איך אתן עם סיסמאות?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
איך אתן עם סיסמאות?

לאור העובדה שאני מוצאת את עצמי כותבת סיסמאות 17 פעם ביום לאחרונה, חשבתי על זה כנושא משעשע לסקר, איך אנחנו בוחרים סיסמאות?

*יש לכן סיסמא אחת קבועה להכל בערך?
*גם אתן כמונו מתחזקות את הסיסמא הכי בנאלית בעולם (ולמדנו היטב להחליף אותה אחרי שגנבו לנו דמות במשחק
לא, 1234 זו לא סיסמא טובה!)

*יש לכן סיסמא מסובכת וארוכה עם אותיות גדולות וקטנות שני צעדים קדימה ומחיאת כף? (כי לדעתי זה היה הקוד הסודי של זוגתי! פעם ראשונה שראיתי אותה מקלידה את זה תהיתי אם היא כותבת יומן מרוב שזה היה ארוך
)
*אתם יודעים אחד את הסיסמאות של השני?
*האם הסיסמאות שלכם מעידות על עולמכם הפנימי? (זה משהו ששמתי לב אליו
אנשים שאוהבים ספרים יברחו שמות של סופרים, אנשים שאוהבים ספורט יבחרו מושגים מעולם הספורט וכך הלאה
)
*מי שמכיר אתכם יוכל לנחש את הסיסמא שלכם בקלות? בן/בת הזוג שלכם? (למשל זוגתי, לפעמים אני חושבת שהיא מכירה אותי יותר משאני מכירה את עצמי, בחיי).
*יש לכם "דרגות" סיסמא? (סיסמאות לדברים חשובים, סיסמאות לדברים לא חשובים וכד') או שאתן ממציאות לכל מקרה סיסמא ספציפית חדשה?

*והכי חשוב- אתן זוכרות סיסמאות? (כי אני כל כך לא! כך הלכו להם לאיבוד כמה מיילים מגיל 22 ועוד כמה אתרים, הכי מצחיק היה שלא יכולתי לשחזר את הכניסה לתפוז במחיקה הגדולה כי עברו שנים אני אפילו לא זוכרת איזה מייל היה לי אז
)

דיפי, ששונאת סיסמאות. כל כך מיותר! למה אין אמון בעולם?

et28

New member
חשבתי שאת מתכוונת לסלוגנים :)

אני יודע את הסיסמאות של בת הזוג שלי, שתכלס זו סיסמא אחת או שתיים, אבל היא יודעת את שלי רק בגלל שאני רושם את הסיסמאות ושם במקום שרק שנינו יודעים איפה הדף
. הסיסמאות שאני בוחר היא לפי רמת הדיסקרטיות שאני צריך- פייסבוק היא קשה אבל דיי קלה, מי שמכיר אותי יכול לפצח את הסיסמא ב- 30 ניסיונות
אבל סיסמא של הבנק למשל,
!

יש לי 2-3 סיסמאות לרוב הדברים

די דומות וקשה לקלוט אותם כי מדובר במספרים שקשורים אליי ולא קשור לימי הולדת וכו' שזה הכי בנאלי
.
&nbsp
זוכרת סיסמאות כי רושמת לעצמי במקומות שיש רק לי גישה אליהם...
זוכרת כי כותבת את הסיסמאות האלה הרבה פעמים ביום

&nbsp
הכי מסתבכת עם הסיסמאות של אדמין הניהול פה, לא מצליחה לזכור בעל פה

יש לנו כמה ססמאות

יש מן מאגר כזה של ססמאות ששנינו משתמשים בו לפי מידת הדיסקרטיות. לבנק/פייפאל וכו יש לנו סיסמאות מורכבות עם אותיות ומספרים, לאתרים חברתיים ומיילים יש לנו צירופי מילים חסרי הגיון שאנחנו מחליפים מעת לעת
כמעט תמיד תהיה לנו אותה הסיסמה לאותו האתר, כי אחרת תמיד אחד מאיתנו ישכח אותה אז טוב שיש מי שיזכיר...

אוף, סיסמאות זה נורא

פעם היתה סיסמא לבנק ואולי לעוד משהו וזהו. היום לכל דבר יש סיסמא, רשתות חברתיות ותשלום חשבונות וקופות חולים ואשראי ומה לא. וחלקם דורשים שתשנה כל X זמן וכמובן שאסור להשתמש במשהו שכבר השתמשת בו וכולי. סיוט!
אז בגדול יש לי סיסמא אחת קבועה שעליה אני עושה וריאציות לפי הצורך. אבל עדיין אני תמיד צריכה לנסות כמה פעמים עד שאני מוצאת את הווריאציה הספציפית לאתר הספציפי.
&nbsp
יש לנו את הסיסמאות אחד של השני, אבל האמת אני לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שאשכרה הצטרכנו להשתמש בזה. זה יותר ליתר בטחון.

Ginger L Honey

New member
ססמא כמעט קבועה, רק רצף המספרים אחריה משתנה

הדרך שלי לכתוב ססמא שקשה לעלות עליה היא לבחור שם או מילה בעברית ולהקליד אותו באותיות לועזיות לפי המיקום העברי של האותיות במקלדת, כך שזה תמיד יוצר ג'יבריש לא ברור:)

Ginger L Honey

New member
לא ראתי מקלדת בעברית מאז שעברתי לפה:)

בהתחלה זה היה קצת מבלבל (ואני עדין מבלבלת אותיות לפעמים),
אבל מהר מאוד את מגלה שאת יודעת את המיקום של כל אות במקלדת:)

סיסמאות

יש לכן סיסמא אחת קבועה להכל בערך?
פחות או יותר. סיסמא אחת עם שינויים, ומדי פעם כל מיני אחרות לדברים קטנים ופחות חשובים.
&nbsp
גם אתן כמונו מתחזקות את הסיסמא הכי בנאלית בעולם (ולמדנו היטב להחליף אותה אחרי שגנבו לנו דמות במשחק לא, 1234 זו לא סיסמא טובה!)
לא
אבל כשהייתי קטנה הסיסמא שלי היתה ״אהבה״ או משהו מפגר כזה

&nbsp
יש לכן סיסמא מסובכת וארוכה עם אותיות גדולות וקטנות שני צעדים קדימה ומחיאת כף?
כן
לפעמים אין ברירה, אתרים דורשים את כל הסיבוכים האלה.
&nbsp
אתם יודעים אחד את הסיסמאות של השני?
כן.
&nbsp
האם הסיסמאות שלכם מעידות על עולמכם הפנימי?
כן:)
&nbsp
מי שמכיר אתכם יוכל לנחש את הסיסמא שלכם בקלות? בן/בת הזוג שלכם?
לא. לא חושבת שאף אחד יצליח לנחש את הסיסמא שלי.
&nbsp
יש לכם "דרגות" סיסמא? (סיסמאות לדברים חשובים, סיסמאות לדברים לא חשובים וכד') או שאתן ממציאות לכל מקרה סיסמא ספציפית חדשה?
הרוב וריאציות של אותה סיסמא, ולדברים ממש לא חשובים אני לפעמים ממציאה משהו על המקום.
והכי חשוב- אתן זוכרות סיסמאות?
בדרך כלל כן, אבל הן כתובות לי אם אני שוכחת.

למעלה