בהמשך לעצה שלך - עוד שאלה
שתיים מהמחלקות שביקרתי בהן ממש נראות לי. אחת מהן עולה על השנייה במעט בכמעט כל פרמטר - הסגל טיפה יותר מקסים, העיר טיפה יותר נחמדה, התכנית טיפה יותר מתאימה לי. מצד שני, מדובר באוניברסיטה ציבורית, ולמרות שהיא במצב טוב יחסית להרבה אוניברסיטאות ציבוריות אחרות, היא מציעה הרבה פחות כסף מהתכנית השניה, זו שמעט פחות מושכת אותי, ששייכת לאוניברסיטה פרטית מבוססת. דיברתי עם סטודנטים באוניברסיטה הציבורית ועם סגל על הנושא. כולם אמרו שמסתדרים, בעיקר אם יש שתי הכנסות (אני באה עם בעלי), אבל זה יהיה כרוך בללמד ולהיות עוזרת מחקר כל התקופה למעט, אולי, השנה הראשונה, ואולי אפילו ללמד דברים שממש לא בא לי ללמד, כמו עברית. בנוסף, המנחה הפוטנציאלי שלי ידוע כאחד שיש לו הרבה גרנטים ושהתלמידים שלו מסתדרים גם על בסיס מימון שלו, והוא אמר (מבלי שאמרתי או אפילו רמזתי שאני לא רוצה ללמד עברית) שאם לא ארצה ללמד עברית לא אצטרך, אבל הם עשו רושם כל כך להוט שאבוא, אני לא יודעת כמה זה מידע מדויק. מצד שלישי, המחלקה שבה אני אמורה ללמד עברית נחשבת לאחת המחלקות המובילות בעולם, ובהרבה דירוגים למובילה, בלימודי מזרח תיכון, אז יש מצב שזה יעזור לי אולי בהמשך. מצד רביעי, השם של האוניברסיטה הפרטית הרבה הרבה יותר מפורסם משל הציבורית (מדובר באחת האוניברסיטאות המפורסמות בעולם, אחת מהארבע - חמש האלו שכל אחד שמע עליהן). בשורה התחתונה, מדובר בהבדל משמעותי במימון, ולמרות שהחיים יקרים יותר באוניברסיטה הפרטית, אני לא חושבת שהם עד כדי כך יקרים (בכל זאת, מדובר בעיר קטנה ולא כזאת יקרה). אני מדברת על הבדל בין מלגה נדיבה להחריד שאוכל כנראה לחסוך ממנה, לבין מלגה שאוכל לחיות ממנה, עם קצת עזרה מבעלי. נשמע כאילו אין התלבטות אמיתית, אבל ללא הפרמטר הזה הייתי בוחרת באוניברסיטה הציבורית בלי לחשוב פעמיים. סליחה, זה יצא ארוך. מחשבותיכם?