אני לא הבנתי מה אמרתה אבל אם התכוונתה מה שהבנתי אתה מתכוון לנוגדן? אם כן הנוגדן עובר איזה תהליך לפני שהוא ניהיה נוגדן ולא הארס. לצערי אני לא יודע את התהליך תחכה לתשובה מפורטת
לוקחים ארס מהנחש ומזריקים במינון נמוך לסוס הסוס יוצר נוגדן ואז לוקחים את הדם של הסוס ומסננים אותו (מכונה מיוחדת לא יודע להסבייר....) ואז יש לך נוגדן זה במקוצר....
ממה מורכב הארס? הבנתי שארס הוא סוגי חלבון שאבגוף שלנו אין אנזים שמפרק את החלבון הזה. השאלה היא איך החלבון הזה גורם לשיתוק,דימום,רקבון וכו... הייתי שמח לתשובה מפורטת על הנושא.
בסדרה "חובבי הנחשים" ראו את התהליך איף מוציאים מהנחש את הארס ואז לוקחים כמות קטנה מחדירים לסוס........אבל איך לא קורה לסוס הוא לחיה האחרת שמחדירים אליה את הארס?אני יודע שתגידו כי מוציאים כמות קטנה מהארס...ואם יוציאו כמות קטנה מהארס ויחדירו אותו לנו גם לנו לא יקרא כלום?ובאמת זה מענין אז אולי מישהו מנוסה בנושא יכול לפרט עליו?(כמה שיותר יותר טוב) תודה מראש
לסוסים מזריקים כמות מאוד קטנה של ארס והם מפתחים נוגדן כי יש זה קל להם וגם בגלל שהם חיות גדולות הם צריכים כמות גדולה יותר כדי שיהיה להם נזק רציני. יש גם בני אדם שמזריקים עצמם כמו קטנה ביותר של ארס מהול במים וככה הם מפתחים לבד נוגדן.
ראיתי תוכנית בטלויזיה על אדם שבכל יום היה שם באוכל שלו כמות קטנה של ארס עד שהוא הגיע למצב שהיה די מחוסן מפניו...מעבר לזה לפי מיטב ידיעתי כל ארס פועל אחרת...הכל בהתאם לסוג הנחש...אינני זוכר במדוייק אבל יש נחשים שמעכלים את הטרף עוד ליפני שבלעו אותו וזאת הודות לעבודה שהארס עושה מרגע ההכשה ועד הבליעה ולשאלתך הארס בעצמו לדעתי לא מרפא אלא עובר תהליך מסויים שבסיומו נוצר תבשיל מנוגד לארס כמו פלוס ומינוס רק מה כל תבשיל מיועד לארס מסויים,לכן שאדם מוכש שואלים פרטים אודות הנחש המכיש וזאת על מנת להתאים את התבשיל [נסיוב] המתאים. אני יודע שלא עניתי על איך מכינים נסיוב אבל כל אחד יתרום מעט ובסוף כולם יבינו. ידעתם שכימעט שום ארס לא עובד על גירית הדבש?
שהארס הוא לא זה שמרפה אבל מה שלא הבנתי איך זה יכול ליהיות שמחדירים לסוס ארס(אפילו שזה כמות קטנה)ולא קורא כלום לסוס!?!?! אבל אכישיו אני מבין וואי איזה כיף זה ליהיות חסין לארס!!!אלוואי עליי ליהיות אחד כזה
שיש אישה שחסינה מפני הידבקות במחלת האידס?...מה שלא ניסו לעשות לה היא פשוט לא נידבקה...ויש סוג של קופים שגם כן לא יצליחו בשום אופן להדביק אותם במחלה הזאת,כניראה ששם בקופים ובאישה הזו מחפשים את התרופה..סתם לידע כללי.
ויש סוג של קופים מחוסן ובמקרה יש גם אישה שמחוסנת אז מכך נובע(
)- האיידס הגיעה מהקופים אבל זן מסויים פיתח נסיוב נגד זה והאישה היא בעצם צאצא של הקופים וגם היא לא יכולה להדבק! אז אפשר לקחת מהדם שלה ולתת לאנשים חולי אידס והם יהיו מחוסנים!!! מה לא?
אבל ראיתי לפני הרבה זמן תוכנית שבה אמרו שסוסים ופרודים מחוסנים (טיבעי!) נגד הארס של נחשים. ולהם יש את הנוגדן בגוף, ואז כשמזריקים להם את הארס הם מפרישים את הנוגדן. ואנחנו משתמשים בו...
ממה מורכב הארס? הבנתי שארס הוא סוגי חלבון שבגוף שלנו אין אנזים שמפרק את החלבון הזה. השאלה היא איך החלבון הזה גורם לשיתוק,דימום,רקבון וכו... מה הוא בעצם נוגדן? אנזימים שמפרקים את החלבון הזה? אם אני אזריק כל יום במנות קטנות ומדוללות ולאט לאט יעלה את המנינון של הארס לתוך הגוף שלי,אני יהיה מחוסן בסופו של דבר? (זה רק באופן תאורטי,אין לי כוונות לנסות...) ואם אני אעשה את זה אם הרבה סוגים של ארס אני יוכל להיות עמיד בפני סוגים שונים ורבים של ארס? הייתי שמח לתשובה מפורטת על הנושא.