לאט לאט... ../images/Emo20.gif
גם לי וגם לך וגם לתינוקי שלך. לאחרונה, עברתם שינויים רבים בבית. את חזרת לעבודה, התינוק שלך התחיל ללכת למטפלת והוא נפרד מהמוצץ שלו (אולי בעקבות שני השינויים הקודמים) ואת ממוטטת ורוצה פתרון מיידי לגמילה. גם לתינוק שלך, השינויים האלו קשים והגיעו בבת אחת. מ 100% אמא, הוא מקבל רק אמא בחלק משעות היום שלו האם בדקתם בעיות רפואיות כמו אנמיה? תינוקות אנמיים נוטים להיות "לא אכלנים" ולסבול מחוסר תיאבון. אם זכור לי, יש לך בן זוג, האם הוא יכול למלא תפקיד בהאכלה אחת לפחות? אולי ניתן להתחיל בהאכלה אחת בבוקר שלא את נותנת? לפני שבן זוגך יוצא לעבודה ואחרי שאת יוצאת, הוא נשאר עם התינוק ומאכיל אותו ארוחה אחת? כדאי לבחון פן אחר של האוכל בנוגע למטפלת - האם הוא מרגיש בנוח אצלה גם בדברים אחרים שאינם קשורים באוכל? האם הוא שמח ללכת אליה? האם יש שם עוד פעוטות/תינוקות? אם יש, האם יש אפשרות שיאכלו יחד? האם יש אפשרות שהמטפלת תאכל איתו יחד? האם יש אפשרות שאתם תאכלו ארוחת ערב משותפת? פעוטות שמחים לעשות דברים הקשורים בחיקוי של פעוט אחר או מבוגר אחר. אני חושבת שכדאי לך לנסות ולהגיע למפגש לה לצ'ה ולקבל שם תמיכה וחיזוק בנושא תזונה ואוכל מוצק ולשמוע רעיונות נוספים כיצד לעשות את הגמילה בצורה הטובה ביותר עבור כולכם!