איך הגענו למצב הזה??

TheHock

New member
איך הגענו למצב הזה??

בין עשרות השביתות הפוקדות אותנו בשבועות האחרונים, תפסה את עייני ידיעה על שביתת אזהרה המתקיימת ביום ראשון, את השביתה מארגנים ועד ההורים המרכזי בכרמיאל בעקבות בעיות שמירה בבתי הספר התיכוניים בעיר. מסתבר כי על השמירה מעבר לשעה 2 שילמו עד היום ההורים, ב29 לחודש יסתיים ההסדר הנ"ל והתלמידים בכרמיאל יופקרו ללא שמירה, במצב הבטחוני של היום לא נראה המצב כמצב נורמאלי ולכן החליטו ההורים לפתוח בשביתה. לשביתה שני שלבים: הראשון הוא שביתת אזהרה ביום ראשון, והשני יחל ב29 לחודש - אשר מיום זה יצאו התלמידים בשעה 14:00. השאלה שעלתה לי בעת קריאת הידיעה היא כמובן: "כיצד הגענו למצב בו אין תקציבים לשמירה על בתי הספר ובעיר בתקופה קשה זאת?" הרי בכל יום אנו שומעים על קיצוצים נוספים למען בטחון המדינה...

ש@לתי

New member
באמת קטע לא נורמלי

דווקא היום כש"מקדישים" יותר ויותר לבטחון המדינה, בטחון תושביה מופקר יותר. אני אישית הסתובבתי בבצפר וגיליתי שמחבל יכול בקלות יתר לפוצץ את בצפר. שום "סריקה בטחונית" של שומר בצפר לא תגלה את מטען הנפץ שהמחבל יכל היה להחביא מתחת למדרגות בצפר. אני אישית חושב שתלמידי כרמיאל צריכים לעשות שביתה כללית(שהם יזמו כי מדובר בבטחונם האישי) ולא להגיע לבצפר בכלל עד שיעשה מעשה בנדון. אם אני לא טועה וזוכר נכון כבר היתה כוונה לפוצץ בצפר בכרמיאל. ש@לתי

TheHock

New member
אכן היה נסיון

היה נסיון להניח מטען באחד מבתי הספר בעיר כרמיאל, אך המחבל נרתע מרמת האבטחה (מעניין באיזו שעה הוא בא), ושינה את יעדו - המטען הגיע לבסוף לצומת גולני(אני לא זוכר אם הוא פוצץ או נתפס...) TheHock

לפי דעתי זה לא מספיק.... אף אבטחה

באף ביצפר לא מספיקה! אני רואה בביצפר שלי שיש לו 2 כניסות- אחת מקדימה ואחת מאחורה ובכל כניסה יש שומר- המחבל יכול בקלות, אבל ממש בקלות להיכנס מצדדים אחרים (הביצפר שלנו גובל בכביש החוף ובכניסה לנתניה) וסריקה פשוטה של השומר לא תעזור בגרוש, כמו שכתבו פה.

TheHock

New member
אז אתה חושב שצריך להקל עליהם יותר

ולהוריד את השומרים בכלל??

למעלה