איך בחרתם?

tlingit

New member
איך בחרתם?

איך בחרתם את סוג המתאמנים שאיתם אתם עובדים? האם במהלך הזמן עשיתם שינויים בבחירה הזו? מה היו הנושאים או הדברים שהיו במוקד הבחירה שלכם?

מהנסיון שלי אז...

מראש הגיעו אנשים שיכולים לשנות דברים בחייהם או את חייהם, בעזרתי. אני לא עשיתי שינוי בבחירה, אבל ככל שנפתחתי ולמדתי והשתפרתי - טווח האנשים שמגיעים אלי גדל. הנושאים שאני שמה לב שבעיקר מגיעים אלי זה- אהבה עצמית ניהול זמן / משמעת עצמית / דחיינות הגשמת מטרות / חלומות / יעדים מצליחנות / הצלחה / להסכים להצליח ריפוי / שלווה/ מדיטציה / איזון בחיים הערכה עצמית / אמירת לא / אמירת כן / תחושת ראויות כסף / עבודה היה לי נחמד למפות את נושאים העיקריים שעולים. תודה!

הבחירה היא של סוג האימון

ולא של סוג המתאמנים. לא? כמאמנת בתחילת דרכי גם אני עסוקה עכשיו רבות בשאלה הזו. מה תחומים בהם אני מתמקדת? לתחושתי כדאי מאוד שיהיה תהליך של התמקדות והתמקצעות בגזרה מוגדרת. אצלי הבחירה היא באותם מקומות שיש לי נגיעה אליהם. יש לי ידע ניהולי ועסקי אז אני מכוונת לאימון בתחומים של קריירה ועסקים. עברתי דרך ארוכה כאישה ואם והתחום מרתק אותי אז אני גם מתכוונת לנגזרות שונות של העצמה נשית.

tlingit

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif

המחשבה שלי היא שאולי כל מאמן/מאמנת מתמקדים עם הזמן גם בסגנון עבודה וסוג מתאמנים שיותר מדברים אל ליבם. אני מסכימה שההתחלה היא התמקדות על תחום, מה שאני סקרנית לגביו הוא האם בתוך התחום או תחומים אתם עושים גם בחירה של המתאמנים עצמם? עם הזמן אני מרגישה שאני אוהבת בעיקר לעבוד עם מתאמנים שצריכים יותר הכלה, עבודה על העצמה פנימית כדי לאפשר התמקדות וזיהוי הדרך אליה הם רוצים ללכת, עוד לפני היציאה לעשיה עצמה, תוך שמירה על גבולות וניהול תהליך האימון. נכון שבכל אימון כל אלה נמצאים, אבל המינונים שונים והדגשים שונים מעט מיכל תיארה את הנושאים העיקריים שעולים אצלה באימונים, ענתוצאות נתנה דוגמאות לעוד דברים שמכוונים אותה בבחירת המתאמנים עצמם יחד עם נושאים והתחומים שמעניינים אותה. ליפט מתארת שהיא יותר מתמקדת בתחום הספציפי מעניין לראות איך כל מאמנת מסתכלת ומתמקדת בדברים שונים דיון מעניין
תודה לכולכן
וכמובן, גם אחרים מוזמנים להוסיף

ליפט

New member
הבחירה בידי המתאמן

בודאות אני יודעת לאמר שאת תחום האימון בחרתי. וזה מלכתחילה מזמין אלי מתאמנים ספציפיים. כיוון שהנחת היסוד שלי היא שכל מתאמן יכול, אם נמצא יחד את הכלים הנכונים עבורו, אינני עוסקת בשאלה אם הוא מתאים לי או לא. תוך כדי תנועה, הוא ירגיש לבד אם פלטפורמת האימון, על דרישותיה, מתאימה לשלב זה בחייו, או לא. מה שאני בעצם אומרת, זה שאני מאפשרת למתאמן עצמו לבחור אותי ואת דרכי (או שלא) מתוך מרחב של הסתכלות חדשה ובהירה על התהליך האימון והעבודה מולי. אם אני מנסה לחשוב יותר לעומק ולדלות מזכרונו מקרים בהם אני בחרתי שלא לאמן, אני מצליחה לזכור מקרה אחד שנגע לאיזשהו מחסום אישי שלי. זה היה מזמן מזמן, בתחילת דרכי. כנראה משהו כן השתנה במרוצת השנים.

בוודאי שבוחרים

זה נכון שהגדרת תחום האימון שלנו מגדיר, במובן מסויים, את סוג המתאמנים שלנו אבל זו הגדרה רחבה מאד מפני שגם בתוך תחום אימון - ישנם סוגים רבים של מתאמנים ואנחנו יכולים (וגם צריכים) לבחור אותם. אני יכולה לחשוב על כמה מאפייני בחירה שיש או היו לי במהלך הדרך ושאינם קשורים בהכרח בנושא האימון: 1. גילאים - אני לא מאמנת נוער. במובחן ממאמנים מסויימים, אני חושבת שמאמן צריך רקע מקצועי נרחב גם בתחומים נוספים מלבד האימון ולא יכול לאמן כל אדם על כל דבר. כשמדובר בבני נוער - אני מרגישה חסרה את הידע המקצועי הנדרש כדי לעבוד עם גיל ההתבגרות. 2. זמנים - אני בוחרת מתאמנים גם לפי הזמן הפנוי האפשרי להם לאימון והמפגש שלו עם זמני העבודה שלי. מתאמנים שיכולים להגיע רק בערב או בימי שישי - אני לא מאמנת. אלו הגבולות שלי. 3. יכולות ואנרגיה - כבר קרה שפנו אלי מתאמנים שחשתי שאין להם ובהם אנרגיה להתאמן. הסברתי להם את חשיבות היכולת, מעבר לרצון עצמו ושיקפתי את התחושה שלי שהם עייפים/עמוסים רגשית מכדי להתאמן. המלצתי להם לפנות לגורמים אחרים (טיפול, סדנאות מודעות וכו') כדי להתחזק ורק אז להגיע אלי. הם.... הגיעו. שניהם. חדשים ונכונים. אני לא רואה כחלק מהתפקיד שלנו, ליצר את האנרגיה אצל המתאמנים. הם יגיעו עם רצון ואנרגיה ואנחנו נהיה שם עבורם בדרך. 4. יכולת תשלום - לא חשוב לגובה התעריף אלא למוסר ויכולת תשלומים. אני לא רואה כחלק מעבודתי את הפרק של ריצה אחרי תשלומים וכו'. זו הבחירה שלי ואני לא עובדת עם מי שדפוס ההתנהגות שלו הוא מוסר תשלומים ירוד. פעם אחת, הפסקתי אימון באופן חד וברור, אחרי מספר פעמים של ריצות מביכות אחרי צ'קים שחזרו וכו'. 5. דפוס בחירה מסויים שהולך ומשתנה אצלי - בתחילת הדרך נמשכתי לאמן נשים, בעיקר אלו הזקוקות להעצמה וללמידת היכולת שלהן. עבדתי עם נשים שחוקות, עייפות, עצובות, רעבות לחיים. כיום, אני מוצאת שיותר גברים מגיעים אלי. הכותרת כמובן... קריירה. מאחוריה מסתתרים רבדים שלמים אחרים שעולים כצורך אימוני. 6. הדרכה - אני מאד אוהבת להדריך מאמנים חדשים. סופרוויז'ן. גיליתי שיש כל כך הרבה יופי ומשמעות בליווי של מאמנים צעירים בתחילת הדרך וגם כאלה - אני בוחרת לי. שבת טובה ענת

למעלה