איך הארי יכול לדעת?

Fairywitch

New member
איך הארי יכול לדעת?

כידוע (או שלא
) אני קוראת את הספר עכשיו פעם שנייה, והגעתי לקטע לפני המערה. האיר שואל את דמבלדור לפני שהם הולכים על איזה הורקרוקס מדובר, ודמבלדור לא סגור על זה. וזה מתקשר לשאלה שמטרידה אותי: מאיפה דמבלדור קיבל את המידע על כל הורקרקס שהוא מצא? כי עובדה שהיה לו חשד איפה זה, אבל הוא לא ידע איזה מהם בדיוק. הייתכן שהוא חשב על המערה בעצמו, שזה דווקא הגיוני, לאור העובדה שיש לה חשיבות בעבר של וולדמורט. וזה מביא אותי להארי- הוא החליט "לצאת לחפש" את ההורקרקסים- דמבלדור לא לימד אותו איך לאתר אותם, לא לימד אותו איך להתמודד עם ההגנות שלהם, ועד עכשיו חשבנו שבעצם כל הזכרונות האלה היו בזבוז זמן. אבל לפי הסיפור עם המערה אפשר להסיק שהם היו חשובים ביותר
יש שם המון רמזים להארי איפה הוא יכול למצוא את ההורקרוקסים! השאלה היא האם הארי יסתמך רק על זה? מה עוד יוכל לעזור לו? וחוץ מזה- למה הוא צריך "לצאת לחפש"? דמבלדור היה מחפש אותם, מנסה להשיג אותם, וחוזר. במשך כל זמן החיפושים שלו הוא המשיך לנהל במקביל את ביה"ס. הארי לא צריך בהכרח לעזוב לגמרי! להיפך- לדעתי הוא ימצא לפחות הורקרקס אחד בביה"ס- שהיה אחד המקומות היקרים לרידל. ובביה"ס יש לו גם אפשרות להיעזר במקורות מידע (אנשים, ספרים) יותר מסתם בעולם... זהו, אלה כמה תהיות שהיו לי...

A Radcliffe

New member
לא נראה לי שבהוגוורטס יוכלו לעזור

לו..+
וגם אם יוכלו, לא יעשו את זה... ואולי הארי יחפש אנשים שיכולים לעזור לו ללמוד על טום. סיפורים, מקומות, דברים, אנשים. וזה אפילו יהיה לו יותר קל כי יש לו את הרמיוני ורון.... לא?! וויזלי:)

תראי

את צודקת...אין לנו מושג מאיפה ואיך הארי יחפש את ההור`.. ולכן אני חושב שהם יתחילו בספריה ללמוד על 4 המייסדים ומשם הם ימשיכו הלאה... וגם יש לי חשד שסנייפ יהיה מעורב בדרך זו או אחרת במציאת ההור` וחיסולם...

אלאסטור

New member
כנראה

שלזכרונות יהיה תפקיד חשוב במציאת ההורק`. לא נראה לי שיש בהוגוורטס הורק`, כי וולד` היה פוחד שדמבלדור יגלה אותו וישמיד אותו. לעניין ההגנות על ההורק`, כזכור, סופר לנו, שביל עובד בשביל גרינגוטס, בהסרת קללות מאוצרות עתיקים, ייתכן שתהיה לפרט הזה חשיבות לגבי ההתמודדות עם ההגנות. אגב, עוד לא ערכו חיפוש במחבוא שבבית מאלפוי (ספר שני, החנות של בורגין וברקס), האם ייתכן שיש שם הורק` נוסף על היומן?! לרולינג פתרונים.

Chugworth

New member
אבל המחלקה של ארתור כבר היתה שם כמה

פעמים. הם חיפשו שם שוב בסוף ספר 5 אחרי שלוציוס נעצר, ועוד פעם בתחילת ספר 6 אחרי שהארי נתן לארתור את ה"טיפ" על דראקו. יכול להיות שהם לא מצאו דברים שאולי הארי וחבריו ימצאו, אבל לא נראה לי שזה סביר.

אלאסטור

New member
הארי לא סיפר לארתור

שהמחבוא נמצא מתחת לאדמה.(זכור לי שזה מה שהם שמעו באחת הפעמים, אבל הארי לא אמר את המיקום)

2 Mיכל

New member
ההבדל הוא שדמבלדור יצא להשמיד

את ההורקרוקסים, לא לחפש אותם. היה לו חשד חזק איפה הם נמצאים בדיוק. והאמת? דמבלדור לא היה ממש בהוגוורטס, הוא רק קפץ לביה"ס לגיחות קצרות ושוב נעלם. אני בטוחה שאת רוב הממצאים שלו הוא גילה בשנה/שנתיים האחרונות (וגם בספר החמישי הוא היה מחוץ להוגוורטס הרבה). הארי צריך לחפש. הוא ייצא למכתש כי זו נקודת התחילה טובה בה יוכל אולי למצוא רמזים. אין לו קשרים ממשיים עם אנשים שיכולים לסייע לו ואין טעם להמשיך ולחקור את העבר של רידל כי אין לו כיוון. חוץ מזה, המטרה של השיעורים של דמבלדור היו להכין את הארי מבחינה נפשית לקראת המאבק בוולדמורט וללמד אותו לחשוב. הוא לא ניסה ללמד את הארי להתמודד עם המכשולים או לחקור, לזה עוזר בעיקר נסיון ומקוריות. לדמבלדור לקח הרבה זמן לגלות בעצמו איך להשמיד את הטבעת. אם לדמבלדור היה רעיון נוסף אני בטוחה שהארי היה יודע עליו (או שהוא יתגלה בהמשך ממקור אחר).

הארי לא יכול

הארי לא יכול להעזר באנשים מהוגוורטס . אם את לא זוכרת - הורקרוקסים וכשפים אפלים כמיניהם אסורים בהוגוורטס . אני מתאר לעצמי שהוא יחזור לבית ספר אבל אם הוא ימצא שם משהו זה רק רמזים , לא את ההורקרוקסים עצמם . * והיומן של רידל הגיע לשם בעזרת מישהו . לא שכן בבית ספר עצמו .

2 Mיכל

New member
לא אמרתי שהוא יכול..

(אם לא הגבת נכון שים לב בפעם הבאה).

ToryMaster

New member
אי אפשר לדעת

כלומר, סלאגהורן ידע עליהם, מאלפוי הצליח להכניס אוכלי מוות, בית הספר קיים כבר הרב מאוד שנים, אפשר היה להחביא שם הורקרוקס בכל זמן שהוא.

Marth Darunia

New member
אל תשכחו את ר.א.ב

סביר להניח שגם ר.א.ב חקר על ההורקרוקסים. אם הארי יגלה מי זה, אולי הוא ימצא תיעוד שהוא השאיר אחריו

City Of Angel

New member
אני לא חושב שהארי יעזוב את הוגוורטס

זה אולי הגיוני ומתאים לעלילה, אבל הסדרה הזאת בנויה סביב שנות הלימודים בבית-ספר הזה, כל מה שקורה בעולם הקסמים מתחיל ונגמר שם. יכול להיות שרולינג תפתיע ותתעלה על עצמה בסיפור שמתרחש בעולם הגדול, אבל יש לי תחושה שגם הספר האחרון יסתיים במרפאה של מדאם פומפרי.

jogy

New member
יכול להיות שפשוט

התמונה של דמבלדור....שיודעת כל מה שדמבלדור ידע עד רגע מותו,...וכנראה גם את המסקנות שדמבוס לא סיפר להארי על ההורקרוקס....תגיד לו..

yoelel

New member
באמת...

באמת. עכשיו שמתי לב שכל הספרים נגמרים במרפאה...כאילו שם הם תמיד מסכמים מה קרה השנהה...

למעלה