איך היה הפסח?

DAN1EL

New member
גם אני ../images/Emo13.gif ../images/Emo97.gif

חח בליל הסדר מצאתי אצל סבתא שלי כמה פסק זמן, אז אכלתי.

idanem

New member
שטויות...

אני שומר כשרות בפסח ומקיים מצוות... אז נכון שאני לא שומר שבת... אבל אם אתה רוצה לחזור בשאלה, אתה צריך להתייעץ על זה מה הדרך הכי טובה לעשות את זה...ולא לקחת את זה אקסטרים ולשנוא את הדת...צריך לדעת לעשות את זה במתינות...לא סתם לזרוק את הכיפה לפח ולהגיד: "אני לא דתי יותר!"

itoosh2

New member
קודם כל...

אין לך מושג איך זה דבר שני סתם שאלתי אותה בלי קשר נ.ב. אני מקוה שהפעם דיברו אליי ועניתי

DAN1EL

New member
אין צריך ולא צריך. ../images/Emo97.gif

אתה עושה מה שטוב לך וזהו.

itoosh2

New member
במקרה שלי זה...

אתה עושה מה שטוב להורים שלך אני לא רוצה להיות דתי ודיברתי איתם על זה אז הם אמרו לי שעד גיל 18 אני יהיה דתי כי זה מה שהם חושבים שזה נכון ואולי עד גיל 18 אני ישתכנע! אבל הם לא מבינים שזה אפילו גורם לי יותר לרצות כבר לחזור בשאלה

תגיד להם שזו כפייה דתית....

אין להם זכות להחליט מה תעשה... גם אם אתה קטין, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה..כמו שיש אנשים יותר נכון ילדים שחוזרים בתשובה לפני גיל 18 וההורים שלהם לא אומרים להם כלום...

angel 0f r0ck

New member
בגלל זה אני לא אוהבת את אורח החיים

של הדתיים. הם חיים במוגבלות. הם הולכים רק דרך התורה והמצוות. אין להם חופש לעשות את מה שלב שלהם כי מה שבלב שלהם זה בעצם התורה. ואם תחרוג קצת מהמצוות את תהיה טמא וההורים שלך ישבו שבעה.

בדיוק...

כאילו, איפה כתוב בתורה שצריך ללבוש רק שחור כל החיים? או שצריך ללכת עם כובעים, וכיפות וכל הבולשיט הזה... וחוץ מזה, צריך לנוח יבום שבת נכון... אז בשבילי מנוחה לצאת עם חברים לדיסקוטק... זכותי.. אני יש לי אח שחזר בתשובה... אז יום שישי אנחנו עושים קידוש, מכבדים אותו (בכל זאת, הוא חייב לקדש..) ואז אני יוצאת עם חברים... אני בחיים לא אהיה דתייה, אבל לא בגלל שאני שונאת את הדת, או לא מאמינה באלוהים, להיפך אני מאמינה ועוד, אני תמיד מרגישה שמישהו מקשיב לי, ורואה אותי... אבל האורח חיים הדתי לא מתאים לי... אני בסופשבוע רוצה לעשות מה שאני לא יכולה לעשות במשך השבוע...

angel 0f r0ck

New member
וגם

הנשים באורח החיים הדתי לא משמעותיות. ההפרדה בין נשים וגברים לדעתי לא טובה בגלל שלמשל בגיל ההתבגרות צריכים להיות סימנים של התחלות ואהבה בין בנים לבנות.

MS6

New member
אתן כתבתם הרבה דברים שמוכיחים

שאתן לא מכירות כ"כ את החיים הדתיים. קודם כל בקשר ללבישת בגדים שחורים, רק החרדים לובשים בגדים שחורים, הדתיים לאומיים מתלבשים כרגיל (עם תוספות של כיפה וציצית) וההבדלים בין הדתיים לאומיים לבין החרדים הם עצומים, מדובר בשתי זרמים נפרדים לגמרי, עם רבנים שונים ואורח חיים שונה. אני למדתי תמיד בבתי ספר דתיים. בהתחלה ההורים שלי שלחו אותי לשם בגלל הרמה של התלמידים, שהיא בד"כ גבוהה יותר מהרמה של הבתי ספר החילונים, אח"כ אני כבר הפכתי לאדם דתי אז זה כבר היה טבעי מבחינתי. מכיתה ז' עד יב' למדתי בישיבה תיכונית כך שאפשר להגיד שאני יודע בערך מה קורה בעולם הדתי. היום אני פחות דתי אבל עדיין אני מאוד מעריך את הציבור הזה. ולדעתי האישה החילונית יכולה רק לקנא באישה הדתית מבחינת היחס של הגבר הדתי לאישה הדתית אדם שלא מכיר את הציבור הזה יכול לחשוב שהגבר הוא המרכז במשפחה והאישה היא סה"כ דבר שולי בגלל שהאישה לא עולה לתורה או יושבת בנפרד מהגבר בבית כנסת. אבל זה בכלל לא נכון, האישה מחוייבת לשמור נגיעה מגברים שאינם מהמשפחה שלה, דבר שמוסיף לה כבוד, בציבור הדתי (האמיתי כן.. אני לא מדבר על הדתיים לייט) לא תמצאו בנות מסכנות שמנוצלות מינית ע"י גברים, בנות שמחפשות תשומת לב ונופלות קורבן לגברים.. גם מעט מאוד בגידות תמצאו, היחס הכמעט אפלטוני הזה בין גבר לאישה, שבעצם יוצאים שנה- שנה וחצי בלי בכלל שהגבר נוגע באישה גורם לאהבה אמיתית ביניהם. אהבה שציבור חילוני לא יכול להבין.

lollapalooza

New member
מסכימה כמעט לחלוטין.

יש ניצול מיני ויש בנות שמחפשות תשומת לב מגברים... זה כן. אבל הרבה פחות. ובגדול- אתה צודק.

itoosh2

New member
יפה אמרת...

אתה צודק אני עצמי גם אין לי כלום נגד הדת זה פשוט לא בשבילי ואני לא רוצה להיות בה יותר

itoosh2

New member
רק החרדים לובשים כל הזמן שחור...

והחרדים הם קיצוניות אבל אני מסכים איתך... זה למה אני רוצה לחזור בשאלה כי אני רוצה חופש לעשות מה שאני רוצה ולא מה שמכריחים אותי זה לא שאני לא מאמין באלוהים אני פשוט מאמין שאלוהים לא אמר את כל השטויות האלה

lollapalooza

New member
הוי, את מגזימה.

אף אחד לא יושב שבעה על זה שהילד שלו מפסיק לשמור תורה ומצוות, אולי רק חרדים ממש. וגם זה לא משהו רגיל. חוץ מזה, שמה שאת לא מבינה זה שבשביל מי שדתי באמת, התורה היא החופש, והתורה היא הדרך הטובה ביותר לחיות לפיה. האמת
הלוואי והייתי שלמה עם החיים שלי כמו שהם שלמים...

itoosh2

New member
זה כי ההורים שלהם...

נותנים להם את הבחירה אבל הקטע הוא שעד גיל 18 הם כן במחינה חוקית מחליטים עליי גם מבחינת דת

lollapalooza

New member
זה לא נכון

ילד חייב לכבד את החוקים בבית של ההורים שלו, כל עוד הוא גר שם. אז הם לא יכולים להכריח אותו להיות דתי או לא, אבל הם כן יכולים להכריח אותו לשמור מצוות בבית.

למעלה