איך אתם

NoKiA2003

New member
גותי זה סגנון אפל, קודר, דקדנטי

שבד"כ מאופיין בנושאים של מוות ודכאון (סוזי והבנשיז, באהאוס, הקיור בד"כ מוגדרים כאומנים גוטים)

alpha80

New member
לגבי רדיוהד

המציאו סגנון חדש - ג'אנק רוק...

alpha80

New member
הסגנון הגותי.....

בגדול... זה הסגנון ה"אפל" של מוסיקת הרוק... הסאונדים המנוכרים של הסינטיסייזרים (איך אפשר להגדיר אופי של סאונד במילים? שמש? HELP) סגנון השירה הוא די מיוסר וכבד, ורוב הלהקות המזוהות עם הסגנון השתמשו בהרבה סמלים בשירים ובעיצוב העטיפות שלהם. אחת הלהקות שהכי מזוהות עם הסגנון (אם לא הראשונות ש"יצרו" אותו) היא JOY DIVISION, ה"בסיס" של ניו אורדר. גם BAUHAUS בהנהגתו של פיטר מרפי היא להקה גותית לכל דבר, השיר שלה BELA LAGUSI'S DEAD הוא אחת היצירות היותר אפלות של תחית שנות ה 80. עוד להקות שמזוהות עם הסגנון: סוזי והבאנשיז, קיור, ALL ABOUT EVE, SISTER OF MERCY בשנות ה 90 המוסיקה ה"גותית" שינתה קצת כיוון והפכה ליותר "תעשייתית" ואלקטרונית, אבל הסממנים העיקיים עדיין איפיינו אותה - ניכור, אפילה, קולות שירה נמוכים.... זה על קצה המזלג...

oril123

New member
בעשור האחרון הגוטי גם התפצל

למטאל או פרוגרסיב מטאל גוטי כגון : Devil Doll , Theater of Tragedy, Dreadful Shadow ועוד רבים אחרים (הרבה מהם ממזרח אירופה וארצות סקנדינביה).

אני אבהיר את הכוונה שלי

מכיוון שזה מושג (כמו רובם) מאוד חמקמק... 1. הקיור הם לא גותיים. למעט (אולי) פורנוגרפי ואולי אולי אולי FAITH. אתם לא יכולים לקטלג להקה שלמה (שיש לה מינימום 20 אלבומים שונים, לא כולל הופעות ואוספים) ע"ס שני אלבומים בלבד. 2. אני שמעתי את האלבום הזה של האוונסנס שמוגדרים גותיים וכולם מתלהבים שמשמיעים גות' בגלגל"צ ויופי וכל הכבוד וסחטיין, אבל מלבד הבחורה שאולי נותנת צבע בכייני ו"אפל", אין שום קשר לגות'. כמו כל הטראש-אלטרנטיב שיוצא עכשיו (סטייל לינקין פארק, בלינק 182, כל המרעישים האלה) רק עם בחורה. אם כבר מישהי שאולי כן מזכירה את סוזי סו המלכה (גם קצת בכוונותיה) זאת הסולנית של הYEAH YEAH YEAHS (שהאלבום שלהם מצויין ומומלץ בחום) שבאמת מצליחה, איכשהו. אפילו שהם קלירלי פאנק ולא גות' ולא אלטרנטיב ולא עמייאת. וד"א גם קלירלייק, שנחשבים לנסיכי העולם האפל החדש... אם זה גות', אני עוברת לבריטני ספירס. עדיף.

NoKiA2003

New member
לא מדובר רק על סגנון במוזיקה אלא

גם על לוק וסטיילינג (איפור כבד, בגדים שחורים...) ולכן אומנים כמו רוברט סמית' וסוזי סו ופיטר מרפי הם הדמויות הקלסי של המראה המיוסר והגוטי, אני יכול להכניס למיכלול הזה גם את רוב החומרים של חברת התקליטים 4ad ובפרט את הפרוייקט This Mortal Coil ואת Song To The Siren
On the floating, shipless oceans I did all my best to smile til your singing eyes and fingers drew me loving into your eyes. And you sang "Sail to me, sail to me; Let me enfold you." Here I am, here I am waiting to hold you. Did I dream you dreamed about me? Were you here when I was full sail? Now my foolish boat is leaning, broken lovelorn on your rocks. For you sang, "Touch me not, touch me not, come back tomorrow." Oh my heart, oh my heart shies from the sorrow. I'm as puzzled as a newborn child. I'm as riddled as the tide. Should I stand amid the breakers? Or shall I lie with death my bride? Hear me sing: "Swim to me, swim to me, let me enfold you." "Here I am. Here I am, waiting to hold you."​

alpha80

New member
מסכים

ובהמשך למה שכתבתי - ה"חיקוי" הזול של הלהקות של היום לא כל כך יעבוד כי סגנונות של פעם הם גם פועל יוצא של התקופה עצמה וכל מה שאיפיין אותה, לא הייתי אומר שהסגנון הגותי הקלאסי מתאים היום ואיזושהיא להקה. זה לא חכמה "להתחפש" כדי להיות "כמו" סוזי או כמו נינה הייגן. הן היו אייקונים בפני עצמן כי ככה הן התלבשו והתאפרו ושרו, כי זה סגנון שהן המציאו, או לפחות היו בין החלוצות שלו. כל מה שהיום הוא רק חיקוי.

alpha80

New member
בקשר למושג ולהגדרה -

או קיי, לדעתי בכלל כל העניין הזה של "סגנון מוסיקלי" הוא משהו שאפשר לדון בו חודשים ולא להגיע לתשובה חד משמעית, כי אמנים מושפעים בדרך כלל ממגוון של סגנונות ולא מאחד בודד. לגבי הלהקות של היום והגדרתם לסגנונות שצמחו לפני 20 שנה - זה רק בגלל שאולי הם "מזכירים את" או "מנסים להישמע כמו", וזה רק בגלל שאין להם שום דבר מקורי להציע. אין שום להקה שהיא ייחודית לעצמה עם סגנון יוצא דופן שאף אחד כבר לא טחן בעבר. היום כבר לא מבדילים בין להקה אחת לאחרת כי כולן נשמעות אותו הדבר, ורובן מנסות לחקות את ה 70 או ה 80, וזה כל כך מצועצע ולא אמיתי. אז יסלחו לי אוהבי לינקין פארק ובלינק, ואפילו ארשה לעצמי להקצין ולעצבן חלק מכם - גם רדיו הד , סתם חבורות של ילדים שאפילו אקורדים לא יודעים, וכבר מחשיבים אותן ללהות חשובות ברוק... נו ... בחייאת....

NoKiA2003

New member
אני מסכים עם אלפא, זה באמת לא אותו

דבר היום, אגב בריטיני ספירס זאת התשובה לסמנתה פוקס?

alpha80

New member
נכון

וגם בשנות ה 80 היו המון בריטניו ספירסיות" - דבי גיבסון, טיפאני, סי סי קאץ' והייזל דין רק שהן ידעו לשיר

Sid76

New member
Goth

היי ארטי! נחמד לראות אותך כאן (וגם נחמד לראות את עצמי כאן
) אז ככה - בגלל שעשיתי "פרוייקט קטן" לאחרונה בנושא Goth אני יכול להמליץ על קישור טוב להתחיל ממנו : http://www.sfgoth.com/primer/ אתר שמדבר על Goth history & culture , כמו כן על תת-סוגים של גות'ים למינהם בימינו... והעדפה אישית? אין כמו "oldskool " אבל להקות עכשוויות מצפון אירופה שביססו את הסאונד שלהם על מטאל של שנות ה-80 - ממש שוות השמעה : Within temptation, Nightwish ודומים..

alpha80

New member
כי.......

אני הוא "שכחני" מבין כל הדרדסים.... היום... היום...

למעלה