איך דופקים אותנו

איך דופקים אותנו

"פיקוח ימנע את התחרות" גדעון שור מבנק לאומי, הוסיף בהקשר זה כי לא מעודדים תחרות דרך העמלות. הוא הזהיר שפיקוח על העמלות ימנע את התחרות ורק תדחוף את הבנקים יותר להתיישר אחד עם השני, ובסופו של דבר תייקר את העמלות. יונס אמר את דברו בדיון שהתפתח סביב אחד הסעיפים באחת מהצעות החוק לריסון העמלות, של ח"כ אמנון כהן (ש"ס), שמונחות על שולחן הוועדה. הסעיף אוסר על בנק לגבות עמלה על שירות שלא ניתן בפועל, והבנקים ביקשו לתקנו כך שיוכלו לגבות עמלה גם על שירות שהועמד לרשות הלקוח,. גם אם לא ניצל אותו מה שמזכיר לי את הבדיחה: זוג נוסעים לחופש , נוסעים ונוסעים ואחרי כמעט 24 שעות על הכביש מחליטים לעצור למנוחה בבית מלון, הם עייפים מידי להמשיך בדרך, שינה וריענון של לפחות 4 שעות יתאימו להם מאד. נכנסים לבית מלון מאד יפה ומזמינים חדר לכמה שעות. אחרי המנוחה עוזבים את החדר וניגשים לקבלה על מנת לשלם ולהמשיך בדרכם. פקיד הקבלה מוסר להם את החשבון ע"ס 350 $. האורח מבקש לדעת על מה הוא אמור לשלם סכום כזה גבוה, זה נכון שהמלון הוא מאד יפה אבל לא מצדיק את המחיר הזה. הפקיד מסביר לו שהמחיר הוא סטנדרטי האורח מתעקש לדבר עם המנהל. המנהל מופיע ומסביר לאורח שזה המחיר, יש להם בריכה אולימפית , שרותי ספא חינם, ארוחת ערב מפוארת, ומרכז הרצאות שהיו לרשותם… אבל אנחנו לא השתמשנו בהם, אמר האורח. נכון, אבל הם שם ואתם יכולתם להשתמש בהם, גם היו בלילה כל מיני הופעות מרהיבות שהמלון מאד מתגאה בהם. אבל אנחנו לא השתתפנו בהם, הגענו ב2 בלילה!! אמר האורח. בסדר אדוני, אבל הם היו שם לרשותכם ויכולתם להשתתף באירועים האלו. וכך המנהל ממשיך למנות עוד תריסר אירועים ומקומות שהמלון מציע לאורחיו. בסוף האורח רואה שאין עם מי להמשיך להתווכח ומחליט לשלם, כותב המחאה ומוסר אותה למנהל. אבל אדוני, אומר המנהל, ההמחאה הזאת היא על סך 50$ בלבד. נכון אומר האורח, 300$ חישבתי על זה ששכבת עם אשתי… אבל אני לא שכבתי עם אשתך!! צעק המנהל… נכון !! ביש מזל !היא היתה כאן לרשותך, יכולת להשתמש בה , לא עשית את זה, בעיה שלך

mucool2

New member
לקחת את זה קשה...

הוא לא באמת התכוון שהאישה הייתה לרשותו של בעל המלון.

shellyland

New member
אה.

על הסיאבוב, עור נעים.

חמוד.

יש לי הצעה לעמלה חדשה: עמלת גביית עמלות, בגובה 10% מגובה כל עמלה הנגבית מהלקוח על ידי הבנק. נא לחשב בכמה היא תעלה את המחיר הכללי של שירותי הבנק.

איזה חבר כנסת (דווקא מן הליכוד)

סטאנדאפיסט בנשמתו - תאר מה היה קורה אילו בנקים היו מוכרים עגבניות בשוק: קודם כל היו גובים כסף על השקיק אח"כ - דמי שקילה, דמי פקדון על שהעגבניות היו כמה שעות בחנות, עמלת מסירה, דמי פעולה בחשבון ( 2 שקלים על כל מוצר שקונים)

אלי ו.

New member
הם צודקים

בעולם החופשי אין פיקוח על עמלות מכיון שיש תחרות. הבעיה בישראל אינה שאין פיקוח על העמלות אלא בעיקר שלא מצליחים להוכיח שהבנקים יצרו קרטל שאינו חוקי. הפיקוח על העמלות מנסה לתקן מצב שהבנקים דירדרו אותו בגלל הקרטל (לכאורה) שהם יצרו. אגב, מדי פעם אני מספר בבנק שכשחייתי בארה"ב מחשבון הבנק שלי לא נגבו עמלות כלל. לא על הפקדת צ'קים, לא על משיכת מזומנים, לא עמלת שורה, שום כלום. בקטע הזה פקיד הבנק מיד שואל "אז איך הם מרוויחים כסף?" ומוכיח לי עד כמה המערכת הבנקאית בישראל מעוותת. הבנקאים שכחו שבנק אמור להרוויח את עיקר הכסף מהפרשי ריבית ועמלות לא אמורות להיות עיקר ההכנסה של הבנק.

ihtiyar

New member
במרבית העולם החפשי אין גביית עמלות

מחשבונות פרטיים. הרווח של הבנקים הוא מהריבית וההשקעות הכספיות שלהם.

mucool2

New member
יש גביית עמלות, אבל ממש מעט

ובטח לא על כל פעולה סתמית.

למעלה