איך אתן עם מחמאות?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
איך אתן עם מחמאות?

מרגישות נוח להחמיא? מחמיאות לעיתים קרובות? או מחמיאות רק על דברים גדולים ומיוחדים?
יותר קל להחמיא לילדים? לנשים? לגברים? לזרים?

ומה עם לקבל מחמאות? איך אתן מגיבות? איזה מחמאות הכי מוערכות בעינכן? האם זה משנה מי מחמיא, באיזה תדירות וכד'?

מאיפה אתן חושבות מתחיל היחס שלנו למחמאות? זה החינוך מהבית? זה משהו שמשתנה עם השנים?

האם אתם מחמיאים אחד לשני בתוך הזוגיות או שזה הופך למובן מאליו כשהזוגיות נכנסת לשגרה?

השאלות כמובן מיועדות לנשים ולגברים כאחד :)

Ginger L Honey

New member
אני ממש גרועה...

גם בלתת מחמאות, אבל בעיקר בלקבל...
&nbsp
אני בד"כ נשארת חסרת מילים ומנסה להעביר נושא.
אף פעם לא יודעת מה באמת להגיד.
&nbsp
במקרה שלי אני חושבת, שזה פשוט חלק מהאופי שלי ולא קשור לחינוך.

חשוב.

מרגישות נוח להחמיא? מחמיאות לעיתים קרובות? או מחמיאות רק על דברים גדולים ומיוחדים?
הרבה פעמים לא קל לי לחמיא כי אני מפחדת שאני אביך או שזה ישמע לא כן. אבל אני נאבקת באינסטינקט ואם יש לי מחמאה לתת, אני מאוד משתדלת לתת אותה. אני חושבת שאנשים לא מבינים כמה טוב זה עושה לאנשים.
ואם אני מדברת עם מישהו והוא מחמיא לאדם שלישי שלא נוכח, אני ממש אשתדל לספר על זה לאדם שלא נוכח. כי מה יותר מחמיא מלדעת שהחמיאו לך כשאתה לא שם?
&nbsp
יותר קל להחמיא לילדים? לנשים? לגברים? לזרים?
לי שום דבר לא יותר קל עם ילדים
קל לי יותר עם חברים. וכמובן עם בן הזוג, אבל זה לא באמת נחשב.
&nbsp
ומה עם לקבל מחמאות? איך אתן מגיבות? איזה מחמאות הכי מוערכות בעינכן? האם זה משנה מי מחמיא, באיזה תדירות וכד'?
גם כאן אני מאוד משתדלת. פעם התגובה הראשונית שלי תמיד היתה להגיד ״לא נכון״ (ולנמק למה) או להקטין את המחמאה, או אפילו להתעלם. בעצם, זו עדיין התגובה הראשונית שלי, אבל גם כאן אני נלחמת בה ומשתדלת פשוט לחייך ולהגיד תודה.
&nbsp
זה מחרפן את בן הזוג שלי כשהוא נותן לי מחמאה ואני מתחילה להסביר למה היא לא מגיעה לי. הוא ממש כועס עליי כשאני עושה את זה
והוא צודק. חלק מביטחון עצמי בריא הוא לדעת לקבל מחמאות.
&nbsp
מאיפה אתן חושבות מתחיל היחס שלנו למחמאות? זה החינוך מהבית? זה משהו שמשתנה עם השנים?
חלק מזה בהחלט נעוץ בחינוך. אמא שלי חושבת שתמיד צריך להצטנע ולא להודות בהישגים. אפילו לא של הילדים שלה. אבא שלי, לעומת זאת, מאוד בעד להשוויץ בילדים
והוא יודע לתת גם לעצמו קרדיט כשמגיע. זו נראית לי גישה יותר בריאה.
&nbsp
אני גם חושבת שהחברה מלמדת נשים באופן ספציפי לא לקבל מחמאות בלי ויכוח וחלילה לא להשוויץ. פעם אח שלי אמר לי ״את כל כך יפה, ויותר יפה כי את לא יודעת את זה״. אני לא יודעת אם הוא באמת התכוון לזה או סתם חזר על משפט מחמאתי די נפוץ. כשסיפרתי את זה לחבר שלי דאז הוא נחרד, ואמר שבדיוק להיפך. ושמשהו לא תקין אם את לא יודעת את זה. ואני מסכימה איתו.
האם אתם מחמיאים אחד לשני בתוך הזוגיות או שזה הופך למובן מאליו כשהזוגיות נכנסת לשגרה?
עדיין מחמיאים. רק אתמול שכבנו במיטה והסתכלתי עליו וחשבתי כמה הוא נראה בעיניי טוב. אז ברור שאמרתי לו. זה מחזיר אותי לסעיף הראשון - שאנשים לא מבינים כמה מחמאות יכולות לעשות טוב. כמו שעם שאר האנשים אני משתדלת להגיד כשאני חושבת משהו טוב, אז על אחת כמה וכמה עם בן הזוג שיותר חשוב לי מכל אחד אחר.

מחמאות

אוהבת לקבל מחמאות אבל ביישנית בעת קבלתם

לא תמיד מחזירה מחמאות-נראה לי קצת צפוי מידי , רק אם רואה משהו שבאמת נראה לי יפה/טוב/מעניין-מציינת אבל לאו דווקא כ"החזר".
&nbsp
לא קל לתת מחמאות לבן הזוג בתוך שגרה,משתדלת מאוד להקפיד על כך וככה גם בן זוגי.

לדעתי

מחמאות זה כן חינוך מהבית
אלא גם לומדים אותן מהסביבה.
&nbsp
אני אוהבת לקבל מחמאות
ונותנת מחמאות חופשי, תמיד על כל דבר. (רק בטעם טוב.. להחמיא יותר מידי גם זה לא טוב)

דנה אז

New member
יותר קל לי להחמיא מלקבל מחמאות

משתדלת להחמיא לבעלי ולילדה. גם במקום העבודה משתדלת להגיד מילה טובה לאלו שעובדים איתי, וכיוון שעובדת עם נוער בסיכון שם מרבה לחזק, לעודד להעצים את הדברים הטובים (על ידי מחמאות כמובן). בתפיסה משתדלת לא לקבל שום דבר כמובן מאליו.

לגבי המחמאות מבית - ממש לא. אני חושבת שזה תלוי אדם ומשתנה עם השנים. אצלי בבית כמעט לא נתנו מחמאות, אך במהלך הדרך האישית והמקצועית שלי ראיתי את חשיבותן של המחמאות, ולאט לאט אימצתי לעצמי את זה כדפוס. בהתחלה היה נראה לי מוזר ומלאכותי, אבל היום זה חלק ממני.
וכשנותנים לי מחמאות ברור שזה נעים, אבל מאוד מאוד מביך.

dify

New member
אני ממש גרועה בתחום הזה.. לומדת לאט לאט לאט..

&nbsp
אצל אמא שלי ומשפחתה אין מחמאות ואין פידבקים חיוביים. אני משייכת את זה לעדה שלנו
הטוב הוא הברור מאליו, כשהייתי חוזרת עם תעודות מושלמות של הכל מאה היא היתה אומרת "איזה תעודה משעממת", כשאמרתי שיש ילד בכיתה שלנו שמקבל 100 שח על כל ציון מאה שהוא מקבל במבחן, היא אמרה לי שהיא מוכנה לתת לי מאה שח על כל 60 שאני אביא

&nbsp
אבא שלי הוא ההיפך המוחלט בקטע הזה, הוא כל כך מחמיא וכל כך מעריץ שממש זילזלתי בזה המון שנים, כי גדלתי בתחושה שמחמאות זה לחלשים, מחמאות זה לילדים קטנים, זה זול. אוי אוי אוי איזה גישה נוראית.
&nbsp
אני חושבת שהשינוי התחיל בי רק לקראת סוף שנות העשרים שלי, והגיעו להפנמה אמיתית בזכות תוכניות חינוך הילדים של ד"ר טניה ביירון, שאני ממליצה עליהן בחום בלי קשר לילדים. זוגתי ואני בתחילת דרכנו המשותפת היינו יושבות ורואת את התוכניות ולומדות ממנה המון ומיישמות אח"כ אחת על השניה. (היא מלכתחילה באה מגישה אחרת וניסיון חיים אחר למחמאות).
מד"ר ביירון למדתי והבנתי שמגיע פידבק על התנהגות חיובית, ושמגיע-מגיע וראוי לתת, בניגוד למה שחשבתי עד אז

הבנתי שלתת תשומת לב על התנהגות שלילית (גם אם זה כעס) זה אבסורד שהוא נגד האינטרס שלי כבת אדם :)
&nbsp
אחרי עשור של אימונים, אני יכולה להגיד שהיום אני יותר חמה ומפרגנת מאי פעם. ואם בהתחלה זה היה יוצא לי עקום עד כדי מביך
(והו הו כמה עקום זה היה יוצא, כמעט נשמע כמו שקר מוחלט), הרי שהיום זה יוצא ממני בשיא הטבעיות ומתוך כוונה עמוקה. כשאני מרגישה אני אומרת, ואני אומרת די הרבה :)
חוץ מלמשפחה שלי הגרעינית. גם היום כל כך קשה לי להגיד ולפרגן להם. האבסורד. אני מרגישה כלפיהם המון חיובי, אני יכולה לדבר על זה עם אחרים, אבל להגיד להם ממש.. וואו, גובל בבלתי אפשרי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
עם הצד ההפוך, קבלת מחמאות, אני עדיין מאד גרועה. אפילו קבלת מחמאות מזוגתי, שהיא אדם חם ומפרגן, לפחות הפסקתי לפסול על הסף ולחשוב שזה אינטרסנטי כמו שהייתי מתרגמת את זה כשהייתי צעירה

אני לא יודעת מה להגיד, אני לא יודעת איך להגיב. אני מגיבה לרוב בהתעלמות או יותר גרוע, בדברנות יתר מוגזמת במיוחד (ואתם בטח רואים את הרגיל שלי אז תארו לעצמכם כמה מצטער המחמיא בואתו רגע
) שנועדה לברוח הכי רחוק מהסיטואציה של המחמאה.
&nbsp
אני עובדת על להגיד תודה בחיוך ולשתוק.
אני מבינה לגמרי בשכל שמי שמחמיא עושה את זה מתוך כוונה טובה, ובאמת מתרגשת מהמחווה, אבל כלפי חוץ אני הופכת להיות גוש בילבול

עובדת על זה, עובדת עובדת עובדת עובדת על זה :)
&nbsp
&nbsp
לא יודעת אם זה ביולוגי או סביבתי, אבל יודעת שאפשר לשנות, גם אם לאט לאט

למעלה