איך ברית עולם תהפוך לברית חדשה?

Flash_os

New member
איך ברית עולם תהפוך לברית חדשה?

בראשית פרק יז ז והקימותי את-בריתי ביני ובינך, ובין זרעך אחריך לדורותם--לברית עולם: ירמיהו פרק לא ל הנה ימים באים, נאם-יהוה; וכרתי, את-בית ישראל ואת-בית יהודה--ברית חדשה. לא לא כברית, אשר כרתי את-אבותם, ביום החזיקי בידם, להוציאם מארץ מצרים: אשר-המה הפרו את-בריתי, ואנכי בעלתי בם--נאם-יהוה. לב כי זאת הברית אשר אכרת את-בית ישראל אחרי הימים ההם, נאם-יהוה, נתתי את-תורתי בקרבם, ועל-לבם אכתבנה; והייתי להם לאלהים, והמה יהיו-לי לעם. לג ולא ילמדו עוד, איש את-רעהו ואיש את-אחיו לאמר, דעו, את-יהוה: כי-כולם ידעו אותי למקטנם ועד-גדולם, נאם-יהוה--כי אסלח לעונם, ולחטאתם לא אזכר-עוד.

Flash_os

New member
איך ברית עולם יכולה להפוך לברית חדשה?

זה לא הגיוני.

שים לב שמדובר בשני סוגי בריתות

הברית עם אברהם על הארץ - והברית עם עם ישראל בצאתם ממצרים על שמירת התורה

יוסי ר1

Active member
ובחידוד הדברים - באותה "ברית חדשה" של אחרית

הימים, התפקיד הוא של העם, לקיים את דברי הברית העתיקה, כלשונה...

eyalnadav

New member
כאשר יש ברית טובה יותר

הברית החדשה טובה יותר מהברית הקודמת , ולכן יש תוספת על ברית עולם וק"ל

eyalnadav

New member
לא מובן לי מהיכן השגת מסקנה זו ?

ראשית מדובר רק על עם ישראל לעתיד שיהיה לו ברית חדשה ולא עם אחר כמו הנוצרים. כמו שרמזתי , עיון בפסוק מעיד למה צריך עוד פעם ברית ועוד חדשה ולא מספיק הברית הקיימת ? חז"ל המשילו את ישראל לאישה ארוסה במעמד הר סיני (מורשה קהילת יעקב , אלא תקרי מורשה אלא מאורשה ) ולאישה נשואה לעתיד לימות המשיח (ולכן הלשון " בעלתי " כאן ) כבר כתבו כאן שכבר חכמי הדורות שאולצו להתווכח עם הנוצרים על אמונתם - השיבו על כל טענותם המשובשות . בעיקר הטענה שהרי התנאים והאמוראים והגאונים אחריהם לא הלכו באמונת הנוצרי ,ואם הפסוק בנביא היה מדבר עליו היו מקבלים את אמונתו. וכמו שכתב ספר העיקרים - כמו שלעם ישראל נתנה התורה במעמד ששים ריבוא וכל העם מקטן ועד גדול , כך גם נטילת התורה מהם לעם אחר צריכה להיות באותו מעמד. מה שכמובן לא היה לכל הדעות.

למעלה