איך אתן עושות את זה?

Forever Mom

New member
רילוקיישן

הוא עובד המון: במשך השבוע חוזר אחרי שהבנות ישנות, רואה אותן לכמה דקות בבוקר "מבלה" בנסיעות עסקים בממוצע שבועיים מתוך חודש מצד שני סופי השבוע פה ארוכים ואיכותיים (כלומר לא מבוזבזים על סידורים) הוא מרויח הרבה כסף ואני "אמא כדורגל"

Koketka

New member
בכנות? לנו יותר משתלם כלכלית שאשאר בבית

א' זה נותן לו נקודת זכות והוא משלם טיפונת פחות מס ב' התשלום למטפלת +מנקה נכון להיום אוכל את כל השכר הלא כל כך גבוה שלי (למשרה 90 אחוז) ג. בן זוגי עובד משרה וחצי וזה מקשה עלינו נורא כשגם אני עובדת במשרה מלאה. ד. כאמור אין וויתור כלכלי, אלמלא היה, היתי בוחרת גם להשאר במקצוע הקודם שלי בו התפרנסתי מאוד יפה וחזרתי רוב הימים בשעות נורמליות. אמא שלי לא עבדה ואין ספק שההורים שלי היו יכולים לחיות ברווחה הרבה יותר גדולה לו היתה עובדת. אני חושבת שאו שיש רווחה כלכלית מטורפת שתסדר את האשה גם אחרי הגירושין ואז במצב כזה אפשר לא לעבוד אלא להיות בבית, להתנדב וכו' או שאשה חייבת לעבוד. כי זה נותן עצמאות כלכלית, כי נותן הרגשה טובה, כי הרבה פעמים כשיש בעיה כלכלית ואישה לא עובדת, זה מכניס המון מתחים למערכת הזוגית. בכל מקרה תקופה עבדתי כיועצת/אשת שוויק בתחום התינוקות, הרווחתי יפה (3500 א' ש"ח לחצי משרה) ואספתי את הקטנה מהגן ב13. אפשר לעבוד גם כמשלבת של ילד בגן או בכיתה, ללמד, לעסוק בנקיון, ללוות אנשים מבוגרים, להיות מנהלת חשבונות, מבלשת בבתים של אנשים (תמורת שכר נאה ביותר) הבעיה העיקרית שרוב משרות חלקיות (ברור שיש יוצאי מן הכלל) הם בתחומים פחות מקצועים. אגב לא למדת משפטים או שאני מתבלבת?

michalica

New member
זה אולי לדיון אחר אבל

בחיים לא הרגשתי טוב כשעבדתי. יכול להיות שנפלתי על חרא עבודות במקומות מחורבנים עם בוסיות דרעק, אבל סבלתי מכל רגע של עבודה.

תראי..

אין ספק שהבחירה שלנו שאחד יעבוד משרה מאוד חלקית (בהתחלה אני, כיום הוא) גזרה וויתורים מהסוג החומרי. למשל - לעבור לדירה חדשה ונוחה יותר.. ועוד הרבה דברים קטנים ביומיום. בשיחות בינינו (וגם ביני לביני) מזכירים לעצמנו מידי פעם מחדש את סדר העדיפויות, בעיקר כשצריכים לקבל החלטה על הוצאה כלכלית כלשהי. החלטנו על כמה עוגנים - חיסכון למקרי חירום, חיסכון לכל ילד וחיסכון פנסיה שלא משנה מה בהם לא מקצצים. בשאר נאלצים לקצץ. האמת גם משתלב עם תפיסות העולם שלנו - לא להיות חומרנים מידי ולנסות להיות ירוקים, להפחית צריכה.. בכל מקרה אני רואה כ"כ הרבה חשיבות בזה שהם רק חצי יום במסגרות, שמוכנה לוותר על עוד כמה דברים חומריים

falkor11

New member
רק רוצה לתקן טעות נפוצה למשהו שהיה נכון פעם-

מורות כבר ממש לא מגיעות הביתה בשעות הגיוניות.... אופק חדש ועוז לתמורה דאגו לזה שמורה במשרה מלאה תעבוד כ-40 שעות שבועיות לא כולל ישיבות/ ימי הורים ועוד מיני תופינים. אמנם יש יום חופשי (ולמי אין? הרי כל המשק עובד 5 ימים) אבל בשאר הימים יכולה להעיד על עצמי שמספיקה בקושי רב להגיע בארבע וחצי לגן. והמשכורת? אמנם לא משכורת רעב אבל בטח לא מי יודע כמה.... בעיקר משלמת על הגן של שניהם עם קצת כסף לפיצוחים...(ואפילו לא נשאר מאיפה לחסוך להם לפסיכולוג על זה שאמא נטשה אותם) ועדיין, להישאר איתם בבית יעלה יותר כבר שקלתי גם את זה. מאד לא כלכלי להישאר בבית...

rnavina

New member
למיטב ידיעתי

גננת עם ילד מתחת לגיל מסוים (אולי תשע?) מקבלת יום וחצי חופשיים בשבוע במקום יום חופשי. וגננות גם במסגרת אופק חדש עובדות מהשעה שמונה עד שתיים. לא כן?

אולי בתיכונים

אבל בבתי הספר היסודי אני בהחלט רואה את המורות יוצאות באחת וחצי ולוקחות את הילדים מהגנים. בטוחה שיש להן עוד עבודה בבית אח"כ (להכין שיעור, לבדוק עבודות וכו') ונדמה לי שיש יום אחד שנשארות יותר מאוחר לישיבות, אבל בעיקרון כן לוקחות את הילדים בצהריים.

falkor11

New member
אני בעל יסודי אחותי ביסודי- אצלי יום אחד אני

מגיעה בשתיים (מסיימת באחת וחצי) ויום שישי מסיימת ברבע לאחת. פעמיים בחודש חוזרת בשמונה (השתלמות) אתמול היה יום הורים בנוסף חזרתי בתשעוחצי אבל זה אחת לרבעון. שאר הימים בארבע. אצל אחותי כל יום היא מסיימת בשתיים, יום אחד בשלוש ורבע, ואחת לחודש בשמונה בערב (השתלמות). לא כולל ימי/ אסיפות הורים. לא אגיד לך שאין יתרונות- אין על החופשים גם אם יש לי בהם הרבה פעילויות שקשורות לביה"ס אבל זה גם לא ללקק דבש כמו שחושבים (וזה בלי עניני מבחנים/ טלפונים וכאלה שכביכול אנחנו אמורים להספיק בשעות שהוסיפו לנו אבל ממש אין סיכוי, אני למשל השבוע בחנתי בשעות האלו ובכמה שעות שעבדתי בהתנדבות מעבר לשעות שלי בערך 20 תלמידים בע"פ)

משרת אם למורה ביסודי היא 34 שעות

אם מחלקים ל-5 ימים בשבוע זה 7 שעות 4 ימים בשבוע + יום אחד 6 שעות. (שעה שביעית נגמרת לרוב ב-14:15) פרת - אולי המורות שאת רואה לא עובדות משרה מלאה

אני לא כל כך מבינה

אם בי"ס מתחיל ב-8 ונגמר ב-1:30, וביום שישי ברבע ל-12, ולרוב המורות יש יום חופשי אחר, מתי הן עובדות את כל השעות האלה? חוץ מיום שיש ישיבות, אני לא רואה שמורות נשארות בבי"ס אחרי הלימודים. יכול להיות שבעצם מה שקורה עכשיו עם אופק חדש זה שהן עובדות כמו קודם, רק שזה נחשב להן משרה חלקית? או שכן מחשיבים להן שעות של עבודה בבית?

אני לא יודעת מה את רואה

אבל משרה מלאה של מורות בנוייה מ- 26 שעות פרונטליות, 5 שעות פרטני ו-5 שעות שהייה (למורה-אם מופחתת שעה פרטנית ושעת שהייה) שעות השהייה לאוו דווקא בסוף היום - יכולות להיות מפוזרות גם לאורך היום. כך גם הפרטני - תלוי צרכי מערכת. רוב המערכות של מורות לא מסתיימות ב-13:30 אלה ב-14:15 ולעיתים אף ב-15:00 כמובן שיש מורות שעובדות 80% משרה ואף פחות, יש גם מורות שחלק ממשרתן היא שעות הדרכה (עברו השתלמויות מקצועיות מסויימות במקצוע מסויים ומדריכות מורות בבתי ספר אחרים במקצוע זה) ועוד כל מיני וריאציות כגון אלו..

פרמלה

New member
אני נפלתי בפוקס על מקום

שהסכים ללא שום שאלות לתשע עד שלוש. בכורית הייתה אז בגן חובה וצעירית בת שנתיים ונכנסה לגן לכבוד שיבתי לשוק העבודה. לדעתי יחסית לשעות האלה יש לי משכורת יפה, אבל יחסית לצרכים של הבית, היא לא מספיקה. מצד שני למדתי לחיות עם משיכת יתר עד הקצה, ובינתיים לא מוותרת על היתרונות של לעבוד עד שלוש, גם כשהילדות כבר לא בגן.

מאוד לא פשוט וכרוך בהמון ויתורים

אם כלכלית אם מקצועית. בסופו של דבר לא השתלם לי. למזלי (או שלא, ימים יגידו) עדיין בתחום ה"לא" מקצועי מצאתי מקום עם תמורה נאה שגם היה מוכן "להתפשר" איתי ולמה במרכאות? כי אמנם אני יוצאת 3 ימים מוקדם יותר ומוציאה אותם מהגנים, פעמיים בשבוע אני נשארת להשלמה. אגב פעם זה היה משהו שלא הייתי מוכן בשום אופן. מקווה שהבשורה המרה לא תגיע אליי...

princess66

New member
אצלנו....

אני ויתרתי על מקצוע בשלב זה (על אף שיש לי תואר שני ותעודת הוראה...) אני עובדת במשרה מזכירותית לגמרי והתמזל מזלי והיא דקה מהבית ומהגנים וגם הבוסית שלי מדהימה ובעצמה אמא לילדים ולא מרשה לי להשאר דקה אחרי ארבע כך ששני הגמדים בגן עד בדיוק ארבע (על אף שהמסגרות הן עד חמש). האיש עובד משרה עמוסה יותר ומרוויח מעט יותר, שנינו יחד מרוויחים ממש מעט אבל מוותרים על הרבה דברים. מבחינתנו אחד ההורים חייב לקחת כל יום את הילדים בשעה הגיונית ומכיוון שמלכתחילה אני רציתי להיות קרובה יותר יצא שאני זו שחיפשה עבודה קל"ב. כן צריך לוותר קצת אבל מבחינתנו זה שווה כל שקל.

moma422

New member
גרפיקאית מהבית

הרבה הרבה מזל. (טפו, טפו, טפו...) עובדת פרילנסר אבל עם לקוחות קבועים כך שכרגע יש הכנסה נאה מקבלת את הגדול בצהריים וממשיכה אחרי זה לעבוד עד 4 ואז לוקחת את הקטן מהצהרון. מבחינת הילדים זה כמעט מושלם

פפואה1

New member
כרגע אני בבית

מוציאה את הילדים מהגנים ומביה"ס ונהנית מכל רגע . הילדים מצידם, אחרי הרבה שנים של מסגרות ארוכות יחסית (צהרונים עד חמש) מאוד נהנים וגם מביעים זאת. זה גורם לי לחשוב על עצם היציאה שלי לעבודה. נכון, עשיתי הסבה, למדתי, עברתי מבחני לשכה...אבל כל עבודה במקצוע (במיוחד למתחילים..) כרוכה בשעות לא הגיוניות ולא קבילות מבחינתי. יש לי אפשרות לעבוד במשרות אדמינ' ולהרוויח יפה מאוד (בטח הרבה יותר טוב מעו"ד מתחיל), אבל התקופה הזו בבית גורמת לי לתהות: למה? בן הזוג עובד רחוק וגם ככה בקושי נמצא עם הילדים. אני תוהה האם הכסף שארוויח שווה ערך לתקופה הזו שמתפספסת לי עם הילדים.(מה גם, שזו פשרה, לא עבודת חלומותיי ולא קריירה). ד"א - הדיון שהתפתח פה לגבי ארה"ב מאוד מעניין. למיטב הכרתי עם אנשים ברילוקיישן יש בארה"ב הרבה יותר סלחנות והבנה לאמהות שהחליטו להישאר בבית, בסביבתי זה ממש לא מקובל וזה גם מבעס. אני צריכה לעשות חשבון נפש נפשי וכלכלי עם עצמי מה הלאה..

Koketka

New member
אני התחלתי לתהות למה דווקא אחרי שיצאתי לעבודה

השאלה אם לאורך זמן, יהיה לך טוב להיות בבית. יש כמה פרמטרים ולא רק כלכלים אבל ננסה לחלק את זה לגורמים 1. כמובן הנושא הכלכלי ולא רק לעכשיו אלא לאורך זמן. מה זה אומר מבחינתכם, לחיות ממשכורת אחת. עד כמה עבודה של בן זוגך יציבה? האם יש לכם חסכונות בצד למקרים דחופים יותר? האם תוכלי להמשיך להפקיד לקרן פנסיה אם לא תעביד? 2. חזרה לשוק העבודה. עד כמה זה יהיה אפשרי במקצוע החדש שבחרת אם לא תעבדי עכשיו. עד כמה זה חשוב לך (לי למשל לא ממש). 3. האם את טיפוס של בית, זה עושה לך טוב או שאת כמוני, מרגישה בכלא 4. 5. 6. לי יש כל מיני שיקולים אישים שנכנסים לאותם הסעיפים אבל אצלך כמובן השיקולים שונים משלי.

למעלה