איך בוחרים??

חמלונה

New member
איך בוחרים??../images/Emo187.gif

כפטריות אחרי הגשם, צצו בארצנו עשרות מכללות לרפואה משלימה. אני בחורה בת 24 וקצת מבולבלת, תוהה אם תוכלו לתת עצה טובה. אני מעוניינת ללימוד שיאצו ותרפיית המגע באופן כללי. עדיף לא בתל אביב... רידמן נשמע לא רע, אך המטפלת שלי (רפלקסולוגית ותיקה ביותר) הסתייגה מאוד והמליצה דווקא על "תמורות". אישה יקרה ללבי המליצה על "מירב" "מדיסין" גם כן ותיקים, ו... הצילו!! תודה על "ההקשבה" יום ולילה נפלאים החומלת

mic26

New member
המלצה

בתור מטפלץ שיאצו אני ממליצה, קודם כל, לבקר בבתי הספר שנראים לך ולבקש פגישה עם ראש המגמה. חשוב מאוד לבדוק מי ילמד בקורס, ולא להתבייש לשאול מתי הוא למד. חשוב גם לשאול מה מספר השעות בשנה. לבתי ספר שונים מחירים שונים, תכנית לימודים שונה ומספר שעות, תרגולים ולימודי אנטומיה שונים. לפי דעתי תמורות אכן נראה כבית הספר הרציני ביותר לשיאצו בארץ. גם מרכז "תהילה" בכפר סבא נראה רציני. דיברתי עם כמה סטודנטים שלומדים שם והם מאוד מרוצים. את גם יכולה לבדוק בארגון הגג לרפואה משלימה מי מבתי הספר חברים בו ומה הדרישות מבחינת מספר שעות וכו'. זה למקרה שיום אחד אכן יעבור החוק לרפואה משלימה...

חמלונה

New member
תודה ועוד משהו קטנטן

מהו ארגון הגג לרפואה משלימה ואיך מגיעים אליו? אם מישהו מחברי הפורום הפורום למד בכללות השונות אשמח לשמוע המלצות, דרך המסרים כמובן. אל תתביישו
, בסך הכל אני רוצה ללימוד אצל הטוב ביותר!

mic26

New member
ארגון הגג למקצועות הרפואה המשלימה

מייצג מספר בתי ספר לר"מ ומאגד את האגודות השונות (רפואה סינית, שיאצו, רפלקסולוגיה ועוד). הוא הגוף היחיד, לעניות דעתי, שנותן בקרה לגבי הנעשה בארץ. אנשיו פועלים לקידום החוק לרפואה משלימה (כרגע הם מנסים ליצור בו כמה שינויים ולכן פועלים לעיכובו). שם יוכלו לומר לך מי מבתי הספר מוכר, מהם דרישות האגודות מהמטפלים (מבחינת מספר שעות לימוד, ניסיון וכו') ועוד. שוב בהצלחה

חמלונה

New member
סליחה על הניג'וס אבל..

חיפשתי בכל חור באינטרנט את "אירגון הגג לרפןאה משלימה", האם זהו רעיון שעוד לא התממש, אירגון פקטיבי?! אם למישהו יש פרטים על הדרך להתקשר או ליצור קשר עמם, אנא, תודה

אדומה2

New member
ארגון הגג

ארגון הגג הוא גוף שקיים, הוא אינו פיקטיבי. מחר אנסה לברר לך מספר טלפון שתוכלי לפנות אליו. שאלה מתוך סקרנות (ואם זה מתערב מדי אני מתנצלת מראש)- מדוע את רוצה לפנות לארגון הגג?

שלמאי

New member
המלצה חמה מבוגר תמורות

ממליץ לך בחום לבדוק לימודי שיאצו ב'תמורות'. מצורף לינק לאתר שלהם. http://www.tmurot.org.il/

אדומה2

New member
שיטת הבחירות

חמלונה יקרה, כפי ששמת לב גם כששאלת מסביבך וגם כששאלת פה בפורום, יש הרבה כיוונים, וכל אחד חושב שהכיוון שלו הוא הנכון. שזה בסדר. אבל מי שצריכה לקבוע ולבחור בסופו של דבר זו את. והדרך הנכונה לבחור- לפחות לדעתי- היא ממש לעשות סקר נרחב: לקחת רשימה של כל בתי הספר שנראים לך רלבנטים- ע"פ המלצות, ע"פ אינטרנט וכיו"ב ולהתחיל לעשות טלפונים, לקבוע פגישות יעוץ ולשאול שאלות- מי הם המורים? כמה זמן הם עובדים בתור מטפלים? מהו ניסיון ההוראה שלהם? כמה זמן המוסד קיים? מה הן אופציות לימודי ההמשך לאחר סיום 3-4 שנים? מה האופציות להשתלבות בעבודה במכללה אולי, או בקליניקות או בקופות חולים (משהו שבית הספר מירב מציע אם אני לא טועה)? כמה שעות הלימודים? מה זה כולל? מה החובות? מהן הזכויות? האם אפשר לנצל את הכסף שמקבלים מהצבא ללימודים? ויש עוד שאלות שבטח מעניינות אותך, זה הזמן לשאול את כולן, לפני שאת מתחילה ללמוד, ממש בלי להתבייש- לשאול ממש הכל. ואז אפשר גם לבקר במכללות השונות, ואפשר להיכנס לשיעורים לראות איך הדברים מתנהלים, וקצת לדבר עם סטודנטים ולשאול לדעתם, ולטייל קצת במכללה עצמה ולראות את כיתות הלימוד ואת הספריות (ספריה זה מקום חביב עליי
), ופשוט להתרשם באופן אישי מהמקומות. ואז את באה הביתה, וכשמגיעה השעה, את פורשת את כל החומר שאספת ומחליטה לעצמך, אחרי שראית בעצמך, ועושה את ההחלטה הטובה לך. כי אם לי היה טוב ב- X, זה ממש לא אומר של- Y היה טוב שם (ומאיר יודע על מה אני מדברת....), וזה מעמיד אותך במקום של- רגע, אז זה טוב או רע? בסופו של דבר, תבחרי מקום, ומה שאת עושה עם הלימודים הללו ומה שאת מוציאה מהם תלוי בך. יש מורים טובים, אבל בלי רצון אמיתי שלך ללמוד ולדעת ולהיות טובה במקצוע אותו את בוחרת, זה לא ילך, גם אם יהיה לך מאסטר מסין או מהולנד. המקצועות ברפואה משלימה זה חוזה לחיים- למי שרוצה לעסוק בזה ובאמת לעסוק בזה- זה לימודים כל הזמן, קריאה והרחבת אופקים גם בנושאים אחרים ולא רק בתחום שלמדנו. המקצועות דורשים השקעה והם שווים כל רגע, גם כשלומדים אנטומיה של כל השרירים בגוף (כמעט) וגם כשצריך לשנן מיליון ואחת שמות של צמחים או שמות של תרופות שנשמעים לנו כמו צ'רקסית בניב פולני זוועתי. בהצלחה, יעל נ.ב- בשביל זה אני לא מאמינה שאת צריכה להגיע לארגון הגג, אלא אם כן יש לך עוד שאלות.

חמלונה

New member
תודה

ומה שמסתנן כרגע זה לחזור למקום שהיה לי בו הכי טוב בארצנו הקטנטונת והוא אילת.. מכיוון שיש רידמן באילת זהו המקום הנבחר, מקווה שזו בחירה טובה ושאוכל להפיק את המקסימום מהלימודים שם ושוב תודה לכולם

KerenAngel

New member
המלצתי-כסטודנטית אוהבת

בתור תלמידת מדיסין(שיאצו ורפואה סינית)-לטובתה נטשתי מלגות הצטיינות של מספר שנות רפואה בטכניון-אני ממליצה בחום עליה נאמר כאן נכון,מאנשים חכמים ממני-תבחרי מורה,ומשם-מוסד אני בחרתי באדם מוערץ(2 יותר נכון)-אחד,הוא המאסטר המדהים,המטפל בפציעות ספורט בכל העולם,וגם בארץ(כל הכדורגלנים והספורטאים למניהם)-המאסטר רון פייס והשני-אדם מדהים שגדל בתוך שיאצו ואקופונקטורה,אותו אני מכירה גם דרך הקראטה-דו-סנסאי צביקה מרגונינסקי מהבחירה בללכת בעקבותיהם-בחרתי במדיסין אני נהנית מכל רגע במכללה,שואבת כל פיסת מידע-ויש הרבה-ובאמת ממליצה בחום (בכוונתי להמשיך לימודים בחו"ל וח"כ,ע"מ להגיע לרמת התמחות גבוהה,ואח"כ לחזור) ו....את יודעת-בסופו של דבר-אין זה משנה היכן תלמדי,השאלה היא האם תלמדי?.... קרן אור

מאיר72

New member
הפעם אני חייב להגיב

כתלמיד לשעבר של צביקה, אני חייב לצין שהוא היה אחד המורים הכי גרועים שהיו לי אי פעם! לא למדתי ממנו דבר, את מה ש"למדתי" בקורס שלו עשיתי אח"כ לבד ובמכללה אחרת. יש מכללות טובות (כמה רמות מעל) ממדיסין. מה צריך לדעת לפני שבוחרים מכללה זה (מופיע בקישור)

mic26

New member
הבעיה היא שבמדיסין

כבר אין מאסטרים. כדי להיות מורה בכיר, צריך בעיני לפחות 10 שנות ניסיון קליני. כאלה כבר אין. המורים הבכירים התפטרו או פוטרו, אחד אחרי השני, מהמכללה שכשאני למדתי בה נהגנו לכנותה "בית". השיקולים לפטר אותם היו לפעמים מביכים.

אדומה2

New member
הממ... טוב, אני אתאפק ../images/Emo18.gif

אבל זה רק מוכיח שלכל אחד החויה שלו בלימודים והמורים, כך שיש דיעות בערך כמו שיש לי נמשים על הפנים (ויש לי הרבה) ובסופו של דבר זה עניין אישי.

אם ללמוד שיאצו, אז רק כאן:

http://www.taoshiatsu.co.il/hebFrame.htm אחרי שנתיים ב"תמורות", עברתי ללמוד שם יחד עם הרבה שהיו מרוצים מאוד גם מ"תמורות" וגם מ"מדיסין" - עד שנפגשו עם הטאו-שיאצו, והבינו שכל מה שלמדו עד היום (ואני מדבר על בוגרי 3 שנים בשני בתי-הספר) הוא כמו שלולית קטנה ליד האוקיאנוס. ממליץ בחום לפחות לבקר שם, כדי לקבל מושג על ההבדלים. וכמובן, לזכור שמה שהתאים לי, לא בהכרח יתאים לך

למעלה