איך גומלים מהנקה?

mimor2

New member
איך גומלים מהנקה?

שלום לכולן, ביתי בת 7 וחצי חודשים, הנקה מלאה וקצת מוצקים. בספטמבר הקטנה תיכנס למעון ובסוף אוקטובר אני חוזרת לאוניברסיטה ללימודים מלאים. אני לא מעוניינת לשאוב באוניברסיטה, וכדי להימנע ממצב של גודש, סתימות וכו' אני יודעת שצריך להוריד הנקות בהדרגה. אין לי בעייה להישאר עם הנקת הבוקר והערב (אפילו אשמח...) איך מורידים את שאר ההנקות מבלי לסבול גודש? הרי אם אשאב במקום - זה כאילו היא ינקה. אם לא אשאב - יהיה לי גודש. האם צריך לסחוט קצת ידנית? מה עושים?

רחל68

New member
מצטרפת לשאלה

התחלתי גמילה, הבן שלי בן שנתיים חודש הבא, ובעקבות טיפול תרופתי שנזקקתי לו החלטתי לגמול, הבעיה שלי איך אני מייבשת את החלב, הוא לא ינק כבר 24 שעות ויש לי חלב בשפע, שמתי כרוב וזה לא ממש עזר, האם מומלץ לקחת כדורים או אולי יש שיטות אחרות. בקשר לגמילה קצת קשה לו במיוחד שהוא הולך לישון, אבל אני מאמינה שיהיה בסדר ואני חזקה. תודה ואשמח לעיצות

אושינקה

New member
איזה יופי שהנקת אותו עד כה ../images/Emo47.gif

האם כבר התחלת לקחת את התרופה? כשגומלים חשוב לעשות זאת בהדרגה ולסחוט מעט את השד כאשר יש גודש וכאבים על מנת למנוע סתימות ודלקות. לא מומלץ לקחת כדורים לייבוש החלב. רב התרופות היום אינן מצריכות גמילה ויכול להיות שמה שאת לוקחת אינו נוגד המשך הנקה. אינני יודעת אם כבר בדקת אבל אם את מעוניינת, כתבי את שם התרופה ו/או החומר הפעיל בה ואשמח לבדוק זאת בשבילך

רחל68

New member
תודה

כן התחלתי לקחת את התרופה וקוראים לה מסוליד 100, עכשיו אנחנו כבר 48 שעות בלי ציצי, אני יודעת שצריך הדרגה, אבל קשה לי עם ההדרגה הזאת אז פשוט הוצאתי לגרמי ואני רוצה להגיד לך שהקושי הוא רק בלילה כי אוכל הוא אוכל הכל. לגבי הגודש, אז זהו שאין לי אני מנסה לסחוט ובקושי יוצא חלב, יכול להיות שהגוף שלי פשוט מוכן ומייבש את עצמו כי קיבלתי החלטה? אני שואלת אותך כי את אמורה לדעת. מאחלת לך יום טוב

אושינקה

New member
אין על התרופה הזו מידע

בספר של תומס הייל - האם זו תרופה חדשה? אם את לא מצליחה להרפות את הגודש ע"י סחיטה, תשימי מגבת לחה חמימה על השד ואז תסחטי. תנסי גם במקלחת תחת מים חמימים.

mimor2

New member
אני שואלת שוב... זה דחוף לי

אני כרגע לאחר סתימה שכאבה מאד ונגרמה עקב פער גדול בין ההנקות (ביוזמתה של הקטנה), ואני חוששת מאד ממה שיקרה כשאתחיל להוריד לה הנקות. בבקשה - אם מישהי יכולה להציע לי איך מורידים הנקות בהדרגה ומה יש לעשות בכדי שלא יווצר גודש, סתימות וכו'? בבקשה תענו לי...

אושינקה

New member
בהדרגה

חשוב כל פעם להוריד הנקה אחת ולחכות יומיים-שלושה עד שהגוף מסתגל לפני שמורידים הנקה נוספת. אם יש גודש וכאבים, חשוב לסחוט *מעט* עד להקלה כדי למנוע סתימות/דלקת. כיוון שבתך מתחת לגיל שנה, חשוב לזכור שאין לתת חלב פרה לפני גיל שנה. תלוי כמה זמן תעדרי ממנה, את כנראה תצטרכי לשלב תמ"ל. כשאת איתה בבית , אין בעיה להניק כרגיל.

Babies in day care and breastfeedin

It is most important that you keep breastfeeding if your baby is going into daycare with other children. Daycare centers are hothouses for disease. Your baby's hair and body will be full of bacteria and viruses. You come to get him from the gan pick him up and kiss him and inhale those bacteria, and immediately start producing antibodies which will protect him when you breastfeed him. A study done in California showed that breastfed babies in daycare were sick much less often than artificially fed babies. Even if you only breastfeed him once or twice a day, he will get all the antibodies in those two feeds.​

למעלה