איך אתם לוסכים חשמל?

felka

New member
איך אתם לוסכים חשמל?

מצרך יקר החשמל. משפחה ממוצעת משקיע 500 שקל בחודש. האם ניתן לחסוך בצורה יעילה? איך ניתן ליצור מודעות אצל ילדים ומבוגרים שמעולם לא חשבו על זה?

משתדלים לכבות אורות מיותרים

להפעיל מכונה שהיא די מלאה או על תוכנית קצרה, לחמם דוד / אמבטיה לזמן קצר וכו' לגבי הילדים - אומרת להם מאה פעם ביום לכבות את האור שיוצאים מהחדר. לא ממש עוזר

Master Stav

New member
עושים סדר

1. מחליפים את כולה נורותך לנורות נאון 2. בערב שמחממים דוד ...זה לכולם ולא פרוש על ולה יום 3. כאשר צריך לחמם חדרים משתדלים לשהות בחדר אחד ( הסלון בדרך בדרך כלל ) ולא צירך לחמם את כול הבית 4. את המיטות אפשר לחמם באמצעות בקבוק חם .....נים ואין צורך בסדין חשמלי 5. מקפידים על כיבוי כול האורות בבית בחדרים שלא נימצאים בהם ובכלל זה גם את המידפסות של המחשב ואותו שמים על שומר אנרגיה

noa555555

New member
רק 500 בחודש? נראה לי שבחודשים עם מזג אוויר

קיצוני חם או קר משלמים הרבה יותר, בעיקר אלה שמפעילים מזגנים, מייבשים, מדיחים וכד. אני משתדלת להמנע ממיזוג בכלל. וחלק גדול מהמנורות בבית שלי הן נאון דיי לייט כאלה חסכוניות. רק שלטעמי האור אינו איכותי כמו המנורות הרגילות, וחבל . אבל לפחות חלק, גם זה טוב. איפה קראת שמשפחה ממוצעת משקיעה 500 שח בחודש? לי נראה באמת הרבה יותר.

פעם בתוכנית של אופרה וינפרי בנושא חיסכון

הייתה אישה אחת שהייתה נוהגת לנתק את כל מכשירי החשמל, חוץ מהמקררכשהייתה יוצאת מביתה להרבה שעות, מכשירי החשמל שמכובים, ועדיין מחוברים חשמל, צורכים חשמל. היא הייתה מנתקת:מחשב+מסך, מיקרו, טלוויזיות, מ.כביסה, מייבש, קומקום,(מכשיר שגם כל הפעלה שלו לוקח יחסית לגודלו הרבה חשמל) לנתק מטענים של הנייד בסיום ההטענה, ועוד. בסופו של דבר היא חסכה בחשבון החשמל, כמעט חצי. לי נראה קצת קשה לנתק ולחבר את מכשירי החשמל כלה יום, אבל כל אחד ושיקוליו. עכשיו לגבינו: אפשר לשקול מעבר לקומקום על הגז, או להרתיח בקומקום רק את כמות המים הרצוייה, להרכיב שעון שבת לדוד חשמל, להוציא מהשקע מטענים של ניידים, לכבות מחשב+ מסך וכו'.

noa555555

New member
אפשר להחליף את השקעים לשקעים עם מתג,

זה חכם לאללה, פשוט כשיוצאים מהבית מורידים את המתגים ונגמר, אין חשמל למכשירים גם אם ירצו מאוד. ראיתי את זה פעם אצל ג'יי לנו, באותו נושא. וגם אני עברתי להרתיח על הגז , לא רק בגלל החשמל למרות שבאמת הקומקום צרכן אדיר של חשמל, אלא כי משום מה המים שהורתחו על הגז יותר טעימים לי. יכול להיות? אולי כי התרגלתי בילדותי לשתות מים שהורתחו על הגז וקיבלו קצת מהטעם שלו..
לא יודעת, אבל אני רצינית, זה שונה בשבילי, ובפעם הראשונה שעברתי להרתחה של המים על הגז ממש חשתי קצת בריח שלו..

בוקר וב, יש את המתגים בארץ?

ובקשר להרתחת מים על הגז, לפני כחודשיים קניתי קומקום לגז, וטרם השתמשתי בו,דרך אגב, יש לי גם פינג'ן קטן, אך משום מה אני מתעצלת לחמם על הגז. אני חשבתי לעבור למיחם בשישבת, הוא צורך הרבה חשמל? מיכוון שבשבת אנו לא מדליקים אש, ושותים המון קפה/תה ומרתיחים את הקומקום עשרות פעמים, חשבתי על מיחם, למישהו יש מידע בנושא?

noa555555

New member
אין לי מושג לגבי המתגים בארץ, שווה להתעניין

בחנויות חשמל או תאורה או אפילו ברשת. אנסה לחפש אחר כך מידע. אני מחממת לי כל פעם כוס אחת בפינג'ן קטן ונהנית לי
לגבי המיחם נראה לי שאין לכם ברירה, נכון? מה האופציה? קומקום חשמלי זה לא כמו להדליק אש?

היי, בקשר לקומקום בשבת, אנחנו לא ממש דתיים

אבל אני שואלת על מיחם, יותר מהצד החסכוני. אם אני אהיה ברשת גדולה כמו הום סנטר וכו' אחפש גם את המתגים.

noa555555

New member
בכיף../images/Emo13.gif אם תדעי אם זה חסכוני יותר, אשמח לדעת

לחורף בכלל זה שימושי מאוד.

noa555555

New member
במבט מחופף ראשוני ראיתי שיש

מן מפצל מספר שקעים שמתחבר לשקע רגיל עם חוט, והוא כולל גם מתג. שמאפשר לנתק את כולם. בכל אופן זה נראה לי משהו פשוט שכל חשמלאי יכול לסדר. נמשיך לחפש.

למעלה