איך אתם היתם מתנהגים ?

bajura

New member
איך אתם היתם מתנהגים ?

שלום לכולם: לבן שלי בן 4 ו8 חודשים הוצמדה חונכת לפני כחודש וחצי מטעם הרווחה. בחורה חמה ונחמדה שגם לומדת חינוך מיוחד וגם עובדת כמורה מחליפה בבית ספר נערים אוטיסטים. ככה שאת הקושי היא כבר מכירה וזה לא חדש לה. היא באמת חמודה ואכפתית ונראה שהיא מגוייסת לתרום להתקדמות של הבן שלי בזמן שהם חולקים ביחד. הבן שלי בהתחלה היה מאוד נלהב ללכת איתה ונראה שהלך בשמחה. בשבוע שעבר הוא טען שלא רוצה ללכת עם החונכת, לא הסביר למה ,רק שהוא רוצה להישאר בבית. אני חשבתי שהוא פשוט קצת עייף, אני קצת לחצתי והוא הלך. השבוע שוב חזר הסרוב שלו. אני לקחתי אותו לחדר שלו לשיחה. טוב, עד כמה שאפשר לנהל איתו שיחה עניינית כי יש לו עיכוב שפתיי וגם מחשבה מאוד אזוציאטיבית. הוא סיפר שלפעמים החונכת כועסת לעיו כי הוא מציק לילד שלה והיא מחטיפה לבן שלי מכות בטוסיק. אני היתי בהלם
. שאלתי אותו כמה פעמים והוא חזר על הגרסא שלו. בינתיים החונכת התקשרה שהיא כבר למעטה. אני אמרתי לבן שלי שאני אבקש מה חונכת שתיקח אותו לגן שעשועים היום ולא לביתה וככה הוא הסכים ללכת. כאשר ירדנו היא שאלה מה קרה ולמה יתעכבנו כול כך ואני בשושו סיפרתי לה מה שהוא אמר. היא החליפה צבעים. נראתה ממש במבוכה. היא טענה שזה משהוא אי אפשר לעבור על סדר היום ומיד הסתובבה ושאלה את הבן שלי למה הוא סיפר את מה שסיפר והאים הוא בטוח שזה מה שקרה. הילד עמד בשלו, ואפילו הוסיף עוד פרטים. היא אמרה לו שהיא לא יודעת למה הוא משקר בצורה כזאות אבל אסור לעשות זאות שכן שקר מה סוג הזה יכול לעשות הרבה נזק ולפגוע בלב של האנשים. "אני מקווה שאת לא חוששת" היא המרה לי וגם הסבירה שהיא אפילו לא צועקת עליו שהיא מבינה שאין לה זכות לעשות זאות ושהיא גם מאוד מחבבת אותו וכול הזמן היתה בטוחה שכיף לו אצלה. מה שכן הסבירה לפעמים יש צורך בקביע גבולות כי אחרת הוא לא רוצה לשתף פעולה במה שהיא תכננה לעבוד עליו אבל היא תמיד מגיעה איתו לאיזה פשרה של השניים ולא בדרך אלימה כולשהיא. כאשר היא החזירה לי את הילד עוד ישבנו ודיברנו והיא סיפרה שהיא מאוד מודה לי על זה שאני פתחתי את הנושא איתה, שהיא לא מבינה מה קורה ולמה הוא המציא את זה והוא מספר עם כזה נחישות שאם היא היתה אמא של הילד פשוט היתה מאמינה לו. אבל הדברים פשוט לא היו. היא סיפרה שהיא קצת עצובה בגלל מה שהיה, שהיא בחורה שלוקחת דברים ללב ושהיא מקווה שתוכל להמשיך עם הבן שלי, כי היא מחבבת אותו. היום היא לקחה אותו להצגה, הילד הלך בשמחה, ואני ראיתי שעדיין מוטרדת מי מה שמקרה כי כאשר הוא בה לעלות לרכב שלה היא שאלה אותו האים הוא שמח לפגוש אותה. פשוט רואים שהיא נפגעה מה ציטואציה. האמת שאני נוטה להמין לה. הבן שלי הוא לוא ילד שקרן. אני אף פעם לא ראיתי שהוא משקר, אבל כן יכול לפרש סיטואציות באופן מוטע וזה בנוסף לקושי השפתי שלו יכול להיות באמת פער עצום בין מה שאני הבנתי לבין מה שקרה באמת. השאלה שלי אלכים היא איך אתם היתם מגיבים. האים זה היה נכון לספר לחונכת ? האים זה בסדר שהיא פתחה את הנושא עם הילד, האים זה לא בגידה מהצד שלי כי אני לא אמרתי לילד קודם שאני אגיד לה ? מה לעשות אם שוב יהי סירוב מצידו ללכת אליה ואם הוא יחזור על אותו סיפר? ובכלל מה אתם היתם עושים. תודה רבה

dina199

New member
עשית נכון שפתחת הכל.

הילד לא שקרן וכנראה לא הבין איזו סיטואציה , אבל צריך לברר איזו סיטואציה בדיוק הוא לא הבין כדי שהאי הבנה לא תחזור על עצמה. כשדיברתם איתו ביחד איזה פרטים הילד הוסיף ? ואם היא תהיה מורה לחינוך מיוחד היא צריכה להיות מוכנה למצבים כאלה ולא להיפגע. כי אי אפשר להיפגע כל פעם כשילד לא מבין משהו.

bajura

New member
הוא הוסיף

שהחונכת כועסת כאשר הוא מבלגן בצעצועים של הבן שלה ולא מסכימה לו לשחק איתם. ולכן הרביצה לו 4 פעמים. הכן יש שמה אצלה בביצ רבה צעצועים תינוקים כי הילד שלה קטן מה בן שלי. לבן שלי יש נתיה לשחק עם צעצועים כאלה של תינוקות ולא היתי מתפלא אם יצוצו אצלה מלחמות סביב הנושא. מה שאני הבנתי ממנ זה היא כן מסכימה לו לשחק אבל רק חלק מה זמן ובתנאי שעושים גם משחקים אחרים.

dina199

New member
אני בעצמי מתה על צעצועים של תינוקות

איך היא מונעת ממנו לשחק עם הצעצועים האלה ? האם למשל היא שמה מחסום פייזי (היד שלה) שזה מה שהוא מפרש כ'מכות' ?

bajura

New member
זאות שאלה טובה.

היא יפרה שהיא מנסה להגיע לפשרה כולשהיא איתו. אבל אני באמת לא יודעת מה קורה כאשר הוא בכול מקרה מחליט לא לשתף פעולה. כנרא אצטרך לשאול אותה ישירות את השאלה זו. תודה לך

dina199

New member
ואם הוא מפרש התנהגות כלשהיא כ'מכות'

(גם אם את בטוחה שזה לא) צריך לברר למה הוא מפרש כך.

מרב געש

New member
אני חושבת שהכי חשוב שהבן שלך ירגיש מוגן ובטוח

זה אומר שאת צריכה להגיד לו שאת מאמינה לו, גם אם היא לא מבינה\זוכרת את מה שהיה כמוהו, ולכן כדי שהוא ירגיש בטוח המפגשים שלהם בעתיד יהיו אצלך בבית. גם אם לא קרה שום דבר קיצוני, חשובה החוויה של הבן שלך. הוא סיפר לך שהוא מרגיש מותקף ולכן צריך למנוע את הסיטואציה הזו, כדי שהוא ידע שאת המגן שלו. אני גם לא אוהבת את התגובה שלה - הפנייה לילד, והקביעה שהוא משקר. היא אמנם היתה בבעיה אבל הפכה את זה לבעיה שלו. זו לא התנהגות מקצועית - אבל אולי אני מצפה ליותר מדי מחונכת. בכל אופן, את יכולה להגיד לה שמפגשים אצלכם יפתרו לה את הבעיה. החונכת לא תצליח לעזור לו אם הוא פיתח אליה עוינות או פחד. ולכן אין מה להכריח אותו ללכת אליה. אני גם לא חושבת שזה תקין שהיא שומרת עליו תוך כדי זה שהיא גם עם הבן שלה. לא באופן קבוע. את צודקת בזה שקשה לדעת מה באמת קרה. כשמתשאלים ילדים אם לא נזהרים אפשר בטעות לכוון אותם לתשובות שלא נכונות בגלל הנטיה של הילדים להסכים עם המבוגר ששואל את השאלות, ולכן לפעמים שאלה כמו - היא הרביצה לך - תענה בכן כשזה בכלל לא קרה. זה לא משנה את העובדה שהוא לא רוצה ללכת אליה. ושגם היא עכשיו מרגישה מותקפת. אז אצלכם בבית כולם מרגישים יותר בטוחים.

אני חושבת שחונכת צריכה לעבוד עם הילד

בבית שלך. ולא בבית שלה. אני בחיים לא הייתי נותנת למישהי שאני בקושי מכירה לקחת את הבן שלי אליה הביתה. את בעצם לא יודעת איך היא איתו, מה היא עושה איתו. כל טרפיסטית חדשה אצלי עובדת בהתחלה רק כשיש עוד מישהו בבית. ורק כשאני לומדת ומכירה את האופי שלה אני מתחילה להשאיר אותם לבד. ילד לא משקר. מאוד יכול להיות שהוא מגזים בגלל שלא מפרש נכון סיטואציות ומה שקרה זה משמעותית פחות חמור מאיך שהבנת, אבל גם יכול להיות שחונכת מתנהגת איך שהוא אמר (ויכול להיות שהיא בעצמה לא מודעת לזה, זה קורה להרבה אנשים שהם לא מודעים לעצמם, במיוחד כשהם כועסים). עשית נכון שפתחת את הנושא מולה, אבל זה שחונכת פנתה לילד היה מאוד לא מקצועי ולא נכון, ועוד זה שהיא נעלבה גם לא אומר עליה דברים טובים. אני במקומך הייתי מבקשת ממנה לעבוד עם הילד אצלך בבית, לפחות לתקופה מסוימת כדי שתוכלי לראות מה באמת קורה ביניהם.

הייתי מאמין לילד במאה אחוז. ילד עם עיכוב שפתי

שמצליח לתאר לפרטי פרטים משהו ומצליח להתווכח ומצליח לעמוד על שלו, חייב לקבל חיזוק של מאה אחוז. חייבים להבהיר לילד שכאשר הוא כל כך מתאמץ להסביר את עצמו, הוא יכול לשכנע את זולתו.

poet

New member
אם הילד לא יודע לשקר.

ואם הוא אהב ללכת אליה ופתאום זה השתנה . וגם אם לא קרה כלום אבל ככה הוא מפרש את היחס שלה אליו ובגלל שאתם מכירים אותה רק חודש וחצי וברור מאליו שהם לא מסתדרים בביתה . וגם ככה , לא ברור לי עניין המבוכה הרבה שהיא נכנסה אליה . כלומר מדוע טרחה להסביר את עצמה בפרטי פרטים ,לשאול שאלות ולהתגונן. אם לא קרה כלום , התגובה היתה אמורה להיות יותר קלילה ופחות מפצה . יש מקום לשקול החלפת מיקום , החלפת חונכת . בכל מקרה לשאלתך - אני הייתי מתנהג אותו דבר.

הגר100

New member
אם הילד לא משקר בד"כ למה שעכשיו הוא ישקר?

ונגיד והיא הרביצה לו - את באמת מצפה שהיא תודה בזה? הכאת ילד עם צרכים מיוחדים , התעללות בחלש מימך הוא דבר שאפשר להגיש עליו תביעה בבית משפט..... זה עבודה והיא מקבלת עליה כסף - ככה שהיא לא אמורה לטפל בבנה בו זמנית. כמו שאת לא לוקחת את הילד שלך לעבודה ככה גם היא.... לא מכירה אותה? יש מספיק פסיכים בחוץ וכן גם פסיכים עם תארים אקדמאים , תדרשי שהיא תהיה איתו אצלך בבית או תרד איתו לגינה הקרובה. אם הילד לא אוהב אותה ולא כייף לו איתה אז מה הטעם בחונכת ? אם המצב ממשיך תבקשי להחליף אותה....

galitkm

New member
לדעתי את התנהגת בסדר.

אבל התגובה של הבחורה צורמת לי. טבעי שהיא נלחצה מהסיטואציה אבל זה שהיא פנתה לילד וקבעה שהוא משקר מפריע לי.את לא יכולה לדעת ואי אפשר לדעת מי מהם דובר אמת. הסיכוי שהוא משקר נראה לי זהה לסיכוי שהיא משקרת. אני חושבת שבמצב כזה לא הייתי מרגישה בנוח להמשיך איתה. במצב שבו לא תהיה לי וודאות אם הבן שלי דובר משקר או מישהו אחר, אני חושבת שאני נוטה להעדיף את הגרסה של הבן שלי כי הוא הבן שלי... כדי לבטא את האמון שלי בו. אם היתה דרך להוכיח מי משקר הייתי מנסה אותה. זה שהילד הלך איתה אח"כ בשמחה לא בהכרח הוכחה לכך שהיא דוברת אמת והוא זה שמשקר. לדעתי כדאי לך להיות עם היד על הדופק כל עוד אתם ממשיכים איתה, ולנסות לדובב את הילד עד כמה שאפשר ולתת לו להבין שאת כן מאמינה לו. כשהייתי ילדה עוזרת לגננת טענה שאני שיקרתי בקשר לסיטואציה כלשהי שקרתה בגן, למרות שזה לא היה נכון. כילדה הבנתי שאין לי שום מילה מול אשה בוגרת. נכנעתי. לא שיתפתי את ההורים בעוול שנעשה לי. לא הראיתי שום התנגדות ללכת לגן. אבל התחושה שלא מאמינים לך כי אתה ילד והמבוגר יודע לנסח את עצמו תמיד יותר טוב זה מאוד קשה לילד. בגלל זה לדעתי חשוב שתדברי איתו ותבהירי לו שאת כן מאמינה לו ושלדעתך הוא לא משקר.

אני רוצה לחדד מה שכתבת כאן:

גם אם לא האמנת לילד שלך, אני לא הייתי מעבירה לו מסר שאני לא מאמינה לו... מה שיצא, שהעברת מסר שאת לא מאמינה לו ושיתפת פעולה עם החונכת (שאני לא יכולה לדעת אם שיקרה או לא, לא היית איתה, לא ראית כיצד היא מתנהלת לאורך זמן) אפילו אם זה נכון... בגיל כזה ילדים לא משקרים סתם... ואם הוא שיקר, הוא ניסה להעביר לך את התחושה של איך הוא מרגיש אצלה בבית... אני חושבת שהוא הולך בשמחה, כי הוא ביקש ממך תמיכה ולא קיבל ואולי השלים אם המצב שאמא שלו חושבת שהוא משקר ובעצם ברור לה שטוב לו אצל החונכת ומה שיגיד לא יעזור... אך אם הוא יהיה בעתיד במצוקה, הוא יפחד בעתיד לפנות אליך כי הוא יפחד שלא תאמיני לו... ברור לי שזה לא בכוונה, וברור לי שיהיו עוד הרבה הורים שהיו מגיבים לסיטואציה בדיוק כמוך... ולכן כתבתי את זה קצת בקיצוני...

asa112

New member
בעיקרון היתי מתנהגת כמוך

אבל אני נוטה להאמין לילד. גם תגובה שלה - לשאול לילד למה הטא משקר - לא בסדר, לדעתי. וגם, למה היא לוקחת אותו הביתה ?

ריקי 04

New member
הייתי מנתקת את הקשר עם החונכת, חד וחלק

ילדים לא ממציאים דברים, גם לא הילדים שלנו. לא הייתי מסכימה שהבן שלי יהיה לבד ותחת שליטה בלעדית של בחורה שאני לא יכולה לסמוך עליה. היה או לא היה - זה כבר לא משנה, אם הבן שלך מרגיש איתה לא בנוח - הוא לא צריך להיות איתה. לדעתי...

dina199

New member
אני רוצה לשנות קצת את הנושא .

הטענה היא שסומכת לא מתאימה כי הילד לא מרגיש נוח . ההרגשה הראשונית שזה באמת כך.ואולי היא באמת לא מתאימה כי היא באה דרך מחלקת רווחה ולא ההורים בחרו בעצמם. אבל אני רוצה להתייחס למצב 'הילד לא מרגיש נוח' במקרים אחרים. איך זה מסתדר למשל עם מצבים כשלילד יש טיפולים (מכל מני סוגים). והוא בוכה ולא מרגיש טוב בהם (בהתחלה) ואז אומרים שצריך להמשיך כי זה חלק משינויים שהוא צריך להתרגל אליהם וחלק מהגבולות שהוא צריך ללמוד?

bajura

New member
את תמיד מעלה נקודות חשובות

כן, גם אני חשבתי רבות כבר על זה. אם זה היה טיפול לא היתי מוותרת לו וחוששת כול כך. אבל יש הבדל אחד גדול. בכול הטיפולים של הבן שלי הנוכחת. אני יודעת מה עושים שמה ואם אני לא מסכימה עם השיטה אני בקשת להפסיק ולא חוזרת לטיפול הזה. פה אני לא ראיתי מה היה

dina199

New member
אז כמו שאמרו לך כאן

עדף שזה יהיה בבית שלך. חוץ מזה יש גם טיפולים (במקרים של אחרים) שההורים לא נוכחים.

ריקי 04

New member
ההבדל הוא האם יש לנו שליטה על הסיטואציה

אם אני שם בחדר איתו - אני יכולה להתעקש - כי אני רואה בעיניים שלי שהוא לא נפגע. אם הוא במקום אחר - בבית של החונכת, וזה הדיווח שלו (אמיתי או תחושתי בלבד, ולדעתי הוא הסביר יפה) - אז אין מצב שאני אצור שוב הזדמנות בה הוא יכול להיפגע. וגם אם מעכשיו היא לא תעיז - זה לא היה צריך לקרות מעולם. אני לא אומרת שראשית ה-aba היתה קלה. אבל זה היה אצלנו בבית, עם מצלמה במעגל סגור (שהמטפלות ידעו עליה, השתמשנו בזה גם בישיבות צוות), וראיתי מה קורה. וזה ההבדל - הביטחון שלנו בסיטואציה. זה לא קשור למי בחר את החונכת, היא יכולה להיות יותר/פחות או בכלל לא מקצועית, אבל היא חייבת להיות בן אדם.

למעלה