איך בוחרים פלאש?

איך בוחרים פלאש?

שלום לכם. אחותי מגיעה בחנוכה לארץ מארה"ב. חשבתי לבקש ממנה שתביא לי פלאש למינולטה (404I) שלי. מבחינתה אין בעייה, רק שלי אין מושג לפי איזה פרמטרים בוחרים פלאש. האם מישהו מוכן לתת לי "מילון מונחים" קצר בנושא פלאשים או לתת לי דגם של פלאש טוב למינולטה שלי (עד סכום של כמה מאות שקלים - מה שנשאר אחרי שמורידים מהמשכורת שלי את החיתולים, האוכל ושאר הדברים שנועם צורכת....)

gadieid

New member
משהו פשוט

מאחר והמצלמה פשוטה אני ממליץ על פלאש פשוט ולא מהסדרות הגבוהות של מינולטה (כנראה המצלמה לא תדע להשתמש בזה ממילא). יש של חברת QUANTARY שגם תואמים למינולטה. יש לי אחד כזה, אין בו שום כיוונים לוחצים ויש פלאש. מאד זול (300-400 ש"ח). פלאשים מקצועיים יותר כבר יעלו מעל 1000.

Jeri

New member
מץ פלש

פרמטרים לבחירת מבזק: א. יצרן מוכר ב. מספר מנחה 'Guide No - מה יותר גבוה כך יותר טוב! ג. ראש סיבובי עם הטייה שלילית לצילומי מקרו! ד. יכולת פעולה בכל טווח הצמצם/לפחות שלוש אפשרויות בחירה למפתחי צמצם במדידת אור של הפלש עצמו! ה. תאימות TTL במצלמות בהם קיימת האופצי' הנ"ל! ו. רפלקטור משתנה בהתאם לקוטר העדשה! ז. יחידת סליב להפעלה מרחוק באמצעות הבזקה מהמבזק הראשי או באמצעות שידור רדיו (לא הכי נחוץ אבל שווה)! ח. תאימות למצלמות מיצרנים שונים (ע"י החלפת המודול מ-$30 עד 50), ומבחר אביזרים! ששת הסעיפים הראשונים הם החשובים ביותר בבואנו לרכוש מבזק. למצלמתך גיורא הייתי שוקל רכישת אחד המבזקים מתוצרת מץ. מנסיוני, האחרונים עובדים בפרך, "כמו שדים" עם אפס תקלות. לדעתי ה-Metz 36AF-3C יתאים לדרישותיך, מחירו בחנויות כ-B&H קצת פחות מ-$100 ובעודף תאמר לאחותך לרכוש עבור נועם צעצוע מ-F&O Schwartz (טויס אר. אס לא Pחות טוב והרבה הרבה יותר זול). להתראות Jeri

amirmk

New member
מץ אכן הכי טובים

והליין המקצועי שלהם עולה כמו של ניקון. חבל שהליין הפחות מקצועי שלהם יקר בכ-50 אחוז. ב-100 דולר תחפש בחנויות משומשות. חבר קנה למינולטה שלו פלאש בסכום כזה, דגם 350, או 3500, משהו כזה.

הזקן מבקש להודות

הזקן מבקש להודות על ההמלצה. המחיר אכן 97$ , יישאר כסף למכפיל לעדשה

למעלה