טוב אז ככה אין לי כ"כ רקע במחשבים וקיוויתי שתגיד לי מה האופציות..אבל הסתובבתי קצת בפורום והחלטתי להתחיל עם פלאש (זה טוב בתור התחלה?) ועכשיו אני קוראת במאמרים על זה.. בעיקרון אני עושה את זה מתוך שיעמום ולא כדי לפתח מזה קרירה..סתם לכיף. בתור התחלה שיהיה לא יותר מידי מסובך..שאני אבין תעיקרון.. ואם זה לא קשה מידי (מתייעצת) - אני רוצה לעשות משהו כמו סופר מריו כי חברה שלי צחקה עלי ואמרה שאפילו את זה אני לא אצליח לעשות..אז......... טוב הבנת.
פלאש זה דווקא טוב בתור התחלה כי זה עם סקריפטים, ככה שזה לא תכנות "טהור" אלא תכנות lite כזה... תוכנות לבניית משחקים הן סבבה, אבל אי אפשר כל כך להתקדם מהן, כי הן לא יתנו לך שום רקע בתכנות. אין בזה שום חשיבה תכנותית... לכן אני חושב שאם אפשר עדיף "לדלג" על השלב של תוכנות לבניית משחקים...
אבל כשאין לה רקע...../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif
נרחב במחשבים(אני מניח שזה אומר שהיא לא יודעת לתכנת) איך אתה רוצה שהיא תדע פתאום לכתוב סקריפטים?? היא בעצמה אמרה שהיא עושה את זה סתם מתוך שעמום... אז למה לה להתחיל להתעמק בכלמיני דברים שלפעמים גם לאנשים שעמוק בתחום קשה להבין?? פלאש לא יתן לה את החשיבה של איך לעבוד עם אובייקטים... תוכנה לבניית משחקים כן תתן לה את החשיבה הזו... וגם יהיה לה יותר קל לעשות כלמיני ניסויים... ויש בזה המון חשיבה תכנותית... יש בזה המון עבודה עם אלגוריתמים אומנם היא לא תכתוב פונקציות... אבל היא בהחלט תצתרך להשתמש בכאלה... גם אני לא ממש בעד תוכנות לבניית משחקים... אבל אם היא רק רוצה להכין משחק קטן וחובבני(ודווקא בתוכנות לבניית משחקים כשזה בדו מימד משחקים יכולים לצאת גם מקצועניים) הקישור שנתתי בהחלט יספיק לה יצא לי בשבוע האחרון לעבור על המון דברים בתוכנה הזו והיא נתנה לי המון רעיונות על איך לבנות משחקים בצורה יעילה יותר
פלאש דווקא כן יתן לה את החשיבה של עבודה עם אובייקטים... לא יודע למה אתה אומר שלא (אולי כי אתה לא עובד בפלאש?
) בכל מקרה תוכנות לבניית משחקים לא יתנו לה את החשיבה האלגוריתמית, כי זה סיבה-תוצאה פשוטים להפליא. סיבה: "כדור מתנגש בקיר", תוצאה: "הקפץ את הכדור". אם היא אחרי זה תרצה לעבור לתכנות היא תתחיל לחפש eventים שבכלל לא קיימים. היא לא תכיר בכלל את המשמעות של תזמון פונקציות. היא לא תדע איך עושים.... כל דבר. זאת חשיבה שונה לחלוטין. בתוכנות האלה הכל אוטומטי לחלוטין, ואין שם בכלל מקום לחשיבה שלך. לא מתמטית ולא אלגוריתמית.
אבל זה כל העניין...../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif
באלגוריתמיקה סידרה של דברים שקורים אחד אחרי השני... או באותו זמן וכתוצאה מהם יש עוד פעולות ועוד פעולות העניין בתוכנה הזו זה שבמקום שהיא תכתוב: אם עצם1 מתנגש בעצם2 אז -עצם2 מתפוצץ -עצם1 חוזר בזוית היא עושה את זה בצורה גרפית!! יש הבדל בין אייקון של IF ללכתוב IF?? זו שפת תכנות לכל דבר לדעתי בסופו של דבר... אז נכון שהיא לא יכולה לעשות בזה דברים ממש מתקדמים... אבל היא יכולה לעשות בזה דברים מספיק מתקדמים
זה היסוד של כל העולם, תינוקות לומדים את זה כשהם קטנים
(ראיתי את זה פעם בערוץ 8
) והדוגמה שלך מצויינת "אם עצם1 מתנגש בעצם2 אז" זה לא תנאי, זה event זה "כשעצם1 מתנגש בעצם2" וזה event שלא קיים באמת צריך לעשות אותו עם לולאה מתוזמנת ועם תנאי זה משהו שלא מבינים מלעבוד עם תוכנות לבניית משחקים
זה יכול להיות גם...../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif
תנאי וגם אוונט אם אתה יוצר אובייקט חדש לחלוטין אתה יכול לקבוע בו את זה בתור אוונט ואגב... בתוכנה המסוימת הזו אתה באמת יוצר את כל הדברים שם בתור אובייקטים חדשים ואז יש לך שם אירוע של התנגשות עם עצם מסוים(בהודעה הבאה אני אצרף תמונה) אבל באותה מידה אתה יכול ליצור לולאה שרצה כל הזמן ובודקת אם יש התנגשות ואז אתה באמת משתמש בIF - כמו שאמרתי (הסבר יותר מפורט בהודעה הבאה)
הדברים החשובים בתמונה הזו בתוכנה שאמרנו... הפעולה הזו היא באמת אוונט... והיא לא מזכירה בתוכה שום IF ככה שבנאדם לא יחשוב על איף אלא על אוונט אומנם אם אחר כך הוא יגש לפלאש... הוא לא יבין למה אין אוונט כזה... אבל אם הוא יתכנת ובתיכנות הוא יכין אובייקט של כדור(כמו למשל כאן בתוכנה) הוא יכין אותו אם אוונט שבודק התנגשות
בכל מקרה, יותר פשוט לבנות משחק טטריס\פונג\שובר לבנים מאשר לבנות משחק סופר מריו... עדיף שתתחילי מזה, משם כבר יהיה לך יותר קל לעלות ברמה אני חושב שפלאש זאת התחלה מצויינת... ואם תוכלי בדרך להגיד מה דעתך על המאמרים במאמרי הפורום זה יהיה נהדר
והמאמרים מנוסחים דיי טוב (קראתי את החלק הראשון של עקרונות התכנות..והבנתי) ואם יהיה לעוד שפות תכנות אני מבטיחה לקרוא=] בכלופן הפסקתי לקרוא כדי להתחיל להתעסק טיפה עם הפלאש (אגב- שנה הבאה אני אלמד אותו ממילא, אז ככה שזה יעזור מאוד) ואני אראה איך אני מסתדרת איתו..=]