איך אתם התחלתם?

lucy17

New member
איך אתם התחלתם?

מעניין לדעת איך כל אחד פה "התאהב" (אם בכלל...) במתמטיקה. אצלי זה היה בערך בכיתה ד' או ה' כשקיבלתי את הספר "אני שונא מתמטיקה" של מרילין ברנס (הוצאת "ניצנים" - קיבלתי אותו ביחד עם "נסה ודע שעשועי מדע". אח"כ גם ביקשתי שיזמינו לי במיוחד ספרים מיוחדים של הוצאה זו). לפני הספר הזה אהבתי "מדע" אבל לא כל כך חשבון (הייתי עושה שעורים, אם בכלל, עם מחשבון...). בעזרת הספר הזה למדתי מהו פלינדרום, קצת על הסתברות, מהו גוגול (וגוגולפלקס), ואפילו את המשחק brussel-sprouts (למי שמכיר). הספר הזה גרם לי, אישית, להתאהב. הספר מאד מומלץ, גם אם עברתם את הגיל. אני מדי פעם עוד פותחת את העותק המרופט שנמצא בארון ומסתכלת... זה עדיין מעלה בי חיוכים! מעניין אותי איך אנשים אחרים התאהבו (ואם עוד מישהו חוץ ממני מכיר את הספר?)

freedom rider

New member
זה היה לפני שנים רבות...

והאמת - אני לא זוכר שזה התחיל. זה תמיד היה שם. תמיד הייתי טוב במתמטיקה, זה תמיד בא לי בקלות, ותמיד אהבתי את זה. בכיתה ג, אני חושב, קנו לי ספר שנקרא "מאה פלא ופלא" שהכיל הוראות לביצוע כל מיני קסמים וטריקים, כמו תרגיל ההכפלה ב-1001 וחלוקה ב-7, 11 ו-13, ועוד כל מיני טריקים חשבוניים כאלה. וגם קנו לי את ספרי טיים-לייף, כולל הספר על המתמטיקה. בסיום כל פרק בספר יש "מצגת" - למשל בסוף פרק 2 יש תמונות של "גאוני מתמטיקה בני זמננו". אני זוכר שהתבוננתי בתמונות של כל מיני אנשים שהוגדרו בהגדרות מפוצצות, כמו קורט גדל הניצב "בקווים הקדמיים של הישגי המוח האנושי", ודמויות אחרות ששמותיהן קיבלו משמעות אמיתית רק כאשר למדתי על פועלן - כמו ריצ'רד בלמן ואנדריי קולמוגורוב, וכמובן הפרק בשם "הנבואה שלא ניתנה לשוטים" - שאולי נתן לי את הדחיפה הראשונה לקראת התעניינות רבת שנים בהסתברות וסטטיסטיקה. והאמת - מזל שזה ככה - כי בתחומים אחרים ההישגים שלי היו מאוד בינוניים.

pallidfool

New member
זה היה לפני הרבה מאוד שנים...

סתם
אני לא חי כ"כ הרבה שנים. בכל מקרה, מאז שאני זוכר את עצמי נטיתי לכיוון חשבון. היום אני דווקא לא נהנה מאריתמטיקה פשוטה (אם יש כאלה שכן...). בכל מקרה, חשבון/מתימטיקה תמיד הקסימו אותי, והאמת היא שגם תמיד הצטיינתי בהם. התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, ולמרות שאני לומד שם בקצב איטי ולא יהיה לי תואר עד לסיום התיכון (וגם לא חצי) הלימודים תרמו לי ממש הרבה - גם, כמובן, למדתי מתימטיקה ברמה אקדמאית, אבל הם גם לימדו אותי ללמוד ולהבין מתימטיקה. כרגע אני במיוחד מתעניין בחשבון אינפיניטסימלי. אין כמו לפתור שאלה יפה וקשה
.

ShadowFlash

New member
זה היה לפני מממ כמה ימים???

טוב אצלי התהליך עובד דיי הפוך שהייתי בכיתה ג ד ה ו ז ח אהבתי מתמטיקה זה היה כאילו פשוט והכל והציונים הגיעו בקלות... אבל אז כיתה ט הגיעה משם הכל התהפך... זה נעשה יותר ויותר קשה.... והנה אני היום בכיתה יא בקושי מחזיק מעמד ב5 יחידות והמגן שלי הולך ליהיות על הפנים... איזה בזבוז......

mgirl

New member
אני בדיוק ככה

אני בט', ועד עכשיו היה קלי קלות, במיוחד גיאומטריה... עכשיו אני בקושי מחזיקה את עצמי ב4-5 יחידות (הקבצה מתוגברת)...

ShadowFlash

New member
ממממ לא רוצה להפחיד אותך...

טוב אני למעשה כן רוצה.... כיתה ט זה סבבא והכל... (מתחיל ליהיות קשה) כיתה י כבר קשה..... (מדבר על מתמטיקה......) רואים כבר ממש את דרגת הקושי... כיתה יא' סיוט!!!!!!!!!!! פשוט סיוט!!!! אבל עכשיו יש מתכונת חדשה... כך שאולי זה יותר קל.. או למעשה יותר קשה ממממממ

ShadowFlash

New member
חחחח

אבל ברצינות.... ככל שמשקיעים במתמטיקה יותר ככה יותר מצליחים......

תומר שי

New member
אצלי זה בעקבות לימודי הנדסת תוכנה

רק אחרי שהתחלתי ללמוד תוכנה הגעתי למסקנה שמתמטיקה זה מה שעשוי לשפר את החשיבה שלי בתיכנות. אחרי שהבנתי שיש לי ידע ובסיס טוב במחשבים הבנתי שיש סיכוי שגם אצליח בלימודי מתמטיקה גבוהים וככה זה בדיוק התחיל מתוך אמונה שאצליח. בבית ספר למדתי ב-4 יחידות והיה לי מורה גרוע. בסוף השנה הגעתי למצב של ציון כל כך נמוך שאמרו לי לעשות מבחן של 3 יחידות. אחרי צבא למדתי במכינה באוניברסיטה ברמה של 5+ יח' לימוד מתמטיקה. סמסטר ראשון הייתי חלש מאוד אבל בעזרתו של המורה הגעתי במבחן סוף סמסטר לציון 86 ובסוף השנה לציון 98 במבחן הסופי. זה היה מדהים איך שהשתפרתי בשנה אחת. המסקנה שלי היא כי כדי להצליח במתמטיקה לא רק צריך ראש ולהשקיע אלא גם מורה טוב שידע להעביר את החומר בצורה מסודרת ונכונה ולגרום לך לחשוב. זה הכל. זה סוד ההצלחה במתמטיקה וזה עוזר לי כיום המון בתיכנות.

emissary

New member
זה התחיל דיי מזמן

אמא שלי היא מרצה למתמטיקה וסטטיסטיקה, ואבא שלי גם עובד בדברים שקשורים למתמטיקה, סבא שלי היה מורה בתיכון.... בארוחות משפחתיות, של המשפחה הצמטודה, על מה אתם חושבים שאנחנו מדברים נכון (לא תמיד!!!!) על מתמטיקה, בעיות נחמדות או סת9ם איזה שאלה מתרגיל שלא יוצאת(בדר"כ לא). בערך כשהייתי בגן התחלתי ללכת לחוג סבא, כן יש שם כזה, וזה אומר שהיית בא אליו והוא הי מלמד אותי חשבון פשוט וכל מיני דברים נחמדים. היו כל מיני חידות כאלה של חתולים וכלבים, וחידות של מסטיקים.. מוןזר הא? איין מה לעשות ככזה זה אני.

למעלה