איך אתן מתמודדות

איך אתן מתמודדות

עם אנשים שעולבים בכן על רקע הקשיים הנפשיים שלכן?
או עם התבטאויות קשות כלפי ״מתמודדים״ גם אם אינן מופנות כלפיכן?

משתדלת לזכור שזה לא אישי נגדי

ושגם אם מה שנאמר נאמר לי בפרצוף ומתייחס לגמרי אליי, זה מעיד יותר על הבעיה של הדובר מאשר על הבעיה שלי. יותר קל לי לחשוב ככה (אם כי זה דורש תרגול עד למיומנות).

תודה, אלומה

אני חושבת שזו גישה טובה

אני רוצה להאמין שרוב הכותבות לא נתקלו באמירות פוגעות
על רקע ההפרעה וכו׳, אם כי זכורות לי לא מעט הודעות בעניין
בעיקר בתוך המשפחה (אולי כי בתוך המשפחה זה פוגע יותר).

בבקשה.

זה מאוד לא קל, בפרט באוטובוסים. אנשים מרגישים חופשיים מאוד להתוות בידיהם את קווי המתאר של גופי כדי לסמן איש לרעהו למה אי אפשר לשבת לידי, למשל. ויש כאלה שמגדילים ומדברים על כך בקול מעל לראשי. קשה לי מאוד להתמודד עם זה, אני מרגישה כאילו אין לי זכות קיום במרחב האנושי בכלל, כי אני תופסת יותר מדיי מקום. קשה מאוד לא לקחת את זה אישית, אבל אני יודעת שגם אילו מישהי אחרת בממדים שלי הייתה יושבת במקומי הם היו עושים את אותו הדבר. מרגיע? קצת, לפעמים.

עכשיו אני עובדת על לא לקחת אישית את העובדה שאנשים לא מאשרים אותי בפייסבוק או שמאנפרנדים אותי. או מתעלמים ממני, במסגרת הענשה כלפיי (כי יודעים שחשוב לי שיגיבו). לפעמים אני מבררת, ולפעמים למרות הבירור מתעלמים ולא עונים. ואני מנסה להגיד לעצמי שזה בסדר, שמשהו אצלם לא מתחבר למשהו אצלי (או לכולי) ועדיין יש לי זכות קיום. ובכלל, מי הם, אותם אנשים, שיקבעו לי את הדעה שלי על עצמי או את הערך העצמי שלי? משהו לא מסתדר להם אתי? בעיה שלהם, ולא שלי. מרגיע? קצת, לפעמים.

קולדון

New member
לא בטוחה שהבנתי

רוצה לספר יותר לאיזה קשיים נפשיים את מתכוונת?

שאלה חשובה

אני חושבת שיש הבדל גדול בין הערות כאלו שאינן מופנות ספיציפית אליך אלא נאמרות באופן כללי, ובדרך כלל מעידות על בורות וסטיגמטיות
או על הערות אישיות שנועדו לפגוע או שמכוונות אישית כלפייך, מה שכמובן הופך את זה לעוד יותר קשה.
אני גם חושבת שזה מאוד מאוד תלוי מי הדובר.
אם זה מישהו שלא חשוב לי, אני מדלגת הלאה. אם זה מישהו שכן חשוב לי, אני יכולה להקלע לסיטואציות מאוד לא נעימות, ולרוב, לצאת בהבנה שוויכוחים לא מסתיימים בשינוי דיעה אלא רק לוקחים אנרגיות [משני הצדדים]

למעלה