איך בוחרים?

איך בוחרים?

שמעתי שהמעבדה באסותא ראשל"צ הכי טובה
(ואני צריכה מעבדה טוב הכי אני צריכה הפריית איקסי בגלל בעיית זרע ממש קשה)
אז ניסיתי לבחור רופא שעובד איתם שמתאים לכל הבעיות שלי ושל בעלי (אזוספרמיה ואנדומטריוזיס) ובחרתי בוייסמן למרות שאני בכלל חיפאית...
ופתאום יש לי ספקות
אני קוראת שלאסותא יש מדינות הקפאה קמצנית
ושוייסמן קצת מקובע ולא משנה פרוטוקולים
אוףף איך אני יכולה לבחור ככה? אין לי זמן לניסוי וטעייה, אין לי יותר מדי אופציות להחליף בהמשך
אם בכלל נמצא זרע אז כמותו תהיה מוגבלת-
אני צריכה את להבין מה טוב והכי מתאים לנו ואני צריכה להבין את זה עכשיו-
ואני לא יודעת איך:(

אם הזרע ממש בעייתי גם מבחינת מרפולוגיה, תשקלי ללכת למיון זרע

גם אם המעבדה נחשבת לטובה.. הם בודקים במיקרסקופ רגיל את הזרע ואין להם באמת יכולת לראות פגמים קטנים יותר (שלעיתים בעייתיים לא פחות).
יש בארץ רק שתי מעבדות למיון זרע- mfc וברטוב. ממליצה ללכת על רופא שמוכן לעבוד עם אחת המעבדות (ולא פחות חשוב! מומחה לאנדו.. שלא יגרום אצלך להחמרה במקום שיפור!!). השאיבה עדיין תהיה איפה שהוא שואב, אך את הזרע ימיינו במקום אחר ואז יהיה עליכם לשנע.
&nbsp
כמובן ששאם המרפולוגיה מעולה זה מיותר..
החיסרון העיקרי זה העלות הגבוהה. 3000-4000 שח.. והקופה לצערי לא משתתפת.

מסכימה!

את הסיפור שלי תוכלי לראות קצת למטה.
לבעלי יש מורפולוגיה אפסית.
אגב סתם ככה, ממליצה לך להימנע מהגדרות כמו בעיית זרע ממש קשה. אצלנו הזרע לא מזהיר באף מדד אבל אני מאד נזהרת במילים שלי. קשה לי להגיד ולהגדיר.

בניגוד להפריה הראשונה שהסתיימה בהפלה, בטיפול השני עשינו מיון זרע והתוצאה מתוקה לידי בעגלה.
אם המורופולוגיה בעייתית, כדאי לגשת לעשות את המיון הזה. לאזוספרמיה לדעתי זה עולה קרוב ל 5000 ש"ח. עושים חיפוש ואז מיון.

אנחנו עשינו בברטוב.
לגבי רופא, אני מטופלת פרטי אבל מהצד שלי אין לי בעיה (חוץ מגיל מבוגר - 37), כך שאין לי מושג להגיד לך לגבי האנדו.

ענבל ח1

New member
לדעתי

יש שלב שבו חייבים להפסיק לפקפק בעצמנו ופשוט להחליט שמקבלים החלטה. נראה לי שאם קבעת תור לוייסמן, שממה ששמעתי נחשב רופא מצוין אגב, תתחילי איתו ותתמקדי בזה. אם חלילה לא תצליחי אחרי 3 טיפולים אצלו, תחשבי הלאה.
בהצלחה!

למעלה