איך אתן עושות את זה?

איך אתן עושות את זה?

הי! אני ובעלי גרים בקנדה מזה מספר שנים עם ילד בן 3. לפעמים הגעגועים גוברים ואז אני מתחילה לחשוב על חזרה לארץ. הבעיה היא שכבר התרגלתי לאיכות החיים שקנדה מציעה מבחינת האיזון בין משפחה לעבודה. אני קוראת את ההודעות בפורום הזה ובפורומים אחרים של משפחה וחושבת לעצמי: זה נראה כל כך קשה, כמעט בלתי אפשרי, בישראל לאשה להנות מקריירה (ושכר נאה בצידה), וגם מחיי משפחה מספקים. התרבות העסקה בקנדה היא כל כך שונה: מכירה בחשיבות חיי המשפחה ומאפשרת אותם, לגברים ולנשים כאחד. איך זה בא לידי ביטוי? 1. חופשת לידה - שנה! כן, שמעתם נכון. אני נשארתי בבית עם בני כשנולד 10 חודשים, ולאחר מכן בעלי נשאר איתו מספר חודשים. 2. שעות עבודה של משרה מלאה הן 7.5 או 8 שעות. הרבה חברות מאפשרות שעות גמישות ועבודה מהבית. בוחנים תפוקה על סמך עמידה ביעדים, סומכים על האנשים שיעשו את העבודה שלהם, ולא נכנסים לוורידים כל היום. המטרה היא שהעבודה תעשה, ולא שישארו שעות מטורפות. לא ניתקלתי בתרבות הניצול שדורשת מעובדים לעבוד שעות נוספת כסטנדרט. זה נכון לנשים ולגברים, ולכן מאפשר חיי משפחה תקינים, חלוקה בין הבעל לאישה במה שכרוך בילדים, וגם מאפשר לנשים קידום כיוון שהן לא נתפסות כ"פחות משקיעניות". 3. החברה מקבלת ומעודדת נשים לקחת פסק זמן מהעבודה למספר שנים ולגדל את הילדים. מה השאלה שלי? בעצם אין לי ממש שאלה. אלו הו פשוט מחשבות שעוברות לי בראש לאחרונה כשאני קוראת בפורומים ומשוחחת עם חברות מהארץ. אני פשוט מנסה להבין איך ניתן לשלב חיי משפחה עם משרה טובה בארץ, למקרה שנחליט לחזור. האם אוכל להביא איתי את התרבות הקנדית, ולהגיד: תשמעו! אלו הן שעות העבודה שלי, וכך אני עובדת, וזה לא אומר שאני פחות טובה מאנשים אחרים שנשארים עד אמצע הלילה בעבודה, אבל תכלס הם סחוטים ומתוסכלים, ולכן פחות אפקטיביים.

נשמע כל כך אוטופי...

שאלה משביתת שמחות - כמה ילדים יש במשפחה קנדית ממוצעת ? אולי כאן טמונה התשובה, איך הם יכולים לאפשר כזו גישה מתחשבת...

יש עוד קשיים חוץ משעות עבודה

אני עובדת במקום שנחשב טוב, משרה ממשלתית שעות עבודה נוחות אבל הלחץ מתבטא בבית מהרגע שאני מגיעה אני במרתון להסיע לחוגים, חברים לארגן הבית לשבת על שיעורי בית עם הבנים או לעזור להתכונן למבחנים אחר כך הלחץ של מקלחות ארוחת ערב והתארגנות לשינה וארגון הבית ליום למחרת לדאוג שיהיה אוכל לצהריים כריכים בגדים כביסות עבודה ושעות עבודה זה קטן, אנחנו עושות את זה בגדול הלחץ והעשיה האמיתית זה במשמרת השניה

chili3

New member
תשמעי, לנו יש חברים שגרו מעל 10שנים בניו-יורק

מבחינה כלכלית היה להם טוב ואיכות החיים שלהם היתה טובה. אבל למרות כל השנים שהם גרו/עבדו/למדו שם, הם הרגישו מנותקים ומנוקרים. בלי חיי חברה ומשפחה אני חושבת שישראלים בחו"ל תמיד יריגשו בחוסר החמימות הישראלי לפני שנה וחצי הם החליטו לחזור לארץ. אנחנו ניסינו לשכנע אותם להשאר בדיוק בגלל כל מה שאת קוראת בפורומים לגור בארץ זה מרדף בלתי פוסק. המדינה שואבת מזוגות צעירים ובכלל את כל האנרגיה. אם זה במיסים על משכורות ואם זה בעלויות גבוהות של דיור ומילואים ומה לא אבל הם החליטו לחזור בכל זאת, כי היה חסר להם את הדבר הבסיסי ביותר, חברה! אחרי למעלה משנה שהם פה, קשה להם והם חלק מהמרדף היומיומי שכולנו נמצאים בו הם שניהם מרוויחים הרבה פחות ממה שהרוויחו שם אבל יש להם פה משפחה וחברים לשמחתנו הם בחרו לגור בעיר שלנו ולכן אנחנו יכולים להרים להם טלפון ולהגיד להם "יאללה תקפצו לארוחת ערב" אני חושבת שמבחינתם זה מה שעושה את ההבדל רק את יכולה להגיד מה המצב אצלך ומה חשוב לך יותר כי קל לגור פה, את זה אי אפשר להגיד אבל תמיכה, חברים, משפחה, יש פה בשפע

qwertas

New member
תישארו שם...

תראי, מה שאת מתארת נשמע ממש אוטופיה. אפשר למצוא בישראל עבודה כזו, אבל קשה לומר שזה הכלל. אני מניחה שזה תלוי גם באיזה תחום. העבודה שלי למשל גמישה מבחינת שעות ונוכחות, אבל תובענית מאוד מבחינת יעדים והספק. חופשת הלידה היא כמובן 14 שבועות בלבד (וגם זה לאחר הארכה של שבועיים שנכנסה לתוקף לאחרונה), אבל קחי בחשבון שמספר הילדים ממוצע למשפחה גבוה בהרבה. קשה לי להאמין שהמשק הישראלי היה יכול להחזיק מעמד עם חופשת לידה של שנה על כל ילד שנולד. לא שזה מעניין את המשפחה הבודדת אבל זה חלק מהעובדה שהחברה הישראלית היא מאוד משופעת בילדים על כל המשתמע מכך, ועוד לא נכנסתי לנושא המשפחה והחברים, שבוודאי משחק תפקיד גם הוא. בקיצור - כמו בכל דבר - יתרונות וחסרונות...

מאוד מסכימה עם מה שנאמר לך

הלחץ כאן הוא לא רק מבחינת העבודה. יש הרבה לחצים מכיוונים שונים ומשונים, שלא קשורים כלל לעבודה אלא לאורח החיים, שהופכים את החיים כאן להרבה יותר קשים ולא נוחים לעומת ארצות אחרות (אני יכולה להשוות, כי אחותי מתגוררת בארה"ב). מצד שני - יש כאן משהו שאין באף מקום אחר. החברים, המשפחה, תחושת השייכות. אני לא יכולה לשים את עצמי בנעליים שלכם, אבל כאחת שהתגוררה הרבה שנים בחו"ל, אני יכולה לומר, ללא ספק, שאם היו לי המשאבים הכספיים והיכולת, לא הייתי מוותרת בקלות על מגורים בחו"ל ועל ביקורים תכופים בארץ.

מרגוש

New member
החיים כאן הם איך שמסדרים אותם

השנה אני עובדת עד 15:30, הילדים הולכים לחוגים במרחק הליכה כך שלא צריך להסיע מלבד פעם אחת בשבוע. יש לי בית מאוד נוח והחיים סה"כ מאוד טובים לנו. לא ניסיתי לחיות בחו"ל אף פעם אבל אני לא חושבת שכול כך רע כאן. אני מכירה הרבה עם ילד אחד שנורא קשה להם וכאלה עם 4 ילדים שהכול טוב אצלם. הכול תלוי איך מסתכלים על הדברים.

mykal

New member
התלבטתי

רבות אם לענות, ואספר לך, משהו, לפני די הרבה שנים נסענו לטיול משפחתי לים המלח, ופגשנו שם חבורת צעירים מאמריקה ואחת הבנות פרשה מהחבורה ובכתה מרה, אבי ניגש ושאל מה קרה? והיא אמרה אני מבולבלת משכנעים אותי להשאר בארץ, ואני לא יודעת מה לעשות? הוא אמר לה: "מה ההתלבטות אם את רוצה רהיטים יפים, בגדים יפים, לימודים נוחים, פינוקים שהחיים מזמנים, כמו טלויזיה ,מכוניות וכו'--אז אין בעיה סעי חזרה לאמריקה ויהיה לך כל אלה בשפע, פה אין כל כך הרבה ובטוח לא בקלות, אבל אם את מוכנה להשאר במדבר לשתות מים מלוחים של ים המלח כי הוא שלך--מקומך כאן עכשיו תבחרי" היא יצאה ברקוד אני נשארת, ואנחנו בקשר עד היום. לא קל כאן, יש לי 5 ילדים, כולם למדו ולומדים שנינו שכירים בשכר ממוצע מאוד, לא גרים בפאר אבל זה שלנו, אנחנו אוהבים את החברה את השפה את המציאות הלא כ"כ פשוטה, אבל היא שלי, אני בת לאם בוגרת 'אושויץ' ולא רוצה לחזור לגלות אפילו לא בשביל קצת כסף ותנאים. לכל אחד מותר לעשות את הבחירות שלו, אבל גם כאן לא בלתי אפשרי לחיות ב'כיף', מאחלת לך רק טוב ושולחת לך מארצינו הקטנטונת--חיבוק ואהבה.

boringvered

New member
אוקיי... אני רוצה לעבור...

באמת יהיה לך קשה לעבור לפה... לא יכולה לעודד אפילו... כאן יש סגידה איומה לכמות של שעות עבודה... כשאני יוצאת מוקדם בגלל הילדים מתייחסים אלי כאילו אני נופשת... כאילו אני עובדת חצי יום ולא מסתכלים על כמות העבודה שהספקתי בזמן שכן הייתי... ואני דווקא עובדת בגוף ציבורי שלא אמורים לעבוד בו כ"כ הרבה שעות... מצד שני, היה לי קשה לקום ולעזוב, למרות הכותרת של התגובה שלי... אז מבינה את עניין הגעגועים... הפתרון בעיני זה לעשות הרבה כסף כדי שלא תצטרכי לדפוק חשבון בארץ...

למעלה