איך אתם לומדים?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
איך אתם לומדים?

אצלנו "חופשת" מבחן עכשיו :)

אז איך אתם לומדים?
שקט? מוסיקה? דיבורים מפריעים לכם?
מסתגרים בחדר נפרד? לומדים עם חברים?
קמים על הבוקר ללמוד? לומדים בלילות?
לומדים ברצף או לוקחים מלא הפסקות?

ובקטע הזוגי-
לימודים שלו/שלה זה אומר שעדיף שתצאו מהבית ותשאירו אותם בשקט?
זה אומר שאתם מפנקים בקפה וארוחה טובה?
מארחים אצלכם את כל הח'ברה מהפקולטה ואת/ה על תקן המארח/ת?

ואיך מתקבל אצלכם הרעיון שלבן הזוג שלכם יש שותף ללימודים צמוד דווקא מהמין השני? זה מהווה בעיה? או שבסבבה אתם משאירים אותם ללמוד כל הלילה בחדר העבודה והולכים לישון בעצמכם..

יש פה מישהו שלמד עם בן/בת הזוג אחרי שכבר הכירו? הייתם הולכים ללמוד עם בן/בת הזוג? אתם חושבים שזה היה משהו חיובי (ללימודים או לזוגיות
)

יש פה מישהו שהכיר בזכות לימודים?

שתפו :)

לומדת בשקט מוחלט, ככל שזה אפשרי

לא מסוגלת ללמוד עם מוסיקה או טלויזיה ברקע.
בד"כ גם לא מסוגלת ללמוד בבית-הולכת לספריה או אפילו בבית קפה שקט בשעות שאין עומס.

בעלי ההפך ממני- מתפקד בעיקר בלילות וכך גם היה לומד- בד"כ זה היה על חשבון שעות השינה שלי כך שאני חלמתי חלומות והוא למד ובערב בעיקר היה לנו זמן איכות.

זה לא היה פשוט אבל התמודדנו עם זה

מי זוכר בכלל

מהמעט שאני כן זוכרת, העדפתי ללמוד לבד וזה גם היה יותר יעיל מאשר בחברה. מעדיפה שקט.

בן זוגי לא ממש לומד האמת. כשהיו לנו קורסים ביחד נדהמתי מזה שהוא לא קורא מחדש את כל החומר... איכשהו הוא פשוט זוכר דברים.

dify

New member
לצערי אני זוכרת!

בעיקר כי את התקופה האחרונה אני מעבירה במרתון השלמת בגרויות עם בחורה צעירה שצריכה להשלים את כל הבגרויות, למזלה אני חננה שאהבה ללמוד וזוכרת הרבה, למזלי היא גאון שכל כך קל ללמד, אנחנו משלימות את כל התיכון במרתונים בכל רגע פנוי (וכמה שאני גאה בה, חבל"ז!)

המצחיק הוא שהכי מפריע לי זה שהיא אוהבת ללמוד בשקט מוחלט ואני אוהבת ללמוד עם מוסיקה! זה מציק לי

dify

New member
עונה :)

אני אוהבת ללמוד בלילות, רצוי לבד, עם מוסיקה. אחרי שאני יודעת את החומר אני מאד אוהבת להרצות/להסביר לאחרים, זה עוזר לי לזכור ולהפנים :)

לפעמים הייתי נוסעת לספריה או מקום אחר מוגבל כדי שלא יהיו לי גירויים ולא אוכל להסתובב ולהפסיק כל פעם ללמוד.

כשזוגתי לומדת אני מבחינתי על תקן מארחת ומפנקת (אבל זה נכון בכל אירוח שלה
)
ומצד שני יש לי זיכרון טראומתי מימי הלימודים שלי, שהיה לי אז שותף ללימודים שכשהיינו מגיעים אליו ללמוד, היינו יושבים בחדר עבודה, חדר פצפון גם ככה, וחברה שלו היתה מתעקשת לשבת איתנו בחדר! היא היתה עסוקה בענייניה, אבל תכלס, ברור לי שהיא לא סמכה עליו (ואולי בצדק לאור זה שהם נפרדו אחרי כמה חודשים כאלו אחרי זוגיות ארוכה, בלי קשר אלי).

בת הזוג שלי מנסה לשכנע אותי ללמוד איתה, אם זה לבוא לקורסים שהיא עושה היום כשומעת חופשית, ואם זה לעשות את התואר הבא יחד. חייבת להודות שלא מתחשק לי רק מטעמי עצלות
דווקא מבחינת חברותא אני יודעת שזוגתי היא אחלה פרטנר ללימודים :)

sweetdreams

New member
הכל זורם

אני מאוד ורסטילית, ויכולה להסתדר עם סביבות למידה שונות.
כלומר, אם יש צורך אז אני מאוד טובה בללמוד לבד. אבל גם שיתופי פעולה ועבודה עם אנשים אחרים זה מצויין.

בסה״כ אני מאוד עניינית. לרוב השותפים שלי לעבודה צריכים להיות כאלה בראש דומה לשלי. כלומר, לא מהלחוצים שעובדים מסביב לשעון, אלא כאלה ששומרים על קור רוח. אבל מצד שני כשנפגשים אז עובדים, ולא סתם מורחים את הזמן.
אני זוכרת שבשלב התואר הראשון, כשהיינו לומדים למבחנים, אז תמיד דובר על ההפסקה הקרובה, ואילו אני טענתי שאנחנו מסיימים לפתור את המבחן לפני שיוצאים לאכול.

אני לא מאלה שצריכים סביבה סטרילית, אין לי בעיה עם ״רעשי רקע״ ואנשים מסביב כשאני עובדת. להפך, השקט מפריע לי יותר. לרוב אני אפעיל מוזיקה או כדורגל ברקע.

מה שכן, לי ולבן זוגי יש סביבות עבודה שונות בבית, כדי שאם בכל זאת צריך אז נוכל לסגור את עצמנו ולהתרכז במה שצריך לעשות בלי להפריע לאחר.
אבל ממש אין צורך שהשני ייצא מהבית חלילה, אין סיבה להגזים.

שותפים מהמין השני ממש לא מהווים בעיה. אני מעולם לא התייחסתי בכובד ראש לנושאים מגדריים, ולשמחתי גם בן זוגי הוא כזה, כך שזה לא מטריד אותנו בכלל.

אין כמו לימודים

אני חייבת שקט מוחלט, כלומר בלי רעשים, בלי טלוויזיה, בלי מוסיקה ובטח ובטח לא מחוץ לבית. לא יכולה להתרכז בבית קפה או בספריה. חייבת את הבית שלי, את המרחב השקט שלי.
לומדת אך ורק לבד. כן יכולה חצי יום לפני המבחן לעשות חזרה עם חברים, כשאז אני מרצה ומסבירה את החומר, וזה מהווה לי בקרה של מה אני יודעת ועד כמה.
לומדת רק בבקרים משמונה בבוקר עד שמונה בערב. שמונה ודקה כבר הכל סגור.
לומדת ברצף, פרט לשעה ארוחצ. וכמובן הפסקות קצרות מדי פעם.
אין לי בעיה שבעלי בבית. מקסימום, הוא מקשיב לי כשאני לומדת ולומד דברים חדשים בעצמו....
אין לאף אחד מאיתנו בעיה עם חברותא מהמין האחר, נהפוך הוא.
כשבעלי מארח חברים שלו ללימודים, אני בהחלט על תקן המארחת והמפנקת ואז נסגרת בחדר ונותנת להם את המרחב ללימודים פוריים.

כל החיים שלנו לימודים

בתואר הראשון הייתי לומדת המון בבתי קפה כשהייתי צריכה לקרוא או לתרגל. אם הייתי צריכה לכתוב עבודה או ללמוד למבחן הייתי חייבת להיות לבד בחדר בשקט. ואם אפשר שהשותפות לא יהיו במעונות, מה טוב.

עכשיו בדוקטורט זה סוגשל לימודים אבל לא בדיוק. רוב העבודה מתבצעת במשרד שלי (הרבה פעמים עם דלת סגורה אחרת יש יותר מדי הסחות דעת) ובבתי קפה.

אף פעם לא הסתדרתי עם ללמוד עם שותפים. זה תמיד פחות אפקטיבי לי. מצד שני, זה מאוד עוזר לי לדקלם את החומר - או למישהו או לעצמי בקול רם (ולכן זה היה יותר נחמד כשהמעונות היו ריקים, כי אחרת קצת פאדיחה).

לימודים של בן הזוג עם בנות המין השני - בכיף. הוא למד הרבה עם בנות ומעולם לא הפריע לי.

הבחור יכול ללמוד איפה שזורקים אותו. אני צריכה להרגיש מוכנה ושיהיו תנאים מתאימים ודי מפונקת בקטע הזה. אז יוצא שהוא מפנק אותי יותר כשאני לומדת.
האמת היא שאני ממש גאה בו ונפעמת מאיך הוא למד בתואר ביעילות ונחישות וריכוז ובהצלחה, ועוד בשפה שהיא לא שפת אם ומנקודת התחלה הרבה יותר גרועה משל רוב הסטודנטים באוניברסיטה הזאת. הוא בדיוק סיים לפני חודש בערך והיה כל כך מרגש ומעורר גאווה. |ס-שוויץ|

1Shir

New member
אני הייתי לומדת בשכיבה במיטה

תוך כדי אכילת חטיפים בכמויות מסחריות (קרטונים שלמים של קורנפלקס צבעוני, ביסלים, במבות, בייגלה וכו'...)
נראה לי שעם השנים לפחות הרגעתי עם החטיפים אבל עדיין אם הייתי צריכה ללמוד עכשיו, הייתי עושה את זה באותה צורה, ככה אני קוראת
זה כמובן גרר הירדמויות מדי פעם...
אני לא אוהבת ללמוד עם עוד אנשים, כי זה אשכרה מכריח אותך ללמוד... נהניתי לקרוא את החומר באיזי בשקט שלי ולא "לחרוש".
כמובן שהייתי עושה מלא הפסקות (גם כשלומדים איכשהו תמיד יש פתאום המון דברים נורא מעניינים וארוכים לחשוב עליהם והמוח לא מפסיק לנדוד למחוזות אחרים לגמרי...) ואף פעם לא לומדת עד הלילה כדי לשים סטופ.
אני אוהבת לימודים אבל זה אף פעם לא השתלב לי יותר מדי טוב עם זוגיות. לא היה לי בן זוג שלמד איתי, עשיתי תואר ראשון שבו כמעט כולן נשים

למעלה