איך אתם משלמים

הי123

New member
איך אתם משלמים ../images/Emo35.gif

שלום לכולם, זו שאלה קצת טיפשית אבל אני מנסה להבין אם משהו שאני עושה הוא חסר הגיון ונובע מחרדה או צעד חכם ושקול. מה שקורה זה שתמיד אצל הפסיכיאטר או הפסיכולוג אני משלמת במזומן. כמובן שהרבה יותר נוח לשלם בצ'ק מאשר ללכת כל פעם להוציא כסף אבל תמיד יש לי חשש שבאיזו שהיא דרך או בשלב כלשהו אאלץ לתת למישהו הרשאה להתבוננן בחשבון הבנק שלי ואז פרטים על הפסיכולוגית אליה אני הולכת יצוצו. יש כל מיני מקומות בחיים שאני תוהה עד כמה רחוק ללכת כדי לשמור על הפרטיות שלי. אני חושבת שבדרך כלל כאשר יש מקומות בהם נדרשים לספק מידע כזה אישי כמו לפרט על בעיות נפשיות אז לפעמים בכל מקרה יש צורך לספר וזה לא משנה אם רשום או לא. אבל יש מקומות שבהם עצם הרישום יכול להגיע להרבה גורמים מבלי ידיעתך אפילו. למשל, התיק אצל רופא המשפחה חשוף לכל כך הרבה גורמים כי בכל כך הרבה מקומות מבקשים לחתום על וויתור סודיות רפואית. ולפעמים אין ברירה אלא לתת את האישור (ולכן אני למשל לא מפרטת לרופא המשפחה על בעיות נפשיות) אבל אם אהיה אצל רופא מומחה שהתיק שלו פחות חשוף - אולי כן אפרט תלוי עד כמה זה יהיה הכרחי לטיפול הרפואי. בכל מקרה, תהיתי איך אתם משלמים לפסיכולוג/פסיכיאטר? האם יש הגיון בלשלם במזומן? הרי גם אם מישהו יסתכל בחשבון בנק אז הוא יראה שנתתי צ'ק למישהו אחת לכמה זמן, אני מניחה שהוא לא ידע שזה לפסיכולוג. מה דעתכם? תודה

amybr

New member
את קצת מגזימה

ראשית כל, לשאלתך: אני הלך לפסיכיאטר של קופ"ח, והקופ"ח היא זו שמשלמת לו את שכרו, כך שאין לי בעייה של אשראי או לא. שנית: את קצת מגזימה בחוסר האמון שלך בעולם. האם זה חלק מה-OCD שלך? מה לעשות, העולם הוא פחות רע ממה שאת חושבת, ורוב האנשים לא יחטטו לך בעניינייך האישיים בלי הסכמתך. עקרונית, המידע האישי שלך מוגן בסודיות, וזו עבירה פלילית לעיין בו בלי הסכמתך. את יכולה להתלונן אפילו במשטרה על אדם שחדר לפרטיותך בלי הסכמתך המפורשת, וזאת עוד סיבה שאנשים נורמליים לא יעשו זאת. לא מעוניינת למסור את המידע? אל תחתמי על ויתור סודיות ( ואז גם לא תקבלי את מה שהיית אמוּרה לקבל אם היית מסכימה לוותר על סודיות). עניין התשלום באשראי הוא דווקא בעייתי יותר, ללא כל קשר לפסיכיאטר. זה יכול לקרות לך בכל מקום שבו את משלמת באשראי, אפילו בסופר: האם את לא חוששת אז, שמס' כרטיס האשראי שלך יפול לגורמים עבריינים, ש-"יחגגו" על חשבונך? אולי את חוששת, אבל בכל זאת משלמת באשראי בסופר. את עושה זאת מפני שאת יודעת שהעולם הוא פחות רע ממה שאת חושבת, וגם מפני שאת יודעת ( טוב, את זה לא כולם יודעים
) שניתן להודיע לחברת האשראי גם אחרי גביית התשלום שאת לא ביצעת את העיסקה, והחברה תחזיר לך את הכסף ( לידיעת כולם: זה אפשרי. אמנם זה לא אוטומטי, והחברה מעבירה אותכם כמה מדורי גיהנום לפני שזה קורה, ויש אגרה על זה, אבל זה קורה ). דווקא לרופא המשפחה ולכל רופא שהוא דווקא כן הייתי מספר בפירוט את כל הטיפולים אותם אני עובר, משום שאם לא אעשה זאת, איזה רופא עלול לתת לי איזה טיפול/תרופה שמתנגש עם התרופות שאותן אני לוקח, דבר שעלולות להיות לו תוצאות קשות. שמעתי פעם על מישהו שכמעט מת עקב זה שהוא לא עדכן איזה רופא בכל התרופות שאותן הוא נוטל. לא הייתי רוצה להגיע למצב של כמעט מוות
, ולכן אני מעדכן את כל הרופאים שאליהם אני פונה בכל התרופות הפסיכיאטריות שאני נוטל. אפילו את רופא השיניים שלי אני מעדכן בכך, ולא מסתמך על מה שהוא יקרא בתיק שלי. לסיכום: נראה לי שאת קצת מגזימה. העולם הוא פחות רע ממה שאת חושבת. לא שאני אומר שמעתה אפשר לפזר כל מידע בלי שום חשש. צריך לשמור על הפרטיוּת, אלא שיש לפעול בהיגיון ומבלי שהשמירה העודפת על הפרטיוּת תפגע בך

הי123

New member
תודה על התשובה

האמת שזה בדיוק מה שאני מנסה להבין: האם זה חלק מהאוסידי שלי או התנהגות זהירה. ההתלבטות כאן היא בין צ'ק למזומן. הסיבה למזומן היא גם כי אני מסתירה את בעייתי מתוך רצון לפרטיות אבל מה שתמיד מפחיד אותי יותר זה שהמידע יגיע לידיים הלא נכונות..... לפעמים אני אומרת לעצמי שמה זה משנה? אם כל מה שאני מתמודדת איתו אז זה מה שמטריד אותי? פרטיות? צריך הרבה יותר להטריד אותי המחשבות הקשות והחרדות. והעובדה שכל דבר לוקח לי מאה שנה לעשות בגלל זה. אבל אז יש את הצד האובססיבי שמנסה "ליתר ביטחון" בכל זאת להיות זהיר. במקרה הזה למשל השמירה על פרטיות לא עד כדי כך פוגעת בי. בסכ"ה נדרש ממני להוציא יותר מזומנים כשאני מוציאה כסף ולהתארגן מראש לפני פגישה או מקבץ פגישות עם מזומנים. אבל אם זה מיותר אז אני רוצה להוריד את זה!! אפילו שזה לא עד כדי כך מציק...

הודיה 6 1

New member
פעם אחת שילמתי מזומן...

(כי אבא שלי שכח שיש לי פסיכולוגית.. אז הוא לא בא איתי עם צ'ק
) אבל בד"כ אבא שלי משלם בצ'ק.

אמא11

New member
היי להי 123 ובוקר טוב../images/Emo13.gif

בעקרון לא משנה אם משלמים בכרטיס אשראי, במזומן או בהמחאה. נראה שהבעיה כאן היא לא "איך" אלא הסיבה לכך שאת משלמת במזומן, שהרי מישהו אחר יוכל לומר שתשלום במזומן יוצא זול יותר מהמחאה (עלות ההמחאה, עלות הפעולה בבנק). כאשר הסיבה היא הסתרה, גם כאן התשלום הוא רק פסיק בכל "מערך ההסתרה". במסגרת העמותה שהקמנו נשתדל שההפרעה שלנו תכנס למודעות הציבורית ואולי אפילו, בעתיד, תהיה "IN" - לא שזה יתן לה לגיטימציה או שנהנה ממנה, אבל המטרה היא שבעוד כמה שנים יהיה ברור לכלל האוכלוסיה מהי ההפרעה ושאין בה איזה "קלון" ואולי כשאנשים יחשפו יראו עד כמה זה נפוץ. בשורה התחתונה האוסידי גוזל המון המון אנרגיה וההסתרה גוזלת עוד אנרגיות - לפעמים כבר מתחתית הסיר. אם אני מבינה נכון (ובהחלט יכול להיות שלא הבנתי) יש לך אפשרות להמשיך ולשלם במזומן מהסיבות שהעלית, אבל אז כדאי שתעברי לסדר היום ולא תחשבי על כך כ"נושא". אפשרות אחרת היא לפתוח את נושא ההסתרה בטיפול ואולי להרחיב קצת את מעגל החשיפה. חג שמח תמי

אבי 122

New member
צ'קים

הי, בוקר טוב ראשית נראה לי שאת מגזימה ב"אמצעי הביטחון" שאת נוקטת שנית, כאשר את רושמת צ'ק נניח לפקודת מר ש. שמולביץ האדם שלפקודתו נרשם הצ'ק חותם מאחורי הצ'ק- ואם אינו מוסיף חתמת שבה רשום: "פסיכולוג" אזי אף אחד לא יכול לדעת- למי ניתן הצ'ק. אם את מאוד מודאגת בעניין- תשאלי את מקבל הצ'ק אם הוא מוסיף חותמת שבה רשום "פסיכולוג". אני מעולם לא חשבתי שיש כאן בעיה כל שהיא. יום טוב אבי

אבי 122

New member
אני מניח...

שגם מתוך כך שפסיכולוגים מודעים לרצונם של פציינטים לשמור על אנונימיות- הם אינם נוהגים לציין על הצ'ק- פסיכולוג

הי123

New member
תודה לכולם על התשובות ../images/Emo13.gif

ושיהיה יום טוב וחסר טרדות

למעלה