איך גוררים משכנתא?

מה שטוב

New member
איך גוררים משכנתא?

שלום לכולם, מישהו יודע מהו ההליך הנדרש מנת לגרור משכנתא מדירה לדירה? איך מוכרים דירה שיש עליה משכנתא אם עדיין לא הושלם תהליך רכישת הדירה החדשה? (עוד לא סגרנו, אבל אני נערכת)

כמה דברים

1. הטיפ הכי חשוב שלי שהוא שאל תעיזו לחתום על הדירה החדשה לפני שמכרתם את הקודמת. במצב השוק היום מאוד לא קל למכור דירות וזוג לחוץ שכברחתוםמ על קניית דירה חדשה עלול למצוא עצמו מפרק את הדירה הקודמת ומוכר אותה בהנחה משמעותית על מחיר השוק בשל לחץ הזמן למכור. במאמר מוסגר לא נראה לי גם שמחירי הדירות החדשות בורחים לאנשהו במצב זה, כך שבהחלט עדיף להחליף כיוון. 2. נניח שקודם תמכרו את הדירה הנוכחית שלכם ויש עליה משכנתא. הקונה שלכם מעביר ברוב המקרים את התשלומים הראשונים שלו לטובת הבנק למשכנתאות שלכם כנגד הסרת השעבוד שיש על הבית. יש כאן שתי אפשרויות: א. סילוק המשכנתא ולקיחת חדשה - במצב כזה את מקבלת מהבנק "מכתב כוונות לסילוק משכנתא" ב. גרירת המשכנתא לתוך פקדון עם ביצוע התשלום של הקונה - במצב כזה את מקבלת מהבנק "מכתב כוונות לגרירה לפקדון". הכסף ישכב בפקדון עד שנה (ואם צריך הארכה לרוב מקבלים). בתקופת הפקדון "תיהנו" מריבית מצחיקה כמו צמוד+0.5% לשנה (אבל זהלא נורא אם זה רק לכמה חודשים) וכמובן תמשיכו לשלם את החזרי המשכנתא מדי חודש (תוכלו אם תרצו גם לבצע גרייס כלומר דחיית תשלום הקרן ותשלום של הריבית בלבד). שתי הפרדצודורות יחסית פשוטות ומקובלות. שאלת השאלות שהייתי צריך להתחיל איתה היא למה בכלל לגרור? יש להם כאלה תנאים חלומיים במשכנתא הנוכחית שלכם? היום הריביות הן מהנמוכות אי פעם כך שרק מעט משכנתאות מהעבר "שוות" גרירה בכלל. אשמח אם תפרטי את תנאי המשכנתא הנוכחית

מה שטוב

New member
זו משכנתא לזכאים

בסכום נמוך למדי, עם שיעור ריבית של 4%, הצמדה של 80% בלבד למדד, ו 15 שנים יתרה. עברה כבר כמעט חצי מהתקופה, כך שעד עכשיו שלמנו בעיקר את הריביות, ועוד כשנתיים, הקרן תתחיל לרדת משמעותית. כמעט כל מי שהתייעצנו איתו, הציע להשאיר זאת כך. לגבי הטיפ שלך - שוחחנו על כך בעבר, ואני מקוה שבקרוב אכן יתבררו שתי העסקאות. בינתיים לא חתמנו על כלום.

למעלה