקס

נערך במגרש שטוף השמש. כל התלמידות כבר היו שם, גם כל צוות בית הספר, מעט הורים וכמה סבתות. ולמי כולם מחכים? לילדות א'. כיתות א' היו בכיתות והגיעו למגרש רק אחרי שכולם קראו להן בקול והזמינו אותן לבוא. הבוגרות הטריות - תלמידות כיתה ב' יצרו "שערים" כדי שהתלמידות החדשות יוכלו לעבור דרכם לבית הספר.

פלגיה

New member
והברכה

ברכת הילדים המסורתית - מתחת לטלית פרושה "המלאך הגואל אותי מכל רע יברך את הנערים וייקרא בהם שמי ושם אבותי אברהם ויצחק, וידגו לרוב בקרב הארץ" אחר כך ברכו גם המנהלת, ונציגת ההורים ובנות כיתה ו' - השכבה הבוגרת של בית הספר. הילדות חזרו לכיתות, ואנחנו הלכנו הביתה. עוד רבע שעה היא תחזור ואז נשמע גם חוויות

גילור

New member
אצלנו היה טוב והסתיים פחות טוב../images/Emo4.gif

היה טוב כי הילדה חזרה מלאת חוויות. היה לה כיף. היה פחות טוב כי בסוף היום, בשיעור מוסיקה, הילדה שלא הכירה את המורה התביישה לבקש לצאת לשירותים ובסוף השיעור כשהגעתי היא רצה לשם אחוזת אמוק ובדרך כבר ברח לה. היא היתה פשוט אומללה. בכתה בכי נורא. התביישה כל כך. הרגעתי, חיבקתי, ליטפתי. הסברתי שאף אחד לא שם לב ושלא קרה כלום אבל הילדה היתה בבכי עצום. אחה"צ אני מתכוונת להתקשר למחנכת ולבקש שתשים לב. והנה כמה תמונות: הראשונה של הילקוט שנועה כ"כ גאה בו (ברבי פיה)

גילור

New member
וזו של טקס קבלת תלמידי כיתה א':

כשבאנו חיכו לנו בשער תלמידי כיתה ו' עם סוכריות ושערי פרחים שבהם נכנסו תלמידי כיתות א'. מאוחר יותר התקיים טקס באולם הספורט וממנו התמונה הזו

גילור

New member
והנה צמד הנגנים

שחיכו לתלמידים בפתח ביה"ס וניגנו מוסיקה קלה

פלגיה

New member
לא נעים...

מעניין שגם אצלינו היא הגיעה הביתה בריצה לשירותים, ו.... ברח לה בדרך. אבל טוב שחוץ מזה היה לה כיף והמון חוויות.

שמים1

New member
היה מרגש מאוד ../images/Emo23.gif

אני גאה בקטנה שלי , כל כך בוגרת ומשתלבת לי היו כמובן כאבי בטן קשים הרגשתי ממש כמו לפני לידה חחחחח . הילדה פורחת ואני מאחל לה ולכל החמודים שלכם שנת לימודים מוצלחת
התמונה היא בכניסה לבית הספר .

שמים1

New member
תודה לך יקרה../images/Emo39.gif

בהצלחה גם לילדה שלך
שנה פורייה ומוצלחת

היה טוב מאוד - כך נראה

עם התגובה הקלאסית של "בהפסקה השנייה לא הרגשתי שייכת לאף קבוצה"... בטח היא לא היחידה שהרגישה כך. בכל מקרה כל אחר הצהריים היא עסוקה בלהכין שיעורי בית ולשדרג אותם היטב בדרכה האמנותית. מצרפת תמונה

איזה תמונה יפה

אלה שתי אחיות? אצלנו היה טוב מאוד. אמנם הטקס היה 'קצת משעמם' כהגדרת ילדתי, שמשום מה ציפתה להשתתף בו, והיא גם שאלה אותי האם מצפים ממנה ללמוד כל השנה ברמה שבה היתה בגיל שנתיים (כך המילים שלה) ואני אכן מקווה שיתאימו את רמת הלימוד לילדה וכבר הזכרתי זאת בחטף כשדיברתי קצרות עם המחנכת. חוץ מזה נרשמה התלהבות רבה מהחצר, ראיתי התחברות יפה עם כמה מהבנות שכבר הופכות לחברות, ובסך הכל תחילת שנה מאוד מוצלחת. אצלנו היתה אתמול התחלה חדשה בבלט, שכן אחרי שלוש שנים בסטודיו אחד הילדה עברה אתמול לסטודיו אחר ומאוד התלהבה. הילדה הצהובה זאת הילדה שלי...

ושלום כתה א' ועוד אנקדוטה

שירה בפעם הראשונה מתמודדת עם תפילה (בית הספר דתי חילוני מעורב). היא אמרה שהתפילה הייתה ארוכה מאוד. שמעתי ילד אחר, שבא מגן דתי, אומר לאבא שלו שהתפילה מה זה קצרה... הבדלי השקפה והרגלים.

הילהל

New member
התחיל קצת עצוה והמשיך מצוין

התחיל בזה שאמא אחת דאגה לאבטח את הבן שלה בישיבה בקבוצה עם חברים.. ומה אכפת לה שלבן שלי לא נותר מקום עם חבריו? הוא היה כ"כ מאוכזב כשהתיישב עם הבנות מגן החובה. והחזיק לי את היד והתחנן שאשאר. ואני כמעט בכיתי, אבל חיבקתי והדגשתי שמקומות הישיבה לא סופיים. ואז הגיעה ההצלה - עוד ילד מהגן שגם הולך איתו לצהרון הגיע, ואבא שלו הושיב אותו ליד יונתן! מייד הילד הזדקף, חייך, והתחיל להשוות ציוד. ובטקס הוא חייך וצחק ושמח לראות שבאמת הגעתי. כמה חשוב להם שנהיה שם. אני התרגשתי ומצמצתי קשות כדי לא לבכות, ונזכרתי בילדותי היפה ושמחתי בילדות שלו. לצהרון הוא כבר דילג באושר. הסביר לי שהמורה "לא נראית נחמדה, היא באמת נחמדה!" שמח לחזור לצהרון שהוא כיר, עם הצוות והפעילות. ואני שמחה על ההחלטה שישאר שם ולא יעבור לצהרון של ביה"ס. חווית ה"ותיקות" בצהרון מחזקת אותו בדרכו ה"טריה" בביה"ס. לי היה קשה גם כי למיה קשה בגן החדש, והאוטו נתקע ואני תיזזתי בחום בין גן לבי"ס לצהרון. אבל זה עבר. ומחר יהיה יוץר פשוט. עד שתהיה לנו שגרה לגמרי.

שמופי1

New member
אצלנו ילדוני חזר שמח ועמוס

בחוויות. היה טקס מרגש רק ההורים שנדחפו והחום קצת קלקלו... לוטם קצת קיטר שהילקוט כבד לו, שמח שהם רק צבעו וגזרו כל היום והיה לו מאוד כיף לשחק עם החברים בדג מלוח. שמח לחזור ללא שיעורי בית ועם דיווח שמחר יש שיעור התעמלות והוא ינעל את הנעליים הזוהרות. נקווה שהחיוך ימשיך לאורך כל השנה...

Kalla

New member
היה בסדר גמור!

למען האמת, לגבי שלושת הגדולים לא דאגתי - היה לי ברור שהם יסתדרו מצוין. בסך הכל יום ראשון בכיתה א' זה לא שוס כזה גדול מבחינת קושי. דאגתי יותר לקטנה בת ה-3 וחצי שהלכה לראשונה לגן חדש. הסתבר שעבר מצוין, ללא דמעות בכלל ואפילו נפרדה ממני בקלות לגמרי בבוקר ובסוף היום אמרה שהיה כיף. גם מהצוות קיבלתי דיווח חיובי מאוד - שהיא שיחקה יפה, אכלה יפה ולא בכתה בכלל. שרק יימשך כך!

למעלה