שיטת הבחירות
חמלונה יקרה, כפי ששמת לב גם כששאלת מסביבך וגם כששאלת פה בפורום, יש הרבה כיוונים, וכל אחד חושב שהכיוון שלו הוא הנכון. שזה בסדר. אבל מי שצריכה לקבוע ולבחור בסופו של דבר זו את. והדרך הנכונה לבחור- לפחות לדעתי- היא ממש לעשות סקר נרחב: לקחת רשימה של כל בתי הספר שנראים לך רלבנטים- ע"פ המלצות, ע"פ אינטרנט וכיו"ב ולהתחיל לעשות טלפונים, לקבוע פגישות יעוץ ולשאול שאלות- מי הם המורים? כמה זמן הם עובדים בתור מטפלים? מהו ניסיון ההוראה שלהם? כמה זמן המוסד קיים? מה הן אופציות לימודי ההמשך לאחר סיום 3-4 שנים? מה האופציות להשתלבות בעבודה במכללה אולי, או בקליניקות או בקופות חולים (משהו שבית הספר מירב מציע אם אני לא טועה)? כמה שעות הלימודים? מה זה כולל? מה החובות? מהן הזכויות? האם אפשר לנצל את הכסף שמקבלים מהצבא ללימודים? ויש עוד שאלות שבטח מעניינות אותך, זה הזמן לשאול את כולן, לפני שאת מתחילה ללמוד, ממש בלי להתבייש- לשאול ממש הכל. ואז אפשר גם לבקר במכללות השונות, ואפשר להיכנס לשיעורים לראות איך הדברים מתנהלים, וקצת לדבר עם סטודנטים ולשאול לדעתם, ולטייל קצת במכללה עצמה ולראות את כיתות הלימוד ואת הספריות (ספריה זה מקום חביב עליי
), ופשוט להתרשם באופן אישי מהמקומות. ואז את באה הביתה, וכשמגיעה השעה, את פורשת את כל החומר שאספת ומחליטה לעצמך, אחרי שראית בעצמך, ועושה את ההחלטה הטובה לך. כי אם לי היה טוב ב- X, זה ממש לא אומר של- Y היה טוב שם (ומאיר יודע על מה אני מדברת....), וזה מעמיד אותך במקום של- רגע, אז זה טוב או רע? בסופו של דבר, תבחרי מקום, ומה שאת עושה עם הלימודים הללו ומה שאת מוציאה מהם תלוי בך. יש מורים טובים, אבל בלי רצון אמיתי שלך ללמוד ולדעת ולהיות טובה במקצוע אותו את בוחרת, זה לא ילך, גם אם יהיה לך מאסטר מסין או מהולנד. המקצועות ברפואה משלימה זה חוזה לחיים- למי שרוצה לעסוק בזה ובאמת לעסוק בזה- זה לימודים כל הזמן, קריאה והרחבת אופקים גם בנושאים אחרים ולא רק בתחום שלמדנו. המקצועות דורשים השקעה והם שווים כל רגע, גם כשלומדים אנטומיה של כל השרירים בגוף (כמעט) וגם כשצריך לשנן מיליון ואחת שמות של צמחים או שמות של תרופות שנשמעים לנו כמו צ'רקסית בניב פולני זוועתי. בהצלחה, יעל נ.ב- בשביל זה אני לא מאמינה שאת צריכה להגיע לארגון הגג, אלא אם כן יש לך עוד שאלות.