איך הוציאו לי את החשק

איך הוציאו לי את החשק

ביום ראשון אני אנגן בברן (בירת שוויץ) קונצרט עם תוכנית של מוסיקה ישראלית (+3 יצירות קצרות של א.בלוך, שהיה סתם יהודי טוב) (למי שמכיר - כמעט כל התוכנית של הדיסק). בין היצירות יוקראו שירים ישראלים (בתרגום לגרמנית). למה אני מספר לכם את זה? לא, אני לא חושב שגפן תגיע ממלבורן או ששלל הדפנות של הפורום תגענה מהיבשת הרחוקה. אני פשוט מספר לכם איך יש בשגרירות מי שדואג להוציא את החשק לעבודות יחצנות לישראל. הקונצרט הוא חלק מסדרה. כל תוכניות הקונצרטים הודפסו בחוברת אחת, בה לא היה מספיק מקום לכל שמות השירים והמילים. מאחר והפקת הקונצרט יקרה יחסית לקונצרטים האחרים בסידרה (תוספת קריין וכל היצירות חדשות יחסית כך שיש על כולן חובת תמלוגים), מארגן הקונצרט פנה לשגרירות ישראל לעזרה (מקובל מאוד), הם השיבו את פניו ריקם בנימוס ואמרו שמאחר והם מכירים אותי (מקונצרטים בעבר) שאפנה אני אלייהם - "יותר פשוט לעבוד מול מישהו שאנחנו מכירים". נו שויין. פניתי. שאלתי אם ניתן יהיה להפיק בשגרירות תוכניה מיוחדת לקונצרט הזה, שתכלול את כל מילות השירים ומעט מידע על המלחינים והמשוררים שבתוכנית. יש בתוכנית כמה שירי שואה, כמה שירי מלחמה (כמו "אלוהים מרחם על ילדי הגן"/עמיחי ועוד) והתוכנית מנסה לתת תמונה מאוד שלמה וחיובית על ישראל. מנסיוני, אם אנשים נשארים עם תוכניה כזאת ביד - החוויה עוברת הלאה וזה יכול לעשות שרות יחצני מצויין לישראל. הפקת תוכניה כזאת כרוכה בצילום כמה מאות דפים (במכונת צילום). נאמר לי בתור תגובה שהשגרירות אינה חנות צילום ומכונת הצילום של השגרירות לא נועדה לספק את צרכי הצילום של הישראלים בחו"ל (כאילו שביקשתי שיצלמו לי הזמנות למסיבת פיג'מות שאני עושה או שירונים בשביל החבר'ה). אחרי שהבעתי קול מחאה על התשובה שקיבלתי, עשו לי טובה ואמרו שאני יכול לשלוח מכתב רשמי ומפורט והעניין יישקל. זה נאמר באופן הכי לא מזמין בעולם שיש. גם כך הכנת תוכניה (החומר הכתוב בה) היתה דורשת המון עבודה מצידי, כל כך הוציאו לי את החשק, שהחלטתי לרדת מהענין. הקהל יסתפק בחוויה אקוסטית (מוסיקה והקראה).

ככה זה נראה כאשר

חלק מעובדי הקונסוליה הם עובדים של משרד החוץ, -ברר"כ עובדים מקצועיים ומסורים, אבל החלק האחר הם בני משפחה שלהם, של נציגים רשמיים אחרים ושל כאלה החפצים ביקרם (ובתעסוקם) כך שהם עובדים על בסיס של קשרים ולא כישורים (ואין אני מתכוונת להטיל דופי בכולם ניתקלתי בכאלה וגם בכאלה יש בהם אנשים אדיבים המשתדלים מעל ומעבר שתענוג לעבוד איתם אבל גם כאלה שמפרשים את עמדת הכוח שלהם כרשות להתנשא ולרדות ב"נתינים", ושהאינטרסים המניעים אותם הם בעיקר אלה הפרטיים שלהם, ולא של מי שהם אמורים לעבוד עבורם). תופס יקר - צר לי שנתקלת דווקא באלה מן הסוג השני (ואני מבינה איך זה מוציא את הרוח מהמפרשים) בכל אופן -מקווה שלמרות הכל יפיק עוגבך צלילים נפלאים ושיהיה קונצרט מוצלח ביום ראשון.
נילי

באחת ממדינות המזרח הרחוק

פגשתי בשגרירות ישראל את הנספח שלנו לעניני תרבות וחינוך. אדם עילג שלא סיים בי"ס עממי, לא יכול לומר משפט אחד בעברית בלי שגיאות, ובלי שום זיקה לספרות, מוזיקה, או כל משהו שהמלה "תרבות" נודף ממנו. אחרי זה הסתבר לי שהבחור התחיל את הקריירה שלו בתור השומר בבוטקה של החניה במשרד החוץ. חבל שלא נשאר שם.

roy269

New member
Sorry to hear

next time, let me know in advance I have connection with art/graphic designers here (LA) and we will be glad to help (free of charge) print the materiel and send it over​

סנדייז

New member
כל הכבוד,טוב שיש אנשים טובים

באמצע הדרך. תופס שיהיה בהצלחה ושאנשים קטנים לא ירפו את רוחך הם לא שוים את זה. דרורה

ננסנס

New member
קצת מפתיע...

שאתה מופתע... גם הנסיון שלי מול אנשי המשלחות הישראליות בניו יורק היה בדרך כלל כושל ומייאש... וקיבלתי את אותן התגובות שאתה מקבל ממני ומאחרים כי אין מה לצפות מהם ליותר מידי. עצוב שעיקר המינויים מבוסס על קשרים וקומבינות ולא על כישורים ועוד יותר עצוב שהעובדים אינם בעצם נמדדים בכל דרך שהיא כך שיכולים לעשות ככל העולה על רוחם... המשכורת - הדירה - הרכב וכו' ימומנו בסוף החודש ויהי מה... לטובה אציין את הנשים הנחמדות המנפיקות דרכונים וכו' בניו יורק אשר הפתיעו אותנו ביחס אדיב ומהיר.

Ayelet CA

New member
המפתיע הוא

או בעצם הלא מפתיע הוא שהופתעת מהיחס האדיב והמהיר של הנשים בניו יורק שהנפיקו דרכונים.

ננסנס

New member
וואלה הפתעת אותי...

בכך שהופתעת או בעצם שלא הופתעת מהפתעתי מהיחס האדיב... יום טוב

Ayelet CA

New member
הכוונה היתה

שזה עצוב שאנחנו מופתעים כאשר היחס שאנחנו מקבלים הוא מהיר ואדיב. כזה יחס צריך לקבל תמיד, לא?

ננסנס

New member
האמת שעכשיו אני באמת מופתע...

שלא הבנת שצחקתי איתך... ערב טוב איילת מקליפורניה

ליילה

New member
ולמרות הכל, אנחנו איתך...

בהצלחה בקונצרט, ובהצלחה בשם הטוב שאתה מוציא לנו ולמדינה שלנו בחו"ל. אל תתייאש מבירוקרטים קטנים שמנסים להצר את צעדיך בעניין, תמיד יהיו אנשים קטנים שינסו לעצור אנשים עם יוזמה ועם חזון מלהתקדם, ולעולם לא יצליחו. בצלחה, ודווח לנו איך היה הקונצרט יום כתום

marsala

New member
שיהיה קונצרט נהדר../images/Emo104.gif../images/Emo79.gif

ואל תתרגש ,זה לא שווה את זה.. Mosh

../images/Emo51.gif לכל המעודדים

העצוב הוא שכן מדובר באיש שמוגדר "מקצועי" ולא קיבל את התפקיד על תקן "האח של משה מהחמוצים שעושה הנחות למנכ"ל משרד החוץ" או משהו כזה. ו... כן, אני יודע שיש בי תמימות כל שהיא, קוויתי שהם יעבדו אחרת. לפחות הפעם (למרות שכמעט כל פעם אני מצליח להתאכזב מחדש. אולי באותו ההקשר ראוי לציין את נספחת התרבות של ישראל בלונדון שעשתה עלי רושם מאוד חיובי ומקצועי, בניגוד לכמה אחרים שיצא לי לעבוד מולם). בכל אופן, אספר איך היה.

למעלה