איך אתם מכינים כנפיים?

אפיהיל

New member
איך אתם מכינים כנפיים?
אני רוצה להכין כנפיים לפי המתכון של אל גאוצו המובא גם למטה למי שמעוניין
במתכון הם אופים את הכנפיים ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק ואז מוסיפים לתוך הרוטב.
איך אתם מכינים את הכנפיים במתכונים דומים?

המתכון של כנפיים אל גאוצו
אכלנו במסעדה. ללקק אצבעות (שזה אכן מה שכל הזמן עשינו). מצאתי את המתכון הרשמי, שלהפתעתי הינו על בסיס ריבת שזיפים שחורים. לא זיהיתי במסעדה. בכלל לא הלכתי לכיוון. אז הנה המתכון

חומרי גלם:
½ ק"ג ריבת שזיפים מסוג פובידול
1/3 ליטר מים רתוחים עם כף וחצי מרק עוף מעורבבים ומצוננים
20 גרם פלפל שאטה גרוס
12 חצאי כנפיים

אופן הכנה של הרוטב
מביאים את המרק לרתיחה ומצננים
כאשר המרק מצונן מוסיפים אותו לריבה
מוסיפים את השאטה ומערבבים היטב.
* ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים

אופן ההכנה של הכנפיים:
אופים את הכנפיים כ-30 דקות בתנור בחום של 220 מעלות
לפני הגשה מטגנים את הכנפיים למשך כ-7 דקות בשמן עמוק.
בתום הטיגון מעבירים את הכנפיים המטוגנות לקערת ערבוב מנירוסטה
מוסיפים מצקת (100 מ"ל) של רוטב פובידול בטמפרטורת החדר
מערבבים בהקפצה עד לעיטוף הכנפיים ברוטב.
מניחים במרכז הצלחת חופן בינוני של עלי חסה
מסדרים את חצאי הכנפיים מסביב לחסה בסדר אקראי.
ניתן לפזר שומשום קלוי מעל הכנפיים בעת ההגשה.
בתיאבון!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מעולם לא הכנתי
(לא אוהבת לנקות אותם), אז לא יכולה לעזור
אבל מקפיצה..

אפיהיל

New member
ברגע הראשון לא הבנתי מדוע להכין לא אבל להקפיץ כן...
רק אחר כך הבנתי שאת מתכוונת שאת מקפיצה את ההודעה ולא את הכנפיים

kisslali

New member
כנפיים
חוץ מזה שזה לא בריא (שמן) זה הדבר הכי מוצלח בעולם: קונה נקי מאד (בשוק הכרמל), זול בטירוף, קל להכנה וטעיםםםםם

מערבבת בקערה: חצי צנצנת ריבה (מעדיפה משמש), הרבה שום (אני שמה חצי ראש), פפריקה (לאחרונה מעושנת), א. מרק עוף ולפי החשק גם צ'ילי גרוס.
ממסג'ת את הכנפיים עם התערובת, מניחה בשכבה אחת במגש גדול (כדאי חד"פ כי זה סיוט לנקות) מכסה בנייר כסף, אופה שעה, מסירה נייר כסף ואופה עוד חצי שעה.
נחמד להגיש את זה עם אורז ואפונה ,אוכל מושלם לאירוח גדול וזול

ללי

yela

New member
ללי, באמת נקי נקי ??
או שחייב לעבור אצל המורטת עם פינצטה??

אצל מי את קונה? חושבת שרובם שם למטה כשרים.

אמא שלי שתחי' היא היחידה שאוכלת את זה בסיניות אם יש. אולי אפתיע אותה בחגים, אבל אם באמת נקי. על חוו"ד שלך - סומכת...

kisslali

New member
כנפיים נקיות
הקצב 'שלי' זה שמעון שהוא השני מצד ימין בסימטת הכרמל כשנכנסים מהשוק. הוא ספק של רוב השיפודיות ולכן הסבירות שיש בעיית כשרות אצלו, נמוכה. הכנפיים אצלו סופר שלמות ונקיות, יחד עם זאת, אפשר לבקש שישרפו שוב, אני שונאת את הטעם ולכן מוותרת.
בביקור האחרון בארץ, לפני שבועיים, קניתי אצלו כך שהמידע עדכני

ואם כבר בעניין נקיון וכשרות, תעשי טיול לשוק התקוה, השכם בבוקר לפני שחם, יש חניון קרוב, יש גם חניה ברחובות הצמודים בשפע, בסמטת הבשר יש דוכנים שנראים כמו בית מרקחת ולא היו מביישים מרכול אנגלי (
), הכשרות שם מגוונת מאד ואני ממליצה בחום גם על חנות בשם תבליני נעמה ברח' הסמוך.

בתקוה ממליצה במיוחד על אטליז ברח' נוריאל פינת המבשרת.

ללי

yela

New member
הכי חשוב - לדעת על מי לסמוך...

נתת חתיכת מידע !
בענייני בשרים אני מאוד נאמנה לזה שקרוב לבית, אבל אם צריכה דברים שונים מוכנה ללכת רחוק יותר וברכב, שני השווקים רחוקים באותה מידה כך שלא משנה לי.

בכרמל, את מתכוונת לכיוון כשמגיעים מלמעלה או למטה מהחניון?

בענייני תבלינים, אני מחפשת בהרט או משהו בסגנון, אבל ללא קנמון. יש לי כאלה שממש לא סובלים את הקינמון במנות בשריות. חושבת שאמצא שם?
כשהעליתי את הנושא בכל מיני מקומות, שמעתי שיש כיום הרבה התנגדות לקינמון בתערובות התבלינים.
לא זוכרת שבתקופות קודמות זה בלט בכל האוכל (כולל אוכל רחוב) כפי שזה בשנים האחרונות. סוג של אופנה כנראה, אבל לא מתאימה לכולם.

kisslali

New member
עוף בשוק הכרמל
הסתכלתי שוב במפות ונראה לי שטעיתי. כמובן שעדיף לבוא מכוון החניון בתחתית השוק, ואז עולים את השוק ופונים שמאלה בסמטה השניה, זו סמטת חיים חבשוש ולא סמטת הכרמל כמו שכתבתי קודם. אחרי שפונים שמאלה, זו חנות העופות השניה, חנות מאד מאד גדולה.
כשיורדים מאלנבי מגיעים עד החנות של תבליני פרג, אחריה יש חנות/דוכן גבינות ואז את הסמטה.

מבחינה אסטטית אני ממליצה על התקווה יותר. באשר לתבליני נעמה, זה האתר שלהם:
http://www.naamaspice.com/catPage.asp?CategoryID=60
חבל שאין תמונה - יש שם קיר ענק מלא במלחיות תבלינים (3 ב-20) עם כ"כ הרבה תערובות שפשוט אי אפשר לדמיין, השמות שהם נותנים לתערובות מטעות (כל תערובת מיועדת לתבשיל), אני פשוט קונה ואחרי שמריחה משתמשת לדברים אחרים לגמרי. אין לי בכלל ספק שיש תערובות בלי קנמון כי אצלי בבית יש כמה וכמה כאלה. לדעתי אם תתייעצי עם הבחור שעובד מאחורי דוכן התבלינים (כי אפשר גם במשקל) הוא יציע תערובת עם או בלי כל מה שלא מתאים.
הפרג שלהם טרי וזול, כמובן שטוחנים במקום, יש להם מגוון מכובד של חמרי אפיה ומשהו שלא ראיתי בשום מקום אחר: חומר משמר.
עוד פנינה שיש רק בשוק התקוה היא סמטה של בתי תה כמו בבגדד, עם שפע של קובות מטוגנות בטעם גן עדן.
הכניסה לחניון היא מרח' ההגנה, צריך לבוא מכוון רכבת ההגנה :)

ללי

אמרלדה

Active member
ככה:
אצלי בעיקרון לא תמצאי טיגון אם לא מוכרחים. ובדרך כלל לא מוכרחים.
לפי עיקרון הטיגון הכפול או המשולש של הצ'יפס, יש להניח שהם מטגנים את זה כדי
לקבל עוד פריכות. אבל מה לעשות, שאני לא מוכנה לטגן. אז אצלי מתקבלים פריכים
לגמרי בלי טיגון, כך:
&nbsp
ראשית, לקנות רק אצל קצב שאת מכירה שיודע לנקות כמו שצריך. אני עוברת עליהם
גם אחרי הקצב, אבל בקושי יש לי נוצה אחת לנקות, אחרת לא הייתי מכינה.
&nbsp
השיטה שדומה לשלך: מחממת בסיר מעט מים, אבקת מרק עוף, מעט פובידל או תות או ריבה אחרת (ריבת המשמש, שהיא הכי אהובה עלי בעולם, גם הולכת, אבל נותנת יותר חמיצות. את צריכה ללמוד את הטעמים שלכם) או סירופ מייפל ופלפל שחור. שופכת על כנפיים שמסודרות בתבנית חד פעמית די בצפיפות ומכניסה לתנור ב-180-200 מעלות עד שמשחים (השלם אוהב שחום בהיר, אני אוהבת כמעט שרוף).
&nbsp
שיטה נוספת: לערבב היטב את כל החומרים בלי חימום, לשפוך על הכנפיים, להשאיר אותן איזה שעה במרינדה ולאפות.
&nbsp
השיטה בזמן האחרון (אמרתי שאני מתמחה בעצלות): במקום כל אלה, לשים על הכנפיים רוטב צ'ילי מתוק. ברוטב הזה יש גם חריפות. לומדים אותו, ורואים אם רוצים להוסיף לו משהו. לנו זה מספיק בלי כלום. לא אומרת כמה, לכן לא כתבתי להזליף או למרוח או כל אלה. פשוט לנסות וללמוד כמה אתם אוהבים.
&nbsp
הרוטב האחרון: רוטב צ'ימיצ'ורי אמיתי שמכינים לבד - קחי מתכון מהאינטרנט - אז אני ממש מציפה אותם ברוטב וגם משאירה במרינדה קצת. זה בלי מתיקות בכלל ואפילו עם קצת לימון. זה השוס האמיתי. טעים מאוד מאוד, אבל אין טעם להכין אותו עם צ'ימיצ'ורי מוכן. לא מספיק חזק בטעמים.
&nbsp
לגבי העשייה: או בתנור כאמור לעיל, או על האש, כשאנחנו בד"כ שמים אותם חצי שעה לפני האחרים. הם זקוקים ליותר זמן צליה מכל דבר אחר, וכשיורדים מהאש אנחנו מחלקים אותם לנשנושים בזמן ההמתנה לדברים האחרים. או לחילופין שמים אותם על האש בסוף, וכשכולם מסיימים עם המנות הרציניות, הם מקבלים עוד מגש אחרון לנשנושים.
&nbsp
את הכנפיים בתנור אני מכינה לא פעם לפנות ערב, לארוחה קלילה עם סלט. אחד הבשרים היחידים שהשלם מוכן לאכול בערב.

אפיהיל

New member
אם הטיגון הוא רק בגלל פריכות, אז אפשר לוותר
כי כאשר אכלנו באל גאוצו, הכנפיים לא היו פריכות, כי היה הרבה רוטב
כך שלפי מה שכולכן כותבות, אפשר ואפשר בלי טיגון
בתנור ואז (לפי המתכון של אל גאוצו) לשפוך מעל את הרוטב
תודה לכולם

אמרלדה כדרכה שלה
צודקת
נו טוב, אני מטגן אם צריך ואם לא צריך אבל כנפיים בהחלט אני לא מטגן
שום ודבש ועשבי טיבול שעתיים במקרר ולגריל, הכנפיים מספיק שומניות בשביל לא לטגן אותן.

וגם אני שרוח העצלות נחה עלי משתמש ברוטב צ'ילי מתוק. והאמת לא צריך יותר

אמרלדה

Active member
לא. כנפיים לא מכינים ללא עור
גם אם רוצים כנפיים במרק, למשל, מכינים עם עור, ואם אתם לא חובבי שומן, כמונו, מקררים היטב את המרק ומקפים מלמעלה את כל השומן הצף.
&nbsp
הכנפיים שמנים ונותני טעם גדולים, אבל אי אפשר להפריד את העור מהבשר המועט בצליה. אחרי בישול במרק אפשר, כמובן, ואז אני מפרידה לפיסות ומחזירה למרק כתוספת או מכניסה את פיסות העוף לסלט.
&nbsp
את המרינדה והתיבול האלה את יכולה לשים על כל עוף בתנור ללא עור, כמו פרגיות, למשל - מתאים מאוד. ואם את רוצה משהו קצת שונה ומעניין על האש, בשלי פולקיות כמו במרק חצי בישול, הוציאי, סנני, יבשי במגבת נייר, מרחי אותם באחד מהנ"ל וצלי על האש לסיום ההכנה. טעים ורך מאוד.

tamarir

New member
תודה רבה. רציתי להכין בתנור כמו שכתבת, אך חוששת מהשומן.

אמרלדה

Active member
החום הגבוה - 180 -200 - ממיס אותו.
&nbsp
לכן ממש מומלץ בתבנית חד פעמית, כי כל הקרקעית יוצאת שרופה.

tamarir

New member
פיירקס גם טוב?
או חד פעמי עם נייר אפייה? לא רוצה להישמע טרחנית אבל משתדלת "לחסוך" בשומן. לא מטגנת בכלל ולא קונה חלקים שהם "שמנים". בתי התארחה אצל חברים ואכלה כנפיים בתנור בלי עור וביקשה שאכין. מאוד מוצא חן בעיני איך שאת מכינה וגם ההסבר המפורט. תודה.

אני מכינה רק בגריל, וזה מנקז החוצה את כל השומן. מתחילה עם צד
העור הדק כלפי מעלה ואחר כך הופכת, וכך מתקבל עור פריך וצלוי ונטול שומן. די מבהיל לראות את כמויות השומן שנשארות בתבנית.

למעלה