איך אתם שורדים ???

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
איך אתם שורדים ???

שלום לכל אלה שתחת השמש השורפת וגל החום הלא נורמלי. שמעתי שהתחלתם למלא אמבטיות בתור בריכה פרטית, כי אין לכם מזגן. ציינתם רק כמה מעלות בכל מקום, אבל הכוונה שלי היתה לשמוע על ניהול המלחמה נגד החום. אז קדימה לכתיבה, אני מחכה לרעיונות שלכם לפני שאני מתאדה. גם פה (בישראל) חם ואני חושב על המספר שחברת החשמל תכתוב על הניר לאחר שהפעלתי את המזגן משהו כמו 12 שעות כל יום.(מישהו לפחות מרויח מהחום).

diday

Member
פשוט נהנים מהחם

לפחות אני. זה כל כך כיף, בלילה מאוחר לטייל ברחוב עם מכנסיים קצרים, חולצה קצרה, או אפילו ללא חולצה, בלי רוח מקפיאה. ביום כשעובדים מרגישים לעיתים שהמח נמס. אבל מקום העבודה נמצא בגובה של כמעט 20 מטר, עם חלונות צפוניים גדולים, ללא בנינים גבוהים בשכנות. אין בעיות עם שמש, אם פותחים חלונות בשני כיוונים יש (כמעט) תמיד רוח. בבית הבידוד מעולה למרות שיש לי גג רעפים. כששיפצתי לפני כמה שנים שמתי בגג שכבת בידוד כפולה מהמומלץ, שאמורה לבודד 1000 מעלות במשך שעה. ביום סוגרים את כל התריסים. יש אפלולית נעימה, ושומרים על טמפרטורה נעימה. אחה"צ קופצים לשחות... מזגן? אם כל חטא. בישראל ה"מתקדמת" אנשים (כאלה שאני מכיר) מגיעים לעבודה עם חולצות עבות, ארוכות שרוולים או אם סוודר בשל העובדה שממזגים יותר מידי. שימוש נכון במזגן הוא להורדת החם בלא יותר מ6 מעלות, ולהורדת הלחות. קרור יתר גורם לבעיות בריאות, לא בגלל קרור היתר כמו בשל ההבדלים בין שהייה בחוץ לשהייה בפנים. בישראל, תאורטית, ברוב המקומות אין צורך במזגן. יש רוח נעימה מהים בבוקר ובערב. ואפשר גם לשמור על תריסים סגורים מצד השמש. אבל... איכות הבניה בישראל של היום היא מאוד ירודה. כראוי למדינה "מתקדמת" לא מבוצעות יותר עבודות טיוח (אלא אם מדובר בחקירות מעילה) אלא משתמשים במחיצות גבס. מחיצות הגבס קולטות את החום במשך היום ופולטות אותו במשך הלילה... שינה עם חלון פתוח אינה אפשרית גם אם יש רוח ים נעימה. תמיד ימצא השכן ה"מתקדם" שיפעיל את המזגן בלילה כשמדחסו דוחף את כל הרעש ופולט את כל החם אל חדר השינה שלך.

forglemmigej

New member
ומצד שני,

הבתים שבנויים פה בשיטת Air tight כדי לחסוך בחימום בחורף, עושים את השהות בפנים לבלתי נסבלת. אבל כן, משאירים את החלונות והדלתות פתוחים ונכנסים הביתה ממש מאוחר. המים בנחל בכפר התאדו לחצי, וכל התירים באתר הקמפינג ליד לא יכולים לשוט בו..

snup

New member
קליעת בול....

הארת את עיניי לגבי החום ששורר אצלי בבית בלילה - הבית בנוי עם מחיצות גבס ואכן בלילה חם. אשאל את עצת המומחים בנושא, אולי אצליח לבלום את גל החום הפוקד את הדירה כל לילה. ולגבי העבודה - אכן, אני מגיע תמיד עם חולצות שרוול ארוך למרות שחם בחוץ מכיוון שהמזגן מקפיא אותי. ובזמן האחרון - התחלתי ללבוש גופיה מתחת ויש לזה פעולה כפולה - מחממת אותי מול המזגן, וסופגת את כל הזיעה כשהולכים לאכול צהריים שזה שיא החום. (מקווה שהזיעה לא פוגעת באיכות הריח הנפלט מגופי בשיבה מהצהריים
).

בגלל שאין מזגנים בשום מקום

מקומות כמו בנקים, משרדים, חנויות, מכולות וכו'...זה משהו שעדיף להימנע ממנו- פשוט אין שם מה לנשום. בעיקרון, כמו בארץ..לא הולכים לטיולים באמצע הצהריים, שותים הרבה, מורידים תריסים... מתבטלים מול המחשב (כמו עכשיו למשל) ומתקלחים פעמיים ביום אם אפשר.. אה כן! ואוכלים גלידות וברד!!

berlinale

New member
הגאונים שתיכננו את העבודה שלי

בנו בניין זכוכית, ללא מזגנים. מה עושים? מתקלחים פעמיים ויוצאים ליותר משני מטר רק בערב. בעבודה - שוטפים פנים, מרטיבים שיער ושותים.

snup

New member
WOW - כמה שאני מזדהה איתכם... |מזיע

אומרים שזה בגלל החור שבאוזון והתחממות כדור הארץ. אז בקשר לחור - איך סותמים אותו ? ובקשר להתחממות - איך מרגיעים אותה ? שאלות אלה חייבות מומחים בנושא, לא ?

למעלה