איך היה פורים?

פרמלה

New member
איך היה פורים?

אני מתבאסת שאני לא יכולה להעלות כאן תמונות שלהן. בגילן הן כבר נותנות דרור למשאלות כמוסות - בכורית ניצלה את ההזדמנות להתלבש כמו פאם פאטאל (יפה!) עם שמלה חשופת גב, גרביונים שחורים, איפור מוקפד, תסרוקת יפה, תכשיטים. יש לה טעם וטאצ' טובים ולמזלה נפלה רחוק מאוד מעץ האם.

צעירית התחפשה לפאנקיסטית והייתה פשוט מהממת.

לא עשינו שום דבר פורימי והן לא התהדרו בתחפושות שלהן מעבר לנדרש בבית הספר, אבל עצם החופש היה כיפי.

יום אחד של חופש לא הספיק לי

את רובו ביליתי בהתחמקות מהורים וילדים מהגן

קצת קשה כשהבילוי העיקרי היה דקה מהבית שלי... העיקר שאכלתי "שיערות סבתא"
אני כמו ילדה כשיש את זה בשטח חח

ביום שישי הייתה פעילות חגיגית לכבוד פורים בגן:
התחפשתי לדרדסית ויצא ממש יפה!
ממש גאה בעצמי-התכוונתי להתחפש למשהו אחר ובסוף כל כך רציתי דרדסית שהחלטתי ללכת על זה...

עשינו תצוגת אופנה של כל התחפושות כך שכל ילד קיבל תשומת לב אישית והתייחסות לתחפושת שלו (והגננת, להלן אני
, קיבלה כאבי גב מהרמות הילדים על השולחנות שהיוו מסלול דוגמנות).
אחרי זה שיחקנו ב"חבילה עוברת" בגירסת לייט.
ערכנו החלפת משלוחי מנות- כל אחד בחר משלוח אחר ונתן חיבוק לילד שהביא את המשלוח.מי שהתעקש על שלו- קיבל את שלו.

זהו...

shtuli

New member
כיף לקרוא!

לנו היה חג מצויין על כל חלקיו. החל מהתחפושות בשישי ועד יום המנוחה אתמול.
זה חג שבמידה רבה יש בו מירוץ מטורף ונשאר תמיד באלגן לסדר.
תחפושות, מסיבות, מתנות לאביונים, קריאת מגילה, סעודה, משלוחי מנות... מתיש ושמח.

צ'ופרנו במזג אוויר נהדר והשיטפונות בשישי היו סיפתח מעולה.

shtuli

New member
נוסעים והולכים

בכביש גישה ליישוב עובר נחל שבחלק מהשיטפונות זורם בעוצמות משתנות.
ביום שישי הנחל זרם והם עברו עם הרכב 4*4 של האיש.
והמשיכו לראות את הזרימה בנחל הבשור.
יש עכשיו במרחק 10 דקות נסיעה גבים יפים שנוצרו מהמים שזרמו.

מוזמנת!

פרמלה

New member
איפה אפשר לראות שיטפונות (בעתם) מגדה

גבוהה - כלומר לראות זרימה מלמעלה, לא לעמוד בגובה המים ?

shtuli

New member
ב"מרפסת" של נחל צין

אם השיטפון מגיע לאזורינו אז בגדות נחל רביבים (כמו בתמונה)
בפארק גולדה (גשר אריה יחיאל).

מניחה שבנחלים של מדבר יהודה יש מקומות כאלה. לא מכירה.

macaroni35

New member
החמצתי אותו...הייתי חולה..

מיום חמישי בלילה ועד עצם היום הזה...השאריות....
התקררתי מאוד....הזעקתי את סבתא על הבוקר בשישי כי היה הפנינג פורים בביה"ס והיא באה לשמור על הקטנצ'יק שחוגג עוד כמה ימים 3 חודשיםםםםםםםםםםםםם
כדי שהחצי יוכל ללכת איתה.

וסבתוש....נשארה כל הסופ"ש.. ..ועכשיו כולם מנוזלים....ברמה כזו או אחרת כולל הקטן....

הילדה שלי לפחות נהנתה מסרט "טינקרבל והפיראטים", הפנינג במקום מגורינו, וטיולים מסביב לבית....

פורים חלף לידי הפעם....לא הרגשתי....

יוליק12

New member
אני התחפשתי והם לא

היינו בשתי מסיבות פורים אחת אחרי השניה, הם לא רצו להתחפש ואילו אני בחרתי את כל הבגדים הכי צבעוניים שלי - גרביים עד הברך בדוגמת פרחים מיוחדת, גרביונים בצבע כחול עמוק, חצאית מיני עם דוגמא צבעונית, גופיה מאוד צבעונית ועליה חולצה לא גדולה עם שרוולים מיוחדים. תשמעו, קיבלתי המון מחמאות
זו היתה אמורה להיות התאמת הצבעים הגרועה בתבל אבל זה יצא מקסים. בואו נגיד שאם הייתי מסתובבת ככה בתל אביב או בסן פרנסיסקו (ואם הייתי בת 20 ומשהו) אולי היו מסתכלים אבל לא יודעת אם זה היה משהו מאוד מאוד חריג (בטח לא בס.פ.), אבל אין מצב נניח שאני אלך ככה לעבודה או סתם בערב/לחברים. מעבר לזה פגשתי חברים ואכלתי המון ומאוד נהניתי.

טוב שנגמר...

אני לא אוהבת את פורים. כל עניין התחפושות-חגיגות-בלאגן לא מלהיב אותי. אני אוהבת את החלק שלפני- לתכנן עם הילדים את התחפושת, להכין אזני המן ומשלוחי מנות.
אני מתלוננת כל שנה על הילדים שלי, שלא מתים על פורים בכלל. אבל בעצם סיכוי סביר שזו ירושה מאמא שלהם. אני תוהה האם זו השפעה גנטית, סביבתית או משולבת...
הגדול מאוד אהב להתחפש בתור פעוט, גם בגילאים שלפי הספר לא אוהבים להתחפש. ככל שהוא גדל, הוא פחות בעניין. השנה החליט על תחפושת רק יום לפני החג, בלי שמץ התלהבות. לכל הפעילויות שהיו כאן הלך בחוסר חשק (ונהנה מאוד).
לאמצעית יש תמונות מכל פורים מאז שנולדה, ובאף אחת היא לא מחייכת... חבל שכבר לא מתחפשים לפיירו, הליצן העצוב, היא הייתה יכולה להיות מעולה בזה.
והקטנה, הסכימה להתחפש פעם אחת, ובמסיבה לא ירדה מהידיים של אבא לרגע. לזכותה ייאמר שהיא בגיל ש'מותר' לא לאהוב תחפושות (רגע לשנתיים).

אצלנו היו 4 ימי חגיגות

התחיל בשישי כשהתחפשו בגן ובבית הספר.
הגדול החליט השנה להתחפש לבקר קרקע / נתב קרקע (או איך שלא קוראים לזה - זה שעומד על מסלול הטיסה ומכוון את המטוסים למסלול הנכון). ארגן לעצמו אביזרים (בעיקר ווסט זוהר וסטיקלייטים, וגם אוזניות להגנה בפני רעש שהבאתי לו מהעבודה). זכה מקום שני בתחרות התחפושת המקורית בבית הספר.
הבנות התחפשו - האחת לבת הוואי, והשנייה למלכת הלילה. שתיהן עם תחפושות שהכנתי להן (על בסיס בגד הגוף של החוג).

בשבת נסענו להורים שלי, וכל הנכדים היו יחד.
בראשון היה הפנינג בעבודה שלי - מתנפחים, הפתעות וכו'.
אתמול היו בפורימון של הצופים. פעם ראשונה של הצופיף שלי, ושל האחיות שלו. הוא מאוד התרגש מזה שהקבוצה שלו הכינה עמדה אחת, והם הפעילו אותה על פי תור.

shiron number 1

New member
בעיקר מעייף

עם השבוע באווירת פורים לפני החג (יום אביזרים מיוחדים, יום פיז'מות, יום תחפושת משנה שעברה, ובסוף יום התחפושות ביום שישי) ואחר כך שבת שהלכנו מחופשים לסבתא (עם תחפושות אחרות, מה, הם יתחפשו פעמיים לאותו דבר?), ביום ראשון כבר לא היה להם כוח להתחפש. אתמול עוד הלכנו למסיבת פורים ללא תחפושות, ואפילו היום יש מסיבת פורים שנדחתה בגלל הגשם.
מה שכיף זה שהם ממש לא בקטע של לקנות תחפושות יקרות, ונהנים ליצור תחפושות ממה שיש בבית.

הורגשה ההתבגרות של הגדולים

הגדול (12) לא רצה להתחפש ובקושי הסכים ללכת עם משלוח מנות לביה"ס.
האמצעי (10) התחפש לבת, וחברה שלו (!) סיפקה לו את כל האקססוריז. בקושי הסכים להצטלם, עד שנשבעתי לו שאני לא מעלה בשום מקום, גם לא מראה לדודה שלו.
הקטן (4.5) גם הוא חסך לי וחיפשנו אותו לקונדסון עם תחפושת שהיתה בבית + טריקים.
עשינו מסיבה פורימית עם חברים, משוקעת ומתוכננת מראש, היה כיף.

פרמלה

New member
חברה חברה?

גם בכיתה של צעירית (כיתה ה) הרבה בנים התחפשו לבנות. הפליא אותי, חשבתי שהתעוזה הזו שמורה לגילאים גדולים יותר.

אשרז4

New member
אצלנו כיתה ג והיו כמה שהתחפשו לבנות, הגדילו א

אפילו והתחפשו שני בנים ל.. חתן וכלה.
יש ילד אחד שזו כבר השנה השניה או השלישית שמתחפש לבת
אבל מסביב היו עוד הרבה בנים (יחסית) שהתחפשו לבת או ל- צועניה; רקדנית פלמנקו ועוד דמויות.

וגם.. הרבה בנות (יחסית) התחפשו לסופרמן/ נינג'ה וכד'.

אהבתי לראות ילדה לא גדולה

שהתחפשה למכשפה, עם האף הגדול והכל (כשכולן מסביב עם שמלות נוצצות).

למעלה