איך בוחרים?

anat3012

New member
איך בוחרים?

אני מתכננת לעשות שנת שירות אבל אני לא יודעת במה. זה לא מאוד משנה לי כי אין אוכלוסייה או נושא אחד שיותר מעניינים אותי או נראים לי יותר חשובים מהשאר. יש למישהו רעיון/עצה איך לבחור? איך להחליט? איך בכלל להתחיל לחפש? תודה ושיהיה לכולנו אחלה שבוע! ענת

אממ...

תנסי לחשוב על אלו דברים חשובים לך, ערכים מסוימים, עבודה עם גילאים מסוימים, האם את מסוגלת לעבוד עם ילדים עם פיגור או לא, כמה שינשינים את רוצה שיהיו יחד איתך, האם חשוב לך שיהיה קשר לטבע לדוגמה. אחרי שחשבת על על הדברים האלה תלכי לאתר של התק"מ ותכניסי את כל ה"מאפיניים" שאת רוצה, הוא יתן לך די הרבה הצעות. את תצטרכי לשבת עם עצמך ולחשוב מה הכי מתאים לך. אם תראי שבתק"מ את לא מוצאת את מה שרצית תחפשי בעוד גופים (גופים ירוקים, אתגרים, עמותת אלון, תנועות נוער, הסוכנות היהודית ועוד.) בהצלחה!

fate spinner

New member
אן דן דינו... ../images/Emo13.gif

בעיקרון תחשבי מה הכי מתאים לך ואיחפה תרגישי הכי נוח אבל אני יכול לשאול כמה שאלות מנחות שאוליי יעזרו לך. את מחםפשת שנת שירות קרובה לבית/ רחוקה מהבית?? או שזה לא משנה חשוב לך חיי קומונה בש"ש? אם כן כמה אנשים את חושבת צריכים להיות בקומונה? את חושבת שאת יכולה להתמודד עם חיי קומונה? את מחפשת ש"ש אינטנסיבית שבה את עסוקה כל יום מהבוקר עד הערב? או שאת צריכה את הזמן שלך לנוח? את מחפשת מקום "מסגרתי" שבו תפקיד הש"ש הוא ברור וקבוע? או שאת מתעניינית בהקמת פרוייקטים? את מסתדרת עם חיים בשטח ובטבע? יש תחום שתרגישי בו לא בנוח? נוער בסיכון? צרכים מיוחדים? משהו אחר? יש תחום שתרגישי בו נוח במיוחד? בהצלחה

davlav

New member
אולי לא כדאי לשלול אופציות?

אולי כדאי לך בכל זאת לבדוק את עניין המכינות הקדם צבאיות. אם את רוצה אני אתן לך מספר של חבר שלי שיכול להסביר לך יותר על המכינות כי הוא שם והוא ממש נהנה, ונראה לי שאני גם הולך לעשות כמוהו.... הוא במכינה שנשמעת ממש ממש טובה, שווה לבדוק!

למעלה