איך אתן עושות את זה?

פפואה1

New member
איך אתן עושות את זה?

לאלו מכן שמצליחות להישאר בבית או לעבוד במשרה שמאפשרת הוצאת ילדים מהגן/ בי"ס? מבלי להיכנס לכל אחת לכיס, עד כמה ההקרבה הכלכלית משמעותית? אילו עבודות מאפשרות גמישות כזו? (מאוד רוצה לחפש עבודה גמישה. אין לי רקע בהוראה או בהייטק וזה נראה לי בלתי אפשרי
)

בכנות

היה לי מזל שמצאתי עבודה במחצי משרה שגם נעימה לי, גם גמישה וגם קרובה הביתה. אין פה הקרבה כלכלית, כי הוא עובד הייטק ומרוויח יפה, וכי הוא עובד רחוק ואני לא רואה איך היינו שורדים אתו בעבודה הזו אם אני גם הייתי עובדת במשרה מלאה ותובענית.

נאנא3

New member
מבחינתי

לא הקרבה כלכלית אלא שינוי סדרי עדיפויות- אבל ברור שצריך מינמום מסויים היו שנים שחופשה שנתית היתה חלום רחוק וגם קניות של בגדים היו בצמצום , הסתדרנו עם משכורת נטו של 10k אבל ידענו שזו הצטמצמות לכמה שנים אולי ממקום נאיבי אבל ההנחה שלנו הייתה שכארצה לחזור לשוק העבודה אוכל.

מאוד אינדווידואלי

הקרבה כלכלית משמעותית? תלוי איך מסתכלים על זה לא? גם תלוי מה רמת החיים שאתם רגילים לחיות לפיה ואיפה אתם מוכנים להתגמש (לא אוהבת את המונח "הקרבה", יש בו משהו שלילי, אני מוכנה להתפשר על המונח ויתור - כי אני מוותרת על משהו אחד תמורת משהו אחר - טוב יותר עבורי). אנחנו התגמשנו בהרבה דברים, שעבור אנשים אחרים נראים מאוד קיצוניים עד כדי בלתי אפשריים, אבל עבורנו הם מינוריים ולרב לא כבדי משקל.

michalica

New member
גרים בארה"ב

יוקר המחיה במקום בו אני גרה נמוך וטוב לי להשאר עם הילדים בבית, לגדל כל ילד עד גיל שלוש בבית. גם החברה מקבלת הורים שנשארים בבית. גברים ונשים.

נהדר, בעיקר שהחברה מסביב מקבלת את זה.

אצלי זה היה שילוב של תכנון מראש, ויתור רציני, ומזל.

נהדר ולא נהדר

כי הצד השני של זה הוא שלא כ"כ מקבלים שהאישה לא נשארת בבית וכן יוצאת לעבוד. הרבה יותר קשה לשים ילד בן שנה-שנתיים בגן, וללדת ילד מתפרש במקומות מסוימים ככוונה לנטוש את הזירה המקצועית. (זוכרת את הלבטים הקשים של חברתי הארה"בית איך ללדת ילד ולהמשיך את הקריירה האקדמית במקום שבו הדברים האלה לא הולכים ביחד).

michalica

New member
יש אצלנו המון אבות שנשארים עם הילדים

המון כאלה שעובדים חצי ורבע משרה. למעשה בבקרים אני האמא היחידה שמביאה את הילדים לתחנה (של האוטובוס הצהוב) כל השאר הם אבות, לכן אולי כשאני מבקשת מהבעל לקחת את הילדים הוא לא מתלונן כי הוא מת על החבורה הגברית שמתאספת כל בוקר.

יוליק12

New member
בוודאי

שזה מתפרש ככה, כי בהרבה מקומות -בייחוד איזורי מעמד בינוני גבוה- כשאישה הופכת לאמא היא משאירה מאחוריה את הקריירה ונשארת בבית עם הילדים.

אצלי זה פונקציה של המקצוע

בכל שלב בחיי יכולתי להתאים את מס' השעות ופרישתן. זה היה יותר מזל משכל.

מאיהתי

New member
רק לשבור מיתוס

זה לא נכון שבהכרח הוראה לוקחת פחות זמן או/ו מסיימת יותר מוקדם. זה כל כך תלוי מורה ותלוי תפקיד ותלוי התמחות. ואני חושבת שהמורים הטובים באמת מקדישים את מירב מרצם וזמנם לתפקיד, מעבר לשעות המקובלות. ולשאלתך- חברתי עובדת מהבית בתחום של גרפיקה עיצובית (היא ממש מעצבת כל מיני דברים ועושה זאת מהבית תוך פגישות פה ושם והרבה שליחים..). היום בעידן האינטרנט יותר קל לעשות דברים כאלו. והיא מרוויחה מאד יפה. בהצלחה

נושי 14

New member
אני חושבת שכמעט בכל תחום זה אפשרי

צריך לחפש הרבה ולהיות מוכנים להתפשר על השכר. נראה לי שכל עוד הבן זוג מרוויח יפה זה אפשרי. אני לא מרגישה שחמש שנים שהייתי בבית (וגם עכשיו) עשינו ויתורים כלכללים רצינים.

rnavina

New member
אני חושבת שאת טועה

יש תחומים שבהם נדיר למצוא משרה חלקית.

נושי 14

New member
בגלל זה רשמתי כמעט

אני מכירה אנשים במגוון רחב של מקצועות שעובדים חצי משרה או מהבית. אני חושבת שזה המון עניין של מזל ועד כמה את באמת רוצה את זה.

efratcn

New member
עובדת במשרה חלקית אבל גם לומדת ועושה סטאז'

ובפועל אני כמו עובדת במשרה מלאה (כולל שישי וערבים) אבל 3 פעמים בשבוע אני מוציאה אותם (לא בלי עזרת בייביסיטר לכשעה). לא יודעת לגבי הקרבה כלכלית כי שכר נשים גם ככה לא גבוה ועבודות רבות מוצעות במשרה חלקית. יש הרבה עבודות לנשים שמאפשרות את זה - הוראה, אדמיניסטירציה, עו"ס. מה התחום שלך? אני פניתי לתחום האדמיניסטרטיבי ובניהול מו"מ סגרתי גם את השעות (ולא באתי מהתחום. אולי זה היה סוג של מזל).

למעלה